Поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ - факт след дни, 50лв. за без фарове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stoyankd

Re: Поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ - факт след дни, 50лв. за без фарове

Мнениеот stoyankd » 05 авг 2012 14:15

stannn написа:Джигитите няма да изчезнат но ще им се наложи поне на половината да пуснат фаровете и ще се спестят доста неприятни сцени. Споменах за малоумници които не смеят да пуснат фарове дори и в мъгла или мрачно време. Предполагам тия които реват против този закон са точно такива. Като нямаш 2 лева в джоба за един литър повече няма да караш. Возиш се на градски или междуградски транспорт и не създаваш конфликтни ситуации с другите участници в движението. Просто не е сериозно да се оправдаваш с изгорели крушки и разход от цъкнати фарове. 2 крушки са 20 лева грубо и не се сменят всеки ден. Нормалната крушка ще издържи поне 6 месеца на 24 часа пуснати фарове. Това ли е цената на живота на другите срещу вас? 40 лева на година за крушки и още толкова за гориво? Жалка история.

Как не разбираш нещо толкова елементарно. Тук не става въпрос за разходите, които ще направим. Това е една безсмислена и неефективна законова поправка, което е доказано от практика и е специалисти в областа на пътната безопастност. Та на същото заседание на НС бе вдигната макс. скорост, което носи по-голямо опастност на пътя.

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 05 авг 2012 14:19

stannn написа:Някой засичал ли е с колко се вдига разхода на 100 километра заради фаровете? Просто е смешно да излизате с това. Ами спрете си радиото и то вдига разхода. Климатика също спирате. Затваряте прозорците защото също се вдига разхода когато караш с отворени прозорци. И ако беше толкова неефективно защо моделите след 2008 започнаха стандартно да се произвеждат със светлини за каране през деня? Може би за гъзария?

Тази седмица купихме два Пежо Боксер с Евро 5, модел 2012г. Това, за включебните фаровете не е вярно. Единственото по-различно е, че нямат габарити.

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 05 авг 2012 14:21

stannn написа:И какво общо има катализатора с безопасното шофиране? И за да не кажеш, че бягам от въпроса. Ти би ли сменил катализатор на кола на 3 години?

Не искам да се заяждам, а просто да споделя опит. Навлизам в кръгово движение, което е достатъчно голямо за да се развива спокойно 50 км/ч. Държа да подчертая, че катализатора ми беше за смяна! След като преценявам, че мога спокойно да навлезна в кръговото, започвам да ускорявам, но забелязвам, че кола, участник в движението се приближава доста бързо към мен. Нормално е да ускоря възможно най-бързо за да мога да се "слея" с движението, но благодарение на запушения ми катализатор, колата ми заби "муцуна". Последици нямаше, освен, че изтръпнахме може би и двамата водачи (поне за мен бе така). След подмяната на катализатора всичко бе в норми и както трябва.

По темата - мисля, че една инвестиция в "дневни светлини" би ни решила проблема както през лятото, така и през зимата. Излиза по-изгодно защото - фаровете не се запичат, рефлекторите също, за крушките да не говорим (все пак една хубава крушка е между 20 и 40 лева), габаритите отпред и отзад не са включени също, икономиите в изразходеното гориво е сумарно за годината добро и не си в нарушение никога! Сигурността преди всичко!

Това е моето мнение и не искам да ангажирам никого с него. Всеки сам си прави изводите сам за себе си!
Последна промяна от Viv.Brooke на 05 авг 2012 14:31, променено общо 1 път.
[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

Потребителски аватар
Rosko63

Мнениеот Rosko63 » 05 авг 2012 14:23

Да се кара на фарове е хубаво цяла година ,НО НА ИЗВЪНГРАДСКО виждаш от километри тези сещу теб кой изпреварва и теб те виждат хубаво там има смисъл,а в градско е напълно безсмислено,винаги може някой да спре изведнъж и да го ударят или да отнеме предимство,да мине на червено,някой пешеходец да подгони рейс или трамвай и хоп белята готова при това натоварено движение фарове не помагат в градски условия.

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 05 авг 2012 14:25

Очевидно повечето хора от форума не са шофьори, или ако са толкова по - зле за тях!
1. Бавното каране не е внимателно, защото така изнервяш другите и ги караш да те изпреварват, което създава предпоставки за ПТП! Затова трябва да има задължителна минимална скорост! На магистралите да се кара под 120 е изключително малоумно, ако колите ви нямат възможността да вдигнат такава скорост, значи мястото им не е на пътя!
2. Карането на фарове целогодишно е абсолютно задължително, защото когато човека си е включил фаровете много по - лесно се преценява дистанцията и респективно намалява риска от катастрофа! Никой не може да ме убеди, че няма 20 лева за крушка!
3. Адски сте ми странни повечето! Когато правителството вземе някакво добро решение всички скачате и започвате да плюете по презумпция, а за истински лошите решения си траете като мишки! Българския народ е толкова зле защото е адски прост и ограничен и напълно си заслужава съдбата...

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 авг 2012 14:29

mimi29 написа:.....Преди малко имаше катастрофа до КАУФЛАНД на банишора и един моторист се блъсна в кола и остана на място караше като луд правеше се на кой съм аз е вече няма :cry:

За мъртвите или добро, или нищо. ;) Загиналите мотоциклетисти са любимите "обекти" на лекарите, занимаващи са с трансплантации. Обикновено това са млади хора с добре запазени органи. Може би смъртта на глупака ще спаси друг човешки живот. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 05 авг 2012 14:32

Viv.Brooke написа:Не искам да се заяждам, а просто да споделя опит. Навлизам в кръгово движение, което е достатъчно голямо за да се развива спокойно 50 км/ч. Държа да подчертая, че катализатора ми беше за смяна! След като преценявам, че мога спокойно да навлезна в кръговото, започвам да ускорявам, но забелязвам, че кола, участник в движението се приближава доста бързо към мен. Нормално е да ускоря възможно най-бързо за да мога да се "слея" с движението, но благодарение на запушения ми катализатор, колата ми заби "муцуна". Последици нямаше, освен, че изтръпнахме може би и двамата водачи (поне за мен бе така). След подмяната на катализатора всичко бе в норми и както трябва.

По темата - мисля, че една инвестиция в "дневни светлини" би ни решила проблема както през лятото, така и през зимата. Излиза по-изгодно защото - фаровете не се запичат, рефлекторите също, за крушките да не говорим (все пак една хубава крушка е между 20 и 40 лева), габаритите отпред и отзад не са включени също, икономиите в изразходеното гориво е сумарно за годината добро и не си в нарушение никога!

Това е моето мнение и не искам да ангажирам никого с него. Всеки сам си прави изводите сам за себе си!

Точно за такива като теб е въпроса смени ли си катализатора. Когато колата ти не е обслужена не трябва да те пускат да минеш преглед. Твоя си е вината, че при положение, че знаеш, че не ти е добре колата продължават да караш.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 05 авг 2012 14:47

Аман от безсмислени простотии :evil: Целта е пак да ни цакат с кинти. От една страна катаджиите, от друга трябва да правим по-добър оборот на бензинджиите, акумулаторджиите и всякакви други изпосляци. К*ур за фаровете през деня, к*ур и за коланите. Най-голям к*ур за ненормалниците, които измислят подобни глупости. И още един за тези, които ги подкрепят :evil:
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

100 години 100

Мнениеот 100 години 100 » 05 авг 2012 14:55

stannn написа:А ти колко пъти в годината си зад волана? Явно се возиш само от задните седалки.

Карам от 17 години.Вероятно доста повече от теб.Смисълът на спорът ми с теб не е с цел заяждане.Ама като заговорите за спазване на закон, говорете за всичко.Въпросът е принципен.Апелираш за спазване на закона, ама ти самият не го спазваш в голяма част от ежедневието си и никой не може да ме убеди в обратното.
slabia_forever

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 05 авг 2012 15:13

Смисъла не е само спазването на закона. Закона няма да ти спаси живота при определена ситуация. Смисъла е на определена група джигити които си знаят, че не е задължително и фаровете няма да ги пуснат ако ще и навън звезди да има. Та на тая група само така ще могат да ги накарат да пуснат пустите фарове. Ама било светло. А когато има мъгла? А когато е облачно? Трябва да се кара на фарове и това е. С две ръце гласувам за тоя закон. ОСОБЕНО ИЗВЪН НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА. А ти просто няма начин да ме убедиш, че караш 17 години и не си нарушил нито едно правило за тия години.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”