child in time написа:Масло в малки количества . !!! МАРГАРИНА Е НАЙ - ВРЕДНАТА МАЗНИНА И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ГО ОСЪЗНАЕМ !!!
+1912! Човека е много прав! Подминавайте маргарина в магазините със скоростта на светлината!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
child in time написа:Масло в малки количества . !!! МАРГАРИНА Е НАЙ - ВРЕДНАТА МАЗНИНА И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ГО ОСЪЗНАЕМ !!!
doktora25 написа:Аз отдавна съм на това мнение, че трябва да се яде краве масло вместо маргарин, но след като купих едно хубаво скъпо немско успях да убедя и нашите да купуваме вкъщи само масло. Нещо друго обаче искам да попитам: защо на абсолютно всички масла, продавани по магазините, независимо дали български или вносни пише 82% масленост? Ако маслото няма 100% масленост кой трябва да има? И това означава ли, че останалите 18% са примеси? Ако има някой по-запознат ще съм му благодарен ако вземе отношение.
Robbery написа:От това 80-83% са масло (мазнина), 15-16% вода и след това има белтъци(0.6-0,7%), лактоза, минерали, витамини (последните са в милиграми) Разликата между кравето масло и маргарина е в съдържащите се в тяx видове масни киселини.
shumkar_44 написа:Ако нямам пари - маргарин, ако имам пари - пюре от манатарки.
Потребители, разглеждащи този форум: Thsmith и 6 госта