Франция иска единна минимална работна заплата за целия ЕС

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Франция иска единна минимална работна заплата за целия ЕС

Мнениеот boabbb » 10 сеп 2013 12:01

ticha i vladislav написа:Заплатите в България трябва да се вдигнат.Основния принцип в България:За толкова пари -толкова -трябва са се изкорени завинаги.За една и съща работа,за един и същи оборот,при еднакви цени и един и същи собственик на работниците в България се плаща 4-5 пъти по-малко отколкото в Германия.Това нормално ли е?

Не е точно така, но си близо. Заплатите трябва да се вдигнат, за да се вдигне нивото на нашите продукти и да достигнат това на европейските, както и цените им. Това, за което Играта е писал от горе трябва да се изкорени, за съжаление обаче никой няма интерес да го направи. Хората не искат много - да имаш възможност да си вземеш жилище на изплащане, кола и да имаш какво да ядеш. Да можеш да си позволиш да отидеш 2-3 пъти на почивка в годината, общо взето да живеш като бял човек.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 10 сеп 2013 12:18

THE G.A.M.E написа:В предишната фирма, в която работеше брат ми ( преди 5 години ) ... В един месец беше заработил 587 лв.
Като дошло време за заплатите, началникът, който раздавал задачите и определял надниците, подал списакът на работниците и заработеното от тях, и Шефът на фирмата, като видял заработеното от брат ми, казал буквално: "Аааа, няма как да му дадем толкова, пиши му 450 лв."
Същият шеф си сменяше колите по 3 пъти в годината ( всяка следваща, по-скъпа от предходната ) ... И инвестираше доста в недвижимо имущество.

Ей за т'ва става въпрос, ако някой не е схванал ... ;)

Пишман предприемачи, но те ще просперират докато кадърните ги е страх да започнат свой собствен бизнес.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 сеп 2013 13:13

Тостао написа:
Tommi написа:Първо, у нас няма кой да изработи тези пари.
Второ, безработицата ще скочи драстично.
Трето, ще се образува такава инфлационна спирала, че ще ни се завъртят главите.
И т.н.

Ами просто на хората да им се плащат изработените пари, нищо повече не е необходимо

А какво правим с хората, чийто труд и квалификация не струват 500 евро? Отговорът е втората точка от това, което съм написал.

Тостао написа:
Tommi написа:
TRIBUNAL написа:Заплатите в България са необосновано ниски!

Факт. Само че това не означава, че трябва да се вдигнат рязко на 500 евро.

И защо не?

Защото отиваме на третата точка от това, което съм написал. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 10 сеп 2013 13:20

