Да отпадне ли изискването за целогодишно включени светлини ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Да отпадне ли изискването за целогодишно включени светлини ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

rebel
Контакти:

Re: Да отпадне ли изискването за целогодишно включени светлини ?

Мнениеот rebel » 28 май 2013 19:44

Да отпадне, полза няма от това, може да е препоръчително, но не и задължително

Потребителски аватар
moni74
Контакти:

Мнениеот moni74 » 28 май 2013 19:45

Не, да си остане така. Като карам с 200км/ч, искам да съм сигурен че ме виждат отдалече :)

П.П. Второто изречение е шега, ако някой не е разбрал :)
„ Армейският спортен клуб беше и остава носител на комунистическият морал и един от символите на успеха на комунизма и Народната власт. “

в. Земя 1992,интервю с ген. Добри Джуров.“

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 28 май 2013 21:07

Изискването е безсмислено в слънчеви дни. Да не говорим, че т.нар. "дневни светлини", комплект от които струва 20 лв са далеч по-видими и ефективни от късите светлини. Това е решението, на диоди са и не товарят разхода.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 28 май 2013 21:07

При 40 градусова жега, карането на фарове е перверзия! Некадърника си мисли че като кара на фарове и може да прави всичко. Що не карат на фарове в Австрия бе другари любители шофьори?

riff
Контакти:

Мнениеот riff » 28 май 2013 21:08

тотално да отпадне и то веднага
сигурно хабене на ограничени природни ресурси, замърсяване на околната среда, допълнително тровене на хората без да има нужда, стигат ни другите отрови
съмнително спесятване на неограничен и бързо растящ ресурс - хората, вече 7 млрд скоро 10 млрд, камъни ще ядат нашите наследници, а има толкова много по-икономични, по-ефективни, по-доказани начини за безопасност, но не пълнят гушата на избрани индивиди
зимата как ми пада акумулатора, защото карам до работа 5 км и обратно
напълно лобистки закон, едно от нещата заради които наказах ГЕРБ
но съм напълно несъгласен с мнението, че трябва да се маха забраната за пушенето, още едно тровене главно на работещите в заведенията ( и не, не трябва да напускат ако не ги устройва, има закони за трудова медицина и безопасност на работното място, не знам защо се обръща повече внимание на клиентите, които могат и да не ходят на заведение), на работно място не трябва да се допуска дим, трябва да се осигурява чист и годен въздух за дишане, цигарения дим защо да е изключение

ЦСКА _завинаги
Контакти:

Мнениеот ЦСКА _завинаги » 28 май 2013 21:22

Всичко зависи от шофьора, а не дали са включени светлините или не са.
8-)
ЦСКА, Арсенал, Валенсия и Юве са номер 1!

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 28 май 2013 22:05

лично съм си забелязъл, че когато нещо ми светне пред мене, ми се изостря вниманието!
всеки шофьор знае, че има мигове когато караме като на автоматик, хем ние управляваме, хем не отчитаме мозъчна активност!
точно в такива мигове светещи фарове отпред ме изваждат от това състояние!
определено смятам че това правило дава резултати и че е необходимо в пълния си вариант!

между другото направети си аналогия със стоповете! ако спрат и те да светят когато този пред вас намалява и спира?!?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

blue_loudog
Контакти:

Мнениеот blue_loudog » 29 май 2013 00:38

Венелин написа:Тази безсмислена разпоредба трябва незабавно да отпадне, защото:
1. Карането със включени светлини води до увеличен разход на гориво с 0,3 литра на 100 км. Не е голямо количество, но като се сметнат хилядите автомобили които се движат всеки ден се получават огромни числа!
2. Многократно по честото изгаряне на крушките, което също води до разходи;
3. Опасност от предизвикване на късо съединение и запалване на автомобила - имаше такива случаи миналото лято!
Същевременно няма никакъв принос за повишаване на безопасността. Не случайно в една доста по-мрачна страна като Великобритания не се прилага...

Пич, почвам те точка по точка:
1. Пълна глупост- климатикът дори не ти качва разхода с повече от 0,2- 0,3 литра на 100 км ако не си некой състезател
2. Колата ми е на 6 години и от като я изкарах от магазина фаровете не са гасени, което ми коства точно 2(словом: две) крушки за тия 6 години! Една крушка е 4- 5 лева най- много, направо от залъка си отделям за крушки, а?
3. По- голяма тъпотия даже в тоя форум не съм срещал досега!

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 29 май 2013 09:31

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Венелин написа:Тази безсмислена разпоредба трябва незабавно да отпадне, защото:
1. Карането със включени светлини води до увеличен разход на гориво с 0,3 литра на 100 км. Не е голямо количество, но като се сметнат хилядите автомобили които се движат всеки ден се получават огромни числа!
2. Многократно по честото изгаряне на крушките, което също води до разходи;
3. Опасност от предизвикване на късо съединение и запалване на автомобила - имаше такива случаи миналото лято!
Същевременно няма никакъв принос за повишаване на безопасността. Не случайно в една доста по-мрачна страна като Великобритания не се прилага...

Освен това скъсява много ресурса на акумулаторните батерии,понеже генератора непрекъснато трябва да възтановява напрежението в АБ . Освен това не всички автомобили имат зумери да сигнализират когато изгасиш двигателя че фаровете светят и често се забравят включени което води до тяхното пълно разреждане.За крушките вече ти спомена-много често изгарят.Непрекъснатата работа на фаровете води до прегряване на проводници и увеличава риска от късо съединение.За дизелите не е чак толкова опасно(макар че има доста запалени автобуси) но за бензинови и особенно за автомобили с АГУ е много опасно

+1 ! За тези,които са се хванали на въдицата на управляващите,че това се прави за повишаване на безопасността по пътищата,ще кажа че основния проблем е състоянието на пътната ни мрежа и огромното количество дупки.Какво се прави за това и къде отиват парите ни от данъци и винетки - ето това е въпроса,който с финтове избягват всички от които зависи това.

Върни се в “Свободна зона”