Вдигат рекордно цената на тока

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Re: Вдигат рекордно цената на тока

Мнениеот Madridist » 29 юни 2012 22:27

На един от най-добрите ми приятели, сестра му има фирма за кетъринг. Значи от него знам, че най-редовните клиенти на сестра му са ЕВН. Ако за повечето фирми е нормално да се прави фирмени банкети веднъж или два пъти на година (да не говорим, че много фирми след кризата въобще не правят), въпросните ЕВН правят абсолютно всеки месец банкети като се канят на тях Преслава, Софи Маринова, Устата и т.н. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 29 юни 2012 22:31

Madridist написа:Мисля, че подобни теми трябва да са с приоритет абсолютно навсякъде - медии, интернет, социални мрежи. За съжаление, българинът е изключително търпелив и толерантен човек и дори, когато буквално му взимат от залъка той няма да предприеме никакви действия. Гърците може да са фалирали, банкрутирали , но там минималната заплата е 600 евро. Тук е четири пъти по-малко. И всички ни плашат да не станем като тях . Ние сме най-бедната държава в ЕС, с най-ниските доходи . Няма как да се живее нормален живот, при положение, че средната заплата за страната (подчертавам страната, а не София) е 450 лв., една трета от нея да отива за ток и вода. Ами като сложим и храната. Недай си боже да ти се наложи лекар и зъболекар. А понякога и дрехи трябва да се купуват. Или да си вземеш ново жилище или нова кола на кредит. Все неща, нормални за всеки средностатистически европеец. Преди няколко години, бях в Хърватска. Държава, която не е в ЕС и се издържа основно от земеделие и туризъм (отрасли, които имат много голям потенциал и тук) . Значи, във въпросната Хърватска всички коли бяха нови. Да, не караха всички Мерцедеси, БМВ или АУДИ , но колите си бяха нови , купени като първа кола. 8-)

Според мен основният ни проблем е, че не можем да изразим мнението си, не можем, така сме научени, това е кодирано в нас. А за това най- добре помагат постоянното понижаване на нивото на образованието, "независимите" медии, "информираността" и т.н. Овцата е животно, превърнало се в нарицателно за покорност. Това сме ние, ако някой е виждал наистина какво правят овцете, когато ги подкарат нанякъде, ще ме разбере! ;)
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 29 юни 2012 22:33

не изчетох мненията, но мисля, че няма смисъл. Едва ли някой от колегите се е изказал положително. За себе си мога да кажа, че свих перките тая зима с ток 250/300лв. на месец. С предвижданото увеличение, няма да е чудно да стигна и 500лв. Имам ипотека + обичайните разходи, та моето предложение е: НЯКОЙ ПО ДЯВОЛИТЕ ДА ВЗЕМЕ ДА ПИШЕ НА ШЕФА МИ, ЧЕ ДА МИ ДУБЛИРА ЗАПЛАТАТА

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 29 юни 2012 22:42

Честен и справедлив ли е съюз между няколко страни, в който една от страните има жизнен стандарт около 10 - 15 пъти по-нисък от други страни в съюза ? ЕС е съюз менте, фалшив съюз, абсолютна лъжа. За мен това не е никакъв съюз и най-голямата грешка беше, че изобщо влезнахме в този скапан съюз.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 29 юни 2012 22:45

Botevist_1912 написа:Честен и справедлив ли е съюз между няколко страни, в който една от страните има стандарт около 10 - 15 пъти по-нисък от други страни в съюза ? ЕС е съюз менте, фалшив съюз, абсолютна лъжа. За мен това не е никакъв съюз и най-голямата грешка беше, че изобщо влезнахме в този скапан съюз.

Напълно съм съгласен с теб. Пет години след влизането ни в ЕС, аз не виждам с нещо живота в страната да е променен към по-добро. :roll:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 29 юни 2012 22:48

haha написа:
milen.hristov написа:Д не би да ни отпускат помощи като на гърци, италианци, испаници. лошото е,че тази стабилнос е за сметка на обикновения човек като тези във форума, на които ни писнада си свиваме бюджета и да си играем на икономия
Но не ме разбирай погрешно, по-зле от Виденово не е, няма и как да стане.

За радост не съм живял по негово време (Жан Виденов),но е факт,че няма как да стане като тогава.
Мен най-много ме дразни в управляващите цялата тази показност-рязането на лентички,хвалят себе си стократно,имат и добър медиен конфорт.А и някои изказвания на Борисов минаха границите,като например как поиска извинение от родителите,на току-що намерената мъртва Мирослава.

