АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
stn

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене

Мнениеот stn » 17 яну 2013 11:52

Без нова АЕЦ Белене означава:

1. България става енергийно зависима от Румъния или Турция!
2. България започва да плаща по-скъп ток, защото ще го внася!
3. Колкото и да поскъпне тока ще е по-евтин от този, който ще внасяме!

Какви катаклизми, какви пет лева? Какво става, ако в Румъния или Турция има земетресение?
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

iohan.law
Контакти:

Мнениеот iohan.law » 17 яну 2013 11:54

ЗА!!! ЗА!!! ЗА!!! Аз съм от Северозападна /ла/ България и това е единствения проект, който може да "събуди" икономиката в този край на милото ни Отечество и да създаде работни места в десетки хиляди и в различни области - недвиж. имоти, строителство, инфраструктора, услуги, култура, спорт и т.н. Отделно от това съм за "довършване" на нещо, което сме започнали, а съседите драпат да построят нова в пъти по-скъпо. Относно безопаснността - дали щще аварира румънсска, турска или френска АЕЦ е без значение предвид размерите на Европа.

WESLEY119
Контакти:

Мнениеот WESLEY119 » 17 яну 2013 11:54

lewstherin написа:ЗА нови реактори на Козлодуй
ЗА Белене, построена от българската държава
Против Белене, строено от чужд инвеститор, който ще продава тока на нас, на каквито си иска цени. За тях печалбата, риска - за нас.
10 млрд евро цена на централата, която ще скочи още с инфлацията в следващите години. В същото време никой не казва ясно колко ще струва тока от тази централа. Не може да е направен проект без да е предвидено това. Ако не е - значи е правен от идиоти. Само държавата може да си позволи да държи цената на тока от тази централа достатъчно ниска, за да е изгодно, тъй като така възвръщаемостта ще е много бавна, може дори да няма такава. Но за държавата ще е по-важно да има ток за заводите, с който да се стимулира икономиката. Само че няма и толкова много заводи.
Един външен инвеститор ще иска да си избие вложението възможно най-бързо.
Освен че не казват очаквана цена на тока от централата, не се знае колко ще струват годишните профилактики на съоръжението, колко струва горивото за срока на експлоатация и още много неща...

Е, не може да има такъв човек.И как предлагаш да финансираме централа за 20млрд лева-с пари от бюджета :| :?:

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 17 яну 2013 11:55

stefsto написа:Аз съм "ЗА". Няма по-евтино и по екологично производство на електроенергия. Не напразно съседните държави строят АЕЦ. При нас се карат кой да вземе комисионните. БСП вече са взели, я на ГЕРБ им се иска и те да вземат. Така последните заради пари в техните джобове ще ни докарат скъп и вносен ток.

Голяма глупост си написал. Първо прочети малко на тази тема и тогава пиши. Жалкото е, че ей такива неадекватни хора ще гласуват.

Потребителски аватар
blue_dobrich
Контакти:

Мнениеот blue_dobrich » 17 яну 2013 11:56

Твърдо "Против" АЕЦ "БЕЛЕНЕ" на този етап!
Защо комунягите не го започнаха този проект по тяхно време????? 4 години мандат имаха. Всъщност за последните 20г. имаха 2 или 3 мандата за започнат нещо, проектирано от същите хора преди 30г., но парите който се крадат от тази дупка са по сладки отколкото да се работи. Очилатия мишок Станишев нали откри площадката..., имаше цялото време на света да започне да я строи. Може би се уплаши че губи изборите и Бойко(без да съм му поддръжник) ще я построй :lol: :lol: :lol:
Наляха 1млрд. за една дупка и я спряха, ЗАЩООООО!
Пичове една нова централа струва м/у 7 и 10млрд. евро, а при нашата крадливост и смяна на правителства, при всички положения отиваме на 17-20 млдр. Сроковете за построяването са м/у 5и 7г., при нашите темпове на строителство отиваме на 20-25г. Като сложим и лихвите за тези кинти трябва да връщаме около 30млдр. евро. А още по страшно е че не съм сигурен дали въобще ще я построят!!!!!!!!
Аз това нещо на децата ми няма да причиня.
Аз съм за ядрената енергетика, но на този етап единствената и разумна алтернатива е 5 и 6 блок на Козлодуй!

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА КОМУНИСТИТЕ!!! ТЕЗИ ХОРА ПРИЧИНИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРИЧИНЯВАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КАТАСТРОФИ НА БЪЛГАРИЯ! ОТ РЕПРЕСИИТЕ ДО НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО, МУТРИЗАЦИЯТА И ЦИГАНИЗАЦИЯТА!!!

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 17 яну 2013 11:57

WESLEY119 написа:
1912plovdiv написа:
Keine Lust написа:
А защо управляващата в момента е ПРОТИВ, а двете партии които ще барат мекия според теб са ЗА :?: Смислен отговор :?:

Кой е против викаш??? :) Нещо си се объркал.

Верно :roll:

http://www.bnews.bg/article-62713
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 17 яну 2013 11:59

stn написа:Без нова АЕЦ Белене означава:

1. България става енергийно зависима от Румъния или Турция!
2. България започва да плаща по-скъп ток, защото ще го внася!
3. Колкото и да поскъпне тока ще е по-евтин от този, който ще внасяме!

Долни и гнусни лъжа типично в стил турско/руските гъзолици БС*П/ДПС :oops:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

4akala
Контакти:

Мнениеот 4akala » 17 яну 2013 12:00

Щом комунистите са за,аз съм твърдо против НОВА АЕЦ в България!Естествено съм за развитието на ядрената ни енергетика,но не като стройм АЕЦ Белене,а като се пуснат наново спрените ни от ЕС блокове на АЕЦ Козлодуй,естествено модернизирани.Срамота е и бившият ни еврокомисар М.Кунева и тя да "ЗА" нова АЕЦ след като самата тя с подписаните от нея договори по времето,когато беше еврокомисар ни зароби да не можем да модернизираме АЕЦ Козлодуй!

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 17 яну 2013 12:05

Призовавам всички да гласуват на референдума, там ще се види кой крив кой прав.Освен това той не е конкретно за Белене, а за ядрената енергетика.

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 17 яну 2013 12:07

Ама гледай колко неправилен въпрос е. "За" или "Против". А кой ще я строй, кога, как и т.н. няма значение. И какво ще докаже едно такова гласуване? Че хората са против използването на АЕЦ или са против наглите ни "политици" ?

Върни се в “Свободна зона”