galin56 написа:bubka написа:peliforewer написа:Тук нещата опират до морал,след като няма пари в държавата,след като за болни деца се събират пари със смс ,да си гласуваш по 354лв. на месец увеличение на заплатата,при положение че минималната пенсия е 123.25лв. е арогантно.
+10000000000000000000000000000000000000
Е това нещо го обясни на galin758958858 или там как му беше ник-а, според него това е напълно справедливо.
Ми вие що взимате заплати тогава, "арогантници" такива, давайте ги за СМС-и за болните деца и пенсии. Или и вие сте безморални. Много ли е морално да казваш на друг да си дава заплатата? Дайте си вашата!
Колкото и да не се иска на някои, да си депутат трябва да накараш хората да повярват в тебе и да гласуват за теб. В твои ръце после е да се гласуват закони и правителство. Навсякъде по света депутатите са лицето на нацията и са естествено много добре платени. 2000лв за депутатска заплата е нищо според мен.
Спред мен "длъжността" депутат трябва да е сред най-платените в страната. А това, че сегашните депутати са боклуци(с което съм напълно съгласен) е друга тема. За това сме виновни ние всички, че сме избрали точно тези личности, иначе длъжността си заслужава парите.
А не е ли по-добре заплатата да бъде обвързана с резултатите на всеки един народен представител? Все пак е редно заплата да се получава за извършена работа, а не за длъжност.