Аз също не харесвам изтъкването, не е случайно казано, скромността краси човека. Но виж Шоуто на слави, отново там започват с обидите (това вече като шеги прекрачват границата), като разлика виж комиците. Лошото е, че никой управник не е учил за такъв

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 юни 2012 22:53

Madridist написа:
Botevist_1912 написа:Честен и справедлив ли е съюз между няколко страни, в който една от страните има стандарт около 10 - 15 пъти по-нисък от други страни в съюза ? ЕС е съюз менте, фалшив съюз, абсолютна лъжа. За мен това не е никакъв съюз и най-голямата грешка беше, че изобщо влезнахме в този скапан съюз.

Напълно съм съгласен с теб. Пет години след влизането ни в ЕС, аз не виждам с нещо живота в страната да е променен към по-добро. :roll:

Поне малко можеше да се подобрят нещата, но тук вече ние (в по-голяма степен държавата, но също и хората) сме си виновни, че не се възползвахме от възможностите, които ни дава членството.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 29 юни 2012 22:54

Botevist_1912 написа:Честен и справедлив ли е съюз между няколко страни, в който една от страните има жизнен стандарт около 10 - 15 пъти по-нисък от други страни в съюза ? ЕС е съюз менте, фалшив съюз, абсолютна лъжа. За мен това не е никакъв съюз и най-голямата грешка беше, че изобщо влезнахме в този скапан съюз.

Последно по тая тема: да, честен и справедлив е, но не за мен и за теб! Не е нормално заплатите да са 500/600 или 1000лв. /говоря за обикновените хора - например продавач на нещо си/, да се скатават осигуровки, на работа да бъде: така е, ама ако ти харесва, ако не - бегай! Да знаеш, че и да бегаш - нема къде! Да скачаш от трън - та на глог. Шефа ти да е с основно образование и да те учи на работа; да се чудиш тоя месец ще има ли заплата или ще има наказание за зле свършена работа. Да мислиш варианти и всички те да са свързани с пари /примерите ми са общи/ и накрая да си оставиш заплатата за сметки /без значение: ток, вода или нещо друго/ е..............това е зле и не бива да е така

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 29 юни 2012 22:59

гражданин от село написа:
Red Warrior написа:Гражданин от село, в момента произвеждаме 2 пъти повече електроенергия, отколкото потребяваме. Тоест не ни е нужно Белене. А поинтересувай се за посредниците, които купуват ток от Козлодуй и го изнасят. Само ще ти кажа, че ние плащаме ПОВЕЧЕ отколкото чужденците, а целият риск е на наша територия.

1.Не е два пъти, по-малко е,но това не е от съществено значение.
2.Нужно ни е или смяташ,ле България не трябва да развива промишлеността си.
3.Износът трябва да се извършва от държавата и парите да влизат в хазната
4.Да изнася се евтиния ток от Козлодуй,а ние плащаме скъпия на ТЕЦ-овете, които са собственост на чужди компании.Източване парите на българите.

Тва имам предвид откриване на предприятия малки, средни, големи. Като в Ловеч за атомобили собствено производство.
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=414639
Наред с това да се развива и туризма.
Но и на двете пречат дърволюбците.
http://cska.gong.bg/view_article.php?article_id=278763
Виж къде тренират ЦСКА. Защо и ние да нямаме такива места, както виждаш има и доста зеленина, а не изглежда диво

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 29 юни 2012 23:02

Tommi написа:
milen.hristov написа:
Tommi написа:То не може хем без Белене, хем ниски цени. ;) Свиквайте, това е само началото. :arrow:

А кой щеше да плаща белене, това увеличение е и за избиване на доммонета дадените пари за строежа. Тук е грешката на Борисов, отдавана трябваше да е отрязъл това безумие

Няма безплатен обяд! Само да сме живи и здрави, след няколко години пак ще коментираме дали е правилно решението за Белене. Тогава вече цените ще са съвсем други и ще ни се наложи да внасяме ток, а не да изнасяме.
За "икономическата изгода" от алтернативните източници изобщо няма да споменавам. Даже не знам хората, които ги говорят тези работи, дали сами си вярват.

Само да вметна, учил съм за фотоволтаици, смело твърдя, че бъдещето несъмнено е в тях.

Върни се в “Свободна зона”