Избор на автомобил- втора употреба

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Син до гроб_
Контакти:

Re: Избор на автомобил- втора употреба

Мнениеот Син до гроб_ » 30 яну 2014 21:22

slash1912 написа:
Син до гроб_ написа:
slash1912 написа:
Andrew Eldritch написа:Добрият стар виц препоръчва да избягваш коли с маче, пиче и борче за емблема.

Другия виц казва,че който прави спагети и минети-коли не прави!

Да ебеш Къна! Спортните италиански коли да не ги правят в Тайланд?

ОК,купи си Ферари за 5000,отворко!

Ей, просто парче си!
Нашата сила обединява победители !
Нашата воля създава герои !
Нашата любов не търпи окови !
Защото нашето име задължава ! То е легенда и слава !
ИМАТЕ ТОЧНО 1914 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАТЕ ВАШИЯ ЛЕВСКИ !

Потребителски аватар
santiliana

Мнениеот santiliana » 30 яну 2014 21:49

zlatan написа:santi,ето и моите две предложения:
те са тип миниван и са Японски
Тойота корола версо-1,8 бензин 129 конски сили
Мазда 5-1,8 конете не ги помня
и двете возила са със 6-степенна скоростна кутия
Аз съм привърженик на бензина че този дизел с този филтър за твърди частици ще ти изяде главата

честно казано, и аз споделям мнението ти относно дизела...А като прибавим и доста по-скъпичкото обслужване по двигател и т.н., хептен не ми се мисли... Но тези, които си ми посочил дали не излизат доста над бюджета, с който разполагам?! Иначе ще ми вършат чудесна работа...
И рекъл Господ: "Само Левски!",
и направил небето синьо!

NEVER BACK DOWN ! Изображение

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 30 яну 2014 22:01

Син до гроб_ написа:
slash1912 написа:
Син до гроб_ написа:
slash1912 написа:
Andrew Eldritch написа:Добрият стар виц препоръчва да избягваш коли с маче, пиче и борче за емблема.

Другия виц казва,че който прави спагети и минети-коли не прави!

Да ебеш Къна! Спортните италиански коли да не ги правят в Тайланд?

ОК,купи си Ферари за 5000,отворко!

Ей, просто парче си!

Като максимална цена съм си поставил до 6 500 лв (с всички разходи за регистрация, ГО и пр.)

А ти си много умен,но не си прочел какво е написал автора на темата ;)
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 30 яну 2014 23:38

Great Wall. ;) Марката автомобил е въпрос на вкус и възможности, но ти препоръчвам да не си взимаш автомобил на повече от 7 години. Каквито и километри да ти дават си е рисковано.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 31 яну 2014 00:20

Взимаш си немски поддържан автомобил м/у 93/95 г. и знаеш,че имаш нещо истинско,а не ментета за по 2-3 г.,които ще ти излязат през носа(за да бъда тактичен).Да не говорим,че ще ги надживееш с десетилетия новобранците. :)Е,естествено,ако искаш да гъзарееш не ти върши работа. ;)

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 31 яну 2014 00:59

santiliana написа:преди няколко дни се разговорих с едни приятелчета относно тази тема и повдигнах въпроса за Пежаците- 206, 307, 406, 407 ... Един от тях ми каза, че имали кусур през лятото горещининте да им повреждат пластмасовите части по каросерията, както и че имали често срещани проблеми с електрониката...Някой има ли инфо за тези неща?

Не се занимавай с тия френски таралясници, фордове и прочие боклуци. За тия пари най-добрият вариант е Голф 4 1.9 110(дизел) или някой японец, например последните 323ф-ки или 626-иците. Алмерата също е добър вариант, както и Королата.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 31 яну 2014 01:23

Цените толкова паднаха, че си заслужава да си купиш две еднакви за семейството и която се строши да ползваш за части :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 31 яну 2014 01:23

И все пак да знаеш - мацките най-много си падат по баварци. ;)
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Swarovski
Контакти:

Мнениеот Swarovski » 31 яну 2014 02:41

boabbb написа:Колега, доста работи ти наказаха, даже и, че Лексуса е Субару, а не Тойота :lol: . Мачета ... подобни. Гледам доста коли от този ценови клас и според мен най-доброто в случая е Peugeot 307, но след 2003г., т.е. нещо като facelift ;) Ето ти едно, което погледнах на прима виста, със сигурност има и по-добри http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11381759558105060&f1=details&slink=5j1sro . Тука става въпрос за 2.0 дизел, доста широка и качествена кола. Това, че една кола е немска, не означава, че не се троши - до късмет е ;) Дачията, спомемената по-горе, не е лоша кола, аз карам често 1.5 дизел комби - 7-местната и мисля, че никак не е лоша, и на разход, и на возия ;) . Volvo S60 за мен също е много добра кола, а и се вписва в повечето ти критерии, единствено височкия разход и скъпите части са проблем, но колата е прекрасна за мен ;) , а и има някои в ценовите ти изисквания

Подкрепям. Аз карам 307, 1.6, 110 к.с., хетч., 2005 г., преди фейслифта, от така наречените "междинки" и съм безкрайно доволен от колата. Ако не си състезател мятай се на този двигател или подобен дизелов, SW (комби) с панорамен покрив и място да побереш света.
Карал съм еквивалентите от ВАГ групата и като оборудване и наистина, ако имаш идея за семеен автомобил, не мисля, че могат да бъдат сравнявани.
Чета Пасат 5, не е лош вариант, но на мен отвътре ми изглежда като кола от началото на 90- те.
Шкодата е с оборудване на Пасат 4, имай го предвид, те винаги са едно поколение назад, но е въпрос на вкус.
Колега горе е написал Волво, няма да сгрешиш там, ако имаш възможност да я подържаш и попаднеш на добър екземпляр.

Каквото и да избереш бих те посъветвал да не влизаш в автокъщи, а да търсиш частно лице, който си я е подържал колата. Вносните коли са на поне 250 000 км. пробег, минимум и ти трябва огромен късмет за да случиш на добра кола. Освен това, като избереш модел влез във въпросния форум на марката и виж дали някой от форума не си продава колата, там хората в повечето случай се грижат за колите си. Прочети, разпитай, всички помагат там!
Успех, ако избереш Пежо пиши едно лично съобщение да те насоча към линкове от форума.
Изображение

Потребителски аватар
leski

Мнениеот leski » 31 яну 2014 09:28

Има две марки коли - Мерцедес и всички останали ! :idea:
S 320 от 99 - 01 год. е ,,твоята кола", гори 5.6 на 100 км. дизеляк и нема трошене !

Върни се в “Свободна зона”