Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Полша както се зоби с оръжие така и пръс ще зоби.. Много на сериозно се взеха но пак ще са изработени.. Полша.. Баси наивниците Ма кво се чудя те укрите са им геном.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
-
ReBorn1982
Турция и Гърция могат наистина да изпаднат във война помежду си, Полша няма с кой да воюва. Това с Русия е плашене на гаргите с цел пълнене на гушата на американския ВПК. За Русия Украйна е червената линия, Полша не е фактор. А и тя си е отдавна в НАТО.
По дяволите, за какво си в НАТО, ако ще трябва да се въоръжъваш до зъби ??! Нали чл. 5, ала бала .... целта на експлоататора САЩ е всички в НАТО да се напълним с американско оръжие и да ни стрижат. Аз до ден днешен не съм видял страна от НАТО да е била нападната ....
По дяволите, за какво си в НАТО, ако ще трябва да се въоръжъваш до зъби ??! Нали чл. 5, ала бала .... целта на експлоататора САЩ е всички в НАТО да се напълним с американско оръжие и да ни стрижат. Аз до ден днешен не съм видял страна от НАТО да е била нападната ....
THE G.A.M.E написа:Не и докато има пасивни членки, за които Съюзите са, за да са щастливи и доволни само те. :)
Хубаво е, че руската инвазия показа нЕкои лица на Европа.
Признавам си, надцених някои от "Великите" и решимостта им, да отстояват "западните ценности". :)
Айде пак локуми. Кво значи да си пасивен член на НАТО? Да не участваш активно в Коалиции на желаещите или друго?
Ами я сложи България вместо Гърция.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
ReBorn1982 написа:По дяволите, за какво си в НАТО, ако ще трябва да се въоръжъваш до зъби ??! Нали чл. 5, ала бала .... целта на експлоататора САЩ е всички в НАТО да се напълним с американско оръжие и да ни стрижат. Аз до ден днешен не съм видял страна от НАТО да е била нападната ....
Ами нали това е целта, бе :)))
Е само САЩ ли трябва да имат оръжие? Нали и другите трябва с нещо да допринасят малко от малко? А ВПК има в цялото ЕС, не е само САЩ.
- paceto
- Контакти:
icko65 написа:Полша както се зоби с оръжие така и пръс ще зоби.. Много на сериозно се взеха но пак ще са изработени.. Полша.. Баси наивниците Ма кво се чудя те укрите са им геном.
Малко ли си патиха назад в историята, че и ВСВ избухва заради тях така да се каже. Хората си вземат мерки да не стават боксова круша пак на големите сили и искат да са поне важна част от цялата армия в Европа, а не да са там за бройката. Дори една Франция по време на ВСВ не е била подготвена, а и сега също не е кой знае колко добре подготвена за една война. Като цяло никоя страна от Европа не е готова да води сама война дълго време понеже се надяват да не се повторят двете големи войни преди това.
Като казвам това имам предвид, че не са готови на базата на въоръжението и кой с какво разполага в случай на нужда. Една от причините да се създаде НАТО е именно това да се действа заедно и да се обединят сили, защото преди ВСВ всеки е гледал себе си и тези с репутация на империи от едно време са гледали да вървят напред. Не за друго след нападението на Полша първи обявяват война Франция и Англия на Германия, а другите просто се бият сами колкото могат и окапват малко по-малко. Единствено Испания остава незасегната от войната понеже Франко си гледа вътрешните борби и не влиза изобщо във войната и се води съюзник на Хитлер. Натискали са го и Мусолини, ама така са се стекли обстоятелствата, че остава незасегнат поне що се отнася от външни войски, но той пък си вършее в самата страна и си води война така или иначе.
- bobonikolov
paceto написа:icko65 написа:Полша както се зоби с оръжие така и пръс ще зоби.. Много на сериозно се взеха но пак ще са изработени.. Полша.. Баси наивниците Ма кво се чудя те укрите са им геном.
Малко ли си патиха назад в историята, че и ВСВ избухва заради тях така да се каже. Хората си вземат мерки да не стават боксова круша пак на големите сили и искат да са поне важна част от цялата армия в Европа, а не да са там за бройката. Дори една Франция по време на ВСВ не е била подготвена, а и сега също не е кой знае колко добре подготвена за една война. Като цяло никоя страна от Европа не е готова да води сама война дълго време понеже се надяват да не се повторят двете големи войни преди това.
Като казвам това имам предвид, че не са готови на базата на въоръжението и кой с какво разполага в случай на нужда. Една от причините да се създаде НАТО е именно това да се действа заедно и да се обединят сили, защото преди ВСВ всеки е гледал себе си и тези с репутация на империи от едно време са гледали да вървят напред. Не за друго след нападението на Полша първи обявяват война Франция и Англия на Германия, а другите просто се бият сами колкото могат и окапват малко по-малко. Единствено Испания остава незасегната от войната понеже Франко си гледа вътрешните борби и не влиза изобщо във войната и се води съюзник на Хитлер. Натискали са го и Мусолини, ама така са се стекли обстоятелствата, че остава незасегнат поне що се отнася от външни войски, но той пък си вършее в самата страна и си води война така или иначе.
В Испания е генералната репетиция преди ВСВ така да се каже. Там сумати държави използват възможността да си тестват оръжията в гражданаската война точно преди ВСВ да стане реалност. После същите оръжия са официално приети на въоръжение и изпозвани вув ВСВ.
-
ReBorn1982
tiamat написа:ReBorn1982 написа:По дяволите, за какво си в НАТО, ако ще трябва да се въоръжъваш до зъби ??! Нали чл. 5, ала бала .... целта на експлоататора САЩ е всички в НАТО да се напълним с американско оръжие и да ни стрижат. Аз до ден днешен не съм видