Българските семейства без социални помощи, ромите с помощи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: Българските семейства без социални помощи, ромите с помощи

Мнениеот galin56 » 21 яну 2014 15:39

profe написа:Сбъркани ни е системата. Не може работещо семейство (колкото и пари да изкарва няма никакво значение) да не получава детски, защото минавали с два или три лева някакъв невидим лимит, а циганите които НЕ работят, НЕ плащат данъци, ток, вода, винетки и т.н. те са много - да получават детски добавки... ЗАщо аз да не получавам, моите деца да не са прокажени или са по- малко деца от мръсните, необразовани, незнаещи да пишат дори циганчета?? Защо, като взимам заплата не заслужавам детски добавки или помощи?? Значи Вие сме стимулирате да НЕ работя и да чакам на помощи, което и правят мангалите...Но както знаем всички, нещата могат да се оправят много бързо, но явно управляващите нямат интерес - дали защото усвояват европари или циганите гласуват за тях - явно е , че има нещо. Може би нещата ще се променят, когато НИЕ Българите си изберем в парламента хора, които да НЕ зависят от циганските гласове, а само от нашите такива...Аз не искам да дискриминирам циганите, искам това което важи за мен, да важи и за тях - защо циганина с каруца с 4 гуми не плаща нищо, а аз с каруца( голф 2 от 84г.) с четири гуми плащам данък, винетка, пътен данък, гражданска отговорност и т.н. ТОВА е дискриминация...Ние освен с гражданска война и пушки, еднолично с циганите не можем да се бием, пък и няма да ни Го позволят, затова да си изберем политици или хора в парламента, които ДА НЕ ЗАВИСЯТ ОТ ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ....Иначе смятам, че още не е късно да бъдат озаптени, на мен ми трябва месец.... :lol: :lol:

И като те стимулират защо не напуснеш работа и ще почнеш и ти да взимаш тия 15 ли са 20 ли не знам и аз колко(нямам деца) на дете?

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 21 яну 2014 15:45

Такава е политиката на БСП и ДПС за обиране на малцинственият вот
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 21 яну 2014 15:48

galin56 написа:Закона за раздаването на помощите се решава със закон от народното събрание. Същото(народното събрание) се избира пряко от народа, не се появява от нищото. Съответно всеки един е участвал в избора на тези хора и няма право да мрънка. И второ не може помощите да се диференцират на "за етничеки цигани" и "и "за етнически българи". Защото просто по закон в България цигани няма!! Няма такова животно. На никой в личната карта не му пише циганин или поне аз не съм виждал такава. Затова помощите се раздават на всеки според закона. Ако някой има предложения какво да се промени в закона - нека сподели, но до сега никой не предложи нищо полезно. А само с мрънкане не става.

Като се избира от народа, това не означава, че народът трябва да е съгласен с всяко решение на Народното събрание. По-скоро е обратното - депутатите трябва да се ръководят от преобладаващото обществено мнение, защото са избрани от народа. И между другото, когато става въпрос за пропорционална избирателна система като тази у нас, може да се спори върху твърдението "се избират пряко от народа". Избирателите гласуват за затворени листи, а не за конкретни народни представители. Освен това гласовете се преразпределят на национално ниво.
Помощите могат да се диференцират на база "образование" и по този начин ще се получи естествено разделение между етносите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 21 яну 2014 15:50

profe написа:
Да не мислите,че дълго ще се толерира това да се плащат помощи за слабообразовани и безработни.Парите ще свършат и то не само в България.Вижте какво правят във Великобритания.Спират парите за "социалните туристи".И други евро държави ще ги последват,като видят какво се случва. И тогава този свят ще стане тесен за всеки непригоден да живее в него.

Ами мисля, че точно това се цели - спираме помощите за тези които не работят и връщаме циганите в България, при нас да останат само можещи , умни и работещи... А на България ще даваме по мъничко- малко за циганите, малко и за тези които могат да усвоят !! ДА, те рано или късно ще ги изгонят отвсякъде, но ЛОШОТО е , че в паспорта или личната ИМ карта пише Българин, а не РОМАНЕЦ...
А негрите и арабите не ги мисли - те си имат кой да ги защитава, а и те не са като циганите - вярно, имат кусури ама като циганите друго племе аз не съм виждал....

Решението е просто - слага се едно редче, на което пише "етнос" ;) .

Потребителски аватар
profe
Контакти:

Мнениеот profe » 21 яну 2014 15:51

И като те стимулират защо не напуснеш работа и ще почнеш и ти да взимаш тия 15 ли са 20 ли не знам и аз колко(нямам деца) на дете?

Ами явно живееш някъде другаде и незнаеш колко взимат циганките!! Аз случайно се засякох с доста от тях в пощенският клон, недалеч от нас и видях горе-долу колко взимат. Всичките им деца, но наистина всичките не са взели името на баща си( така тя се води самотна майка, те и без това не подписват) и те не взимат по 15-20 лв. приятелю като нашите майки и съпруги....Взимат за самотни майки помощи, за егн(каквото и да означава, по една минимална заплата или около нея), отделно взимат за всяко едно дете, като половината от тях ги гледаме аз и ти, защото са по домовете, ама те не се отказват от тях....взимат помощи за социално слаби, щото не работят, взимат помощи за ток, парно и какво ли още не - а забравих 90% от циганчетата са астматици и са с ТЕЛК....Може и да не е съвсем точна картината, която нарисувах, но е много, много близо до оригинала....В нашето село циганките взимат помощи някъде около 260-280 лв., като само се разписват, а съседката работи за 310лв. в някакъв цех в Ботевград... Ти си прави сам изводите...за 15-20 лв. ли става въпрос или... :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
profe
Контакти:

Мнениеот profe » 21 яну 2014 15:54

Решението е просто - слага се едно редче, на което пише "етнос" ;) .

Не съм си и помислял , че няма решение..... и съм съгласен... ;) ;) ама ще го изкарат дискриминация веднага, трябва да се измисли нещо хитро, незнам какво в момента...
Последна промяна от profe на 21 яну 2014 15:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 21 яну 2014 15:56

Tommi написа:
galin56 написа:Закона за раздаването на помощите се решава със закон от народното събрание. Същото(народното събрание) се избира пряко от народа, не се появява от нищото. Съответно всеки един е участвал в избора на тези хора и няма право да мрънка. И второ не може помощите да се диференцират на "за етничеки цигани" и "и "за етнически българи". Защото просто по закон в България цигани няма!! Няма такова животно. На никой в личната карта не му пише циганин или поне аз не съм виждал такава. Затова помощите се раздават на всеки според закона. Ако някой има предложения какво да се промени в закона - нека сподели, но до сега никой не предложи нищо полезно. А само с мрънкане не става.

Като се избира от народа, това не означава, че народът трябва да е съгласен с всяко решение на Народното събрание. По-скоро е обратното - депутатите трябва да се ръководят от преобладаващото обществено мнение, защото са избрани от народа. И между другото, когато става въпрос за пропорционална избирателна система като тази у нас, може да се спори върху твърдението "се избират пряко от народа". Избирателите гласуват за затворени листи, а не за конкретни народни представители. Освен това гласовете се преразпределят на национално ниво.
Помощите могат да се диференцират на база "образование" и по този начин ще се получи естествено разделение между етносите.

На избирателната система нищо и няма, такава е в по-голямата част от Европа, при мажоритарна система ще настане хаос и никога няма да има правителство.
А за диференцирането на база образование, съгласен, но нали се сещаш, кой пак ще ги получава? Според теб кой има нужда повече от помощи - ИТ специалист или някой "учил" до 2-ри клас? Аз незнам държава по света която да дава помощи на ИТ специалистите(примерно) а не на неквалифицираните.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 21 яну 2014 15:59

profe написа:

Ами явно живееш някъде другаде и незнаеш колко взимат циганките!! Аз случайно се засякох с доста от тях в пощенският клон, недалеч от нас и видях горе-долу колко взимат. Всичките им деца, но наистина всичките не са взели името на баща си( така тя се води самотна майка, те и без това не подписват) и те не взимат по 15-20 лв. приятелю като нашите майки и съпруги....Взимат за самотни майки помощи, за егн(каквото и да означава, по една минимална заплата или около нея), отделно взимат за всяко едно дете, като половината от тях ги гледаме аз и ти, защото са по домовете, ама те не се отказват от тях....взимат помощи за социално слаби, щото не работят, взимат помощи за ток, парно и какво ли още не - а забравих 90% от циганчетата са астматици и са с ТЕЛК....Може и да не е съвсем точна картината, която нарисувах, но е много, много близо до оригинала....В нашето село циганките взимат помощи някъде около 260-280 лв., като само се разписват, а съседката работи за 310лв. в някакъв цех в Ботевград... Ти си прави сам изводите...за 15-20 лв. ли става въпрос или... :lol: :lol: :lol:

Пак те питам, като ти е толкова добър стимула защо не напуснеш работа? Ще ти дават и на теб.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 21 яну 2014 16:14

galin56 написа:
profe написа:

Пак те питам, като ти е толкова добър стимула защо не напуснеш работа? Ще ти дават и на теб.

Защото той не е циганин и няма да получи нищо, а и за разлика от тях по-голямата част от българите се грижат за децата си, стремят се да ги изучат, да бъдат добре облечени и въобще да ги направят хора полезни за обществото. А не на последно място чувства неудобство, че живее на помощи и не работи. Докато циганина му дреме за детето, взима помощите и с тях пие и яде, а детето да се оправя само. Дали ще проси или ще краде тях е ги интересува, а и както написа колегата не малка част са по социални институции и ги гледат с парите на данакоплатеца, но родителите не се отказват от тях за да може да взимат помощи.

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 21 яну 2014 16:22

Циганския проблем е много сериозен и не се определя само с това, че получават помощи. Циганите са крадлива етнически хомогенна маса, приучена на мързел и ползваща се с колективни права. Каква по-подходяща група за манипулация за всеки политик, жадуващ за лесни гласове? Няколко кебапчета, по 10 лева на калпак, обещания за по-големи социални помощи, нови жилища, безплатен ток и освобождаване от данъци купуват гласовете на всеки циганин, и осигуряват уютни места в парламента на купувачите. Всички политически партии (най-вече либералните) се облагодетелстват от неграмотните роми. Не трябва да се забравят и множеството неполитически организации и фондации като „Отворено общество” и Български Хелзински Комитет, занимаващи се главно с това да оплакват тежкото положение на циганите, тяхната бедност, онеправданост и дискриминирания, да пускат жалби до Комисията за защита от дискриминацията и да просят все повече пари от управляващите. Чета някои седераски глупости и внушения, че циганите били избиратели на БСП и ДПС -да съгласен съм, но не са само на тях ;) Абсолютно всички партии, които досега се участвали в управлението на страната пряко се възползват от неграмотността на циганските-гласоподаватели. Колкото те са по-бедни, по-мързеливи, по-необразовани, толкова по-евтино партиите могат да купят техните гласове. Основен проблем е и циганската престъпност. Държавата се прави, че не вижда този проблем, оставя тази етническа битова престъпност да се вихри и тя рано или късно ще предизвиква ответна реакция. Има доста възможности за решаване на проблема -възнаграждение срещу труд, спиране на социалните помощи, промени в наказателното законодателство, които да позволят на осъждани лица без трудови навици да придобият такива в местата за лишаване от свобода. Може да се помисли за частично възстановяване на смъртното наказание за тежки престъпления срещу личността, както и за промени в устройствените закони от съдебната власт, така че тя да бъде по-ефективна. Но в неолиберална България не вярвам, че може да се направи нещо по-този въпрос.
Последна промяна от alexveselinov на 21 яну 2014 16:23, променено общо 1 път.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Върни се в “Свободна зона”