Коя ви е любимата ракия?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- damyanov1963
Re: Коя ви е любимата ракия?
Хубава лопата и лоша ракия нЕма! На здраве!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
+1nikita 333 написа:Сливенската перла си е номер 1 едно!!
russia написа:tprodanov написа::lol: Няма нищо, разбира се, видях го. Дай за преварката, че ми е интересно, а и нали целта е всеки да научи нещо ново..
Ами ако това, от което ще варя е някакъв карашик от грозда - примерно димят, памид и още нещо, то какъв аромат ще има тогава? За това отделно си зареждам някой сорт с по-силен аромат/те са и по-скъпи съответно и не върви да купя голямо количество/, през който прекарвам първоначално сварената ракия. Разбира се ако първата ми ракия е малко, тогава не си играя с преварки!
явно има разлики в технологиите. ние правим следното нещо. не точим вино от материала, а баща ми дори си "играе" да маха чепките една по една. правим едно изваряване, от което се събира една суровина, на която казваме паток или патоки. това нещо е с нисък градус и въобще не се пие. моментално си правим преварка, от която спираме да събираме, когато падне до 40 градуса. след това бутаме градуса на общото количество до 44-46 с минерална вода, разтваряме грам на литър захар и оцветяваме със сърцевина от черница. чувал съм, че в северна българия не правят преварка, но явно и технологията е друга и ми е интересно как остават само с една обработка, като се има предвид,че не говорим за т.нр. "бърз казан"?
метода за материал в преварката го чух тази година, но не сме го правили.
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!
Троянска сливова,домашна!
Това е най-доброто.
Това е най-доброто.
-
- Контакти:
Домашна гроздова, лично изварена!!!
- GA_ veliki
- Контакти:
Няма лоша ракия, има лоши пиячи.
Домашната от проверен източник, за предпочитане гроздова или черничева( с мед, кога и как го слагат идея си нямам, но е връхта)
От купишките "Карловска мискетова", скоро не съм взимал но ми казаха ,че са я развалили, някой ако има инфо да каже.
Домашната от проверен източник, за предпочитане гроздова или черничева( с мед, кога и как го слагат идея си нямам, но е връхта)
От купишките "Карловска мискетова", скоро не съм взимал но ми казаха ,че са я развалили, някой ако има инфо да каже.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България...
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България...

Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"
Фен съм на домашната кайсиева ракия. Домашна гроздова също пия, защото си я правиме с баща ми и знам какво има вътре. Копешки ракии не пия, ако искам марков алкохол си взимам Джак.
Батков: "Просто трябва да се успокоят и да играят. Купа – шок, Славия – шок, Иртиш – шок, Ботев в Пловдив– шок. Явно паднаха и психически, но айде стига, ние като пансион за благородни девици...виждате другите отбори какво правят"
-
- Контакти:
Cocaine написа:Копешки ракии не пия, ако искам марков алкохол си взимам Джак.
хобавец

Тази тема е можело спокойно да стане една от най-смислените в последно време тук, но.... уви, не!

Нека да се ограничим до купешките ракии, или поне до домошарки, които може да посочите от кой чичо или дядо могат да бъдат закупени.

Аз лично най-често си купувам Сунгурларска- обикновена или пък специална, ако има повече пара в джоба. Отлежалата Сунгурларска не ме радва. В заведение от време на време поръчвам Стралджанска- нея доста я харесват, ценят и награждават и в чужбина между другото.

Кайсиева 12 годишна домашна.
Наливаш я в чашата и се чудиш олио ли наливаш или ракия!
Йебем ти смокини, сливи, портокали и рози!
Силистренската кайсиева има аромат и цвят натурален и неповторим.
Наливаш я в чашата и се чудиш олио ли наливаш или ракия!
Йебем ти смокини, сливи, портокали и рози!
Силистренската кайсиева има аромат и цвят натурален и неповторим.
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER