Бледите спомени дойдоха и доведоха с тях носталгията

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Атеист
Контакти:

Re: Спомени от комунизма ! :(

Мнениеот Атеист » 01 сеп 2013 00:08

...или пък времето, когато всеки работник и всеки подчинен трябва да оценява своя работодател/шеф. Е няма такава глупост като тази, тогава вече какви абсурди и циркове се получават на общите събрания. Но не е само това единственото неадекватно решение от тогавашно време и от тогавашната валст, сигурен съм, че много хора могат да се седят за дузина примери подобни на този.

Иначе никога няма да разбера хората, които са готови да разменят най-ценното благо - личната си свобода, свободата за свободно придвижване, личностната свобода на мненията , свободата да избираш от сума ти продукти, стоки и всякакви артикули от магзаните, неприкосновеността на живота, жилището, достойнството и честта на човек...срещу някоя и друга осигурена евтина екскурзийка до морето през лятото.

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 01 сеп 2013 00:08

аз пък се чудя на хората който сега плюят по комунизъмът :)
1 защото са си мълчали 45г , а сега вече е лесно, но късно
2 защото някой пък даже не са живяли, а само слушат антикомунистите без да са го преживяли
3 някой пък наистина са антикомунисти, само че видиш ли от комунистически родове и е малко неловко да не казвам и богонеугодно да плюеш по родителите си макар и косвено.
за съжеление в ония времена глупавите управници не ни оставяха шанс да видим сами истината за света. говореха ни разни неща, а ние мислехме, че са небивалици или им вервахме безпрекословно
за съжеление това изигра лоша шега както на тях така и на нас
сега света за нас е отворен и можем безпристрастно да сравняваме както сегашното време така и да имаме повече информация за миналото на капитализма и империализма
от това което чета и виждам вече 24 години си направих някой изводи странни за преди 24 години
1 капитализма означава, че за всеки един забогатял човек стоят поне 3-ма обедняли
2 репресии срещу инък мислещите е имало не само тук, но и там, както лагери и затвори
3 балшинството от населението на капиталистическите страни също не са били доволни от живота си. Битълс наприем са си чистак комунистическа група само текстовете да им чете човек може да го разбере да не говорим и за интервютата на джон ленън., но не е само това повечето рок банди и пънк групи също са творили музиката си и текстовете като наще изпълнители някак си завоелирано са усмивали реалноста си, кой чрез песни за демони, кой за рицари дракони вещици и битки било е скрит протест към реалността. сега знам, че много ще кажат дрън дрън, но стената на пинк флойд, за която аз мислех до скоро че е антикомунистическа песен се оказа, че всъщност е протест срещу порядките в тая "хубава английска система" и не е само това примерите са страшно много. просто на нас не ни се даде шанс сами да си изберем пътя и това беше голямата грешка на наще тъй наречени комунисти. за друго не бих ги обвинил. имало геноцид едва ли не репресии десиденство, та то и сега има има го и в западните демокрации, че и в повече.
все пак ако мога да избирам бих избрал да се върне онова време пред сегашната действителност.
имахме собстени жилища, което за развитата демокрация е почти табу за обикновенния човек там. или цял живот плащаш ипотека или цял живот по квартири. имахме и работа, може да се били малки заплатите но пък стигаха за море и храна., имахме и някакъв вид спокойствие за утрешния ден. имаше контрол над децата и в училище сде учеше здраво сравнено със сега. лошите неща се криеха и по добре вместо както сега да ни заливат само с лоши новини и децата да се учат на тарикатлък. ако сложа на кантар тогава и сега съжелявам че сега живея в един свят в който се живее ден за ден (като циганите) днес си милионер утре може и клошар.
и само да добавя като последно:
обвиняват някой, че видиш ли комунистите разрушавали църкви и храмове, било престъпление да влезеш в църква. е питам аз как така имаме над 2000 църкви които не са разрушени нима са забравили да ги бутнат., как така 1976 съм кръстен в православна църква без да се е налагало родителите ми да лежат по лагери?
как така по велик ден се продаваше боя за яйца. едва ли са си мислели че боядисваме обувките си с нея и вместо христов воскресе сме си казвали а със здраве да ги носиш
Последна промяна от nicromanser на 01 сеп 2013 00:19, променено общо 1 път.
[center]ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Бледите спомени дойдоха и доведоха с тях носталгията

