boabbb написа:Колега, доста работи ти наказаха, даже и, че Лексуса е Субару, а не Тойота

. Мачета ... подобни. Гледам доста коли от този ценови клас и според мен най-доброто в случая е Peugeot 307, но след 2003г., т.е. нещо като facelift

Ето ти едно, което погледнах на прима виста, със сигурност има и по-добри
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11381759558105060&f1=details&slink=5j1sro . Тука става въпрос за 2.0 дизел, доста широка и качествена кола. Това, че една кола е немска, не означава, че не се троши - до късмет е

Дачията, спомемената по-горе, не е лоша кола, аз карам често 1.5 дизел комби - 7-местната и мисля, че никак не е лоша, и на разход, и на возия

. Volvo S60 за мен също е много добра кола, а и се вписва в повечето ти критерии, единствено височкия разход и скъпите части са проблем, но колата е прекрасна за мен

, а и има някои в ценовите ти изисквания
Подкрепям. Аз карам 307, 1.6, 110 к.с., хетч., 2005 г., преди фейслифта, от така наречените "междинки" и съм безкрайно доволен от колата. Ако не си състезател мятай се на този двигател или подобен дизелов, SW (комби) с панорамен покрив и място да побереш света.
Карал съм еквивалентите от ВАГ групата и като оборудване и наистина, ако имаш идея за семеен автомобил, не мисля, че могат да бъдат сравнявани.
Чета Пасат 5, не е лош вариант, но на мен отвътре ми изглежда като кола от началото на 90- те.
Шкодата е с оборудване на Пасат 4, имай го предвид, те винаги са едно поколение назад, но е въпрос на вкус.
Колега горе е написал Волво, няма да сгрешиш там, ако имаш възможност да я подържаш и попаднеш на добър екземпляр.
Каквото и да избереш бих те посъветвал да не влизаш в автокъщи, а да търсиш частно лице, който си я е подържал колата. Вносните коли са на поне 250 000 км. пробег, минимум и ти трябва огромен късмет за да случиш на добра кола. Освен това, като избереш модел влез във въпросния форум на марката и виж дали някой от форума не си продава колата, там хората в повечето случай се грижат за колите си. Прочети, разпитай, всички помагат там!
Успех, ако избереш Пежо пиши едно лично съобщение да те насоча към линкове от форума.