Ами като не можеш да даваш нормална заплата на хората да оцеляват и да си посрещат нуждите да не си ставал работодател,бачкай си сам и няма да имаш проблеми с даването на заплати ,калкулирай си всичката печалба само за себе си, за какво наемаш хора ,това което става в България си е чиста експлоатация на работниците както от българските фирми така и от чуждите.Направо си е крещяща нуждата от повишаване на минималната работна заплата,с тези хитринки от работодатели и чорбаджии с този постоянен плач от бизнеса как изнемогвал, просто тия техни приказки не отговорят на реалността .Работодателите в България третират работника едва ли не като роб дават му някакви мижави пари колкото да му стигнат за храна и до толкова,аз не знам как може да се търпи това нещо, че и работника има нужди не само работодателя и той душа носи аз не знам някой човек да има по два стомаха три гърла но изглежда работодателите имат,има ли човек който да има нужда само от храна и работа няма ли този човек от почивка и някакви развлечения ,не знам, българина толкова е оскотял, оглупял, как може да се примирява с това робско положение поставен от работодателите и да приема всичко за даденост и да не се бори да промени това положение и да слуша откровени демагози като Каролевци и сие,ами те винаги така ще говорят защото така им изнася,наглостта на някои хора е безгранична.С тази политика по доходите която е от 23 години нищо добро няма да донесе,освен след време някоя социална революция.Аз не го разбирам това да бачкаш по 12-14 часа на ден и да си беден,да правиш по 280-300 часа на седмица и да не си спокоен че можеш да посрещнеш нуждите си. Ами нека си представим 4-нно семейство в най добрия случай с около 1000 лева месечен доход,в най-добрия случай,защото има хора с по малко и това е масово е има и с по големи но за тях не говорим сега,за София не говоря те са друга България още от комунизма,така,казват че дохода на българина отива 30-40 процента за храна ами ето го първото перо[offtopic]
300-400 лева за храна на месец в най добрия случай но то зависи и от всеки колко има нужда от храна и какво яде
80-100 лева ток(ЛЯТО) 130-160 зима (ако се отопляваш на ток цената вече отива още нагоре
35-38 лева вода
60-70 лева телефони,интернет
20 лева такси за вход ако живееш в блок българите масово живеят така
80 лева ако децата ходят на училище говорим за две деца
ако имаш собствено жилище добре е ако не, вече зависи в колко стаи искаш да живееш но да приемем двустаен наемите горе долу средно то зависи и в кой град си и кой квартал но примерно 220-260 лева,другия вариант да си купиш жилище но там вече сметките отиват на друго ниво ако искаш да теглиш кредит за да си купиш
непредвидени разходи за лекарства,лекар,зъболекар,особено зимния период, за дома -
за транспорт-кола,обществен-
дано да нямаш кредити а масово българите имат се изразходват на месец горе-долу.
ако искаш някакви удоволствия като кино,книги,театър, хоби,разходки през уикенда всичко е индивидуално и не знам до колко ще стигнат приходите за такива разходи-
На тия последните не съм сложил някаква цена защото е индивидуално
Предложил съм най общите разходи които се изразходват на месец горе-долу.
Нека всеки си направи калкулация и доколко тези хиляда лева стигат,според мен е абсурд да спестяваш при тия пари.
За вас ако това са нормални доходи и ви стигат да преживявате някак си за мен това не е нормално за един интелигентен човек живеещ в 21 век в държава претендираща за европейска това което се получава е ненормално.

Потребителски аватар
Тостао
Контакти:

Мнениеот Тостао » 10 сеп 2013 13:20

daduradam написа:
Тостао написа:
Tommi написа:Първо, у нас няма кой да изработи тези пари.
Второ, безработицата ще скочи драстично.
Трето, ще се образува такава инфлационна спирала, че ще ни се завъртят главите.
И т.н.

Ами просто на хората да им се плащат изработените пари, нищо повече не е необходимо

Като станеш работодател тогава ще определяш колко заслужават работниците ти.

То с тия заплати тук всеки среден чуждестранен измекяр тук е велик работодател, справка малките шивашки цехове, където условията работа са под всякаква критика.
moderatè souse
БАНВАНЕТО Е МОДЕРНА РАЗНОВИДНОСТ БОЛШЕВИЗЪМ

Потребителски аватар
Тостао
Контакти:

Мнениеот Тостао » 10 сеп 2013 13:24

Tommi написа:А какво правим с хората, чийто труд и квалификация не струват 500 евро? Отговорът е втората точка от това, което съм написал.

Kой труд не струва толкова?

Tommi написа:Защото отиваме на третата точка от това, което съм написал. ;)

Аха значи да намалим още заплатите за да няма инфлация?Странно :roll:
moderatè souse

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 сеп 2013 13:27

Много преплетохте темите.
Едно е да има увеличение на доходите и стандарта на живот у нас, което е задължително и наложително. Съвсем друго е рязкото увеличаване на минималната заплата от 310 на 1000 лв., което противоречи на всякаква икономическа логика.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 10 сеп 2013 13:31

По постовете ви имам чувството, че искате заплатите да ви стигат за Ферари, къща в Созопол и апартамент в Бояна.Всеки работодател сам има правото да определя каква заплата ще плаща на служителите си.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 10 сеп 2013 13:32

Тостао написа:където условията работа са под всякаква критика.

Темата е за минималната работна заплата, не за условията за труд, иначе си прав ;)

Потребителски аватар
Тостао
Контакти:

Мнениеот Тостао » 10 сеп 2013 13:33

daduradam написа:По постовете ви имам чувството, че искате заплатите да ви стигат за Ферари, къща в Созопол и апартамент в Бояна.Всеки работодател сам има правото да определя каква заплата ще плаща на служителите си.

Прав си има право и да не плаща
moderatè souse

Върни се в “Свободна зона”