Мнениеот sin4ec » 01 сеп 2013 00:13

Авторе, Grasiani, майна-не можеш да обясниш на някого нещо, което не се обяснява. То се изживява. Как ще му обясниш за дядо ти, дето се прибира с купената от пазара елха, за стъклените играчки, кътани с години, за висящите по витрините стиропори ЧНГ, за скромната бира-скара с килнатото схлупено коминче, в която ядеш наистина кюфте? Не става.
Балканчето ми беше червено... Не е като да ти подарят смартфонче и да кесиш на него цял ден като *** в засада. Ега върже-е а дано, ама надали! Те затва е пълно с чекиджии и всякакви малоумници. Ама нали е модерно да си гей-ако трябва ще те наебат отзад, да си в крак с модата. Заебете, няма смисъл. :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 01 сеп 2013 00:14

Вие ебавате ли се. :lol:
Последните няколко дни форума бълва от идиотски теми. Някои хора явно си нямат много работа лятото или са пуснали интернет в психодиспансера...
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 01 сеп 2013 00:14

Здравейте роби на комунизма! България вече се управлява 69 години от комунистически престъпници и съветски подлоги! България е робска държава , със зомбирано население с комунизъм болшевизъм! Все още има паметници на терористи , извършвали престъпления срещу независимо и демократично Царство България!Едва ли и аз ще доживея България да стане свободна и независима страна, такава, каквато е била преди злокобния ден 9 Септември 1944 г.! От една независима и процъфтяваща държава ние се превърнахме в съветска кочина! Дано някой ден се потърси наказателна отговорност на всички комунистически престъпници! Те не получиха възмездие, за своите престъпления, защото след 1989 г. България беше управлявана от комунистите от СДС ! И двата протеста срещу комунистическата банда ГЕРБ и сегашния срещу комунистическата банда БСП са нагласени от комунистическите престъпници и убийци! А вие продължавайте да гласувате за отрочета на БКП и се чудете защо сме зле! Бог да ви пази от комунисти!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 01 сеп 2013 00:15

Безкомпромисен написа:Здравейте роби на комунизма! България вече се управлява 69 години от комунистически престъпници и съветски подлоги! България е робска държава , със зомбирано население с комунизъм болшевизъм! Все още има паметници на терористи , извършвали престъпления срещу независимо и демократично Царство България!Едва ли и аз ще доживея България да стане свободна и независима страна, такава, каквато е била преди злокобния ден 9 Септември 1944 г.! От една независима и процъфтяваща държава ние се превърнахме в съветска кочина! Дано някой ден се потърси наказателна отговорност на всички комунистически престъпници! Те не получиха възмездие, за своите престъпления, защото след 1989 г. България беше управлявана от комунистите от СДС ! И двата протеста срещу комунистическата банда ГЕРБ и сегашния срещу комунистическата банда БСП са нагласени от комунистическите престъпници и убийци! А вие продължавайте да гласувате за отрочета на БКП и се чудете защо сме зле! Бог да ви пази от комунисти!

ти си роб аз не съм ДРУГАРЮ
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 01 сеп 2013 00:19

nicromanser написа:аз пък се чудя на хората който сега плюят по комунизъмът :)
2 защото някой пък даже не са живяли, а само слушат антикомунистите без да са го преживяли
3 някой пък наистина са антикомунисти, само че видиш ли от комунистически родове и е малко неловко да не казвам и богонеугодно да плюеш по родителите си макар и косвено.
за съжеление в ония времена глупавите управници не ни оставяха шанс да видим сами истината за света. говореха ни разни неща, а ние мислехме, че са небивалици или им вервахме безпрекословно
сега света за нас е отворен и можем безпристрастно да сравняваме както сегашното време така и да имаме повече информация за миналото на капитализма и империализма
от това което чета и виждам вече 24 години си направих някой изводи странни за преди 24 години
1 капитализма означава, че за всеки един забогатял човек стоят поне 3-ма обедняли
2 репресии срещу инък мислещите е имало не само тук, но и там, както лагери и затвори
3 балшинството от населението на капиталистическите страни също не са били доволни от живота си. Битълс наприем са си чистак комунистическа група само текстовете да им чете човек може да го разбере да не говорим и за интервютата на джон ленън., но не е само това повечето рок банди и пънк групи също са творили музиката си и текстовете като наще изпълнители някак си завоелирано са усмивали реалноста си, кой чрез песни за демони, кой за рицари дракони вещици и битки било е скрит протест към реалността. сега знам, че много ще кажат дрън дрън, но стената на пинк флойд, за която аз мислех до скоро че е антикомунистическа песен се оказа, че всъщност е протест срещу порядките в тая "хубава английска система" и не е само това примерите са страшно много. просто на нас не ни се даде шанс сами да си изберем пътя и това беше голямата грешка на наще тъй наречени комунисти. за друго не бих ги обвинил. имало геноцид едва ли не репресии десиденство, та то и сега има има го и в западните демокрации, че и в повече.
все пак ако мога да избирам бих избрал да се върне онова време пред сегашната действителност.
имахме собстени жилища, което за развитата демокрация е почти табу за обикновенния човек там. или цял живот плащаш ипотека или цял живот по квартири. имахме и работа, може да се били малки заплатите но пък стигаха за море и храна., имахме и някакъв вид спокойствие за утрешния ден. имаше контрол над децата и в училище сде учеше здраво сравнено със сега. лошите неща се криеха и по добре вместо както сега да ни заливат само с лоши новини и децата да се учат на тарикатлък. ако сложа на кантар тогава и сега съжелявам че сега живея в един свят в който се живее ден за ден (като циганите) днес си милионер утре може и клошар.

Не знам,докога ще мислите толкова ограничено и ще смятате,че хората,които не са живеели през комунизмът и са от новото поколение,не могат да имат мнение по въпроса. Аз не познавам,човек,който пък да няма някакво мнение за Османското ни владичество,но пък и не познавам човек,който да е живял тогава....
Няма да си правя излишният труд да ти отговаря на въпросите,защото се е случвало многократно в този форум и щом продължават да се задават тези въпроси,значи е безсмислено...
Само ще споделя най-простата и елементарна логика,ако комунизмът беше толкова хубав,защо се разпадна ? И още по интересният въпрос е,защо във всички комунистически страни имаше силни бунтове и революции против комунизмът ? Тия 1 млн. българи,които излязоха на улицата след 89 год. щом толкова обичаха комунизмът и щом той,беше толкова хубав,от какво се оплакваха ?

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 01 сеп 2013 00:21

Дядо ми е разказвал как си е седял пред къщата и един полицай го пита къде му е паспорта, той отива да си го вземе и го дава на полицая, и тоя му казва "Като се подстрижеш, ела да си вземеш паспорта."
Много хубаво е било по тошово време, разбира се 8-)
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 01 сеп 2013 00:22

nicromanser написа:
Безкомпромисен написа:Здравейте роби на комунизма! България вече се управлява 69 години от комунистически престъпници и съветски подлоги! България е робска държава , със зомбирано население с комунизъм болшевизъм! Все още има паметници на терористи , извършвали престъпления срещу независимо и демократично Царство България!Едва ли и аз ще доживея България да стане свободна и независима страна, такава, каквато е била преди злокобния ден 9 Септември 1944 г.! От една независима и процъфтяваща държава ние се превърнахме в съветска кочина! Дано някой ден се потърси наказателна отговорност на всички комунистически престъпници! Те не получиха възмездие, за своите престъпления, защото след 1989 г. България беше управлявана от комунистите от СДС ! И двата протеста срещу комунистическата банда ГЕРБ и сегашния срещу комунистическата банда БСП са нагласени от комунистическите престъпници и убийци! А вие продължавайте да гласувате за отрочета на БКП и се чудете защо сме зле! Бог да ви пази от комунисти!

ти си роб аз не съм ДРУГАРЮ

Иначе гласувате за комуняги , а няма достойни и хора за БАП(Българска Антикомунистическа Партия)! И аз съм антикомунист по рождения , моля не ме обиждай, като ми викаш другарю!!! Спасението на България е радикална и безкомпромисна декомунизация и лустрация!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 01 сеп 2013 00:22

dunavfc написа:
nicromanser написа:аз пък се чудя на хората който сега плюят по комунизъмът :)

Не знам,докога ще мислите толкова ограничено и ще смятате,че хората,които не са живеели през комунизмът и са от новото поколение,не могат да имат мнение по въпроса. Аз не познавам,човек,който пък да няма някакво мнение за Османското ни владичество,но пък и не познавам човек,който да е живял тогава....
Няма да си правя излишният труд да ти отговаря на въпросите,защото се е случвало многократно в този форум и щом продължават да се задават тези въпроси,значи е безсмислено...
Само ще споделя най-простата и елементарна логика,ако комунизмът беше толкова хубав,защо се разпадна ? И още по интересният въпрос е,защо във всички комунистически страни имаше силни бунтове и революции против комунизмът ? Тия 1 млн. българи,които излязоха на улицата след 89 год. щом толкова обичаха комунизмът и щом той,беше толкова хубав,от какво се оплакваха ?

ще ти отговоря да излязоха 1 милион но другите 8 милиона не излязоха първите демократични избори нали знаеш кой ги спечели БКП малка част от хората искаха промяна. комунизма се разпадна не защото хората искаха това разпадна се защото лакумията за пари и власт на някой е безгранична.
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
[/center]

Върни се в “Свободна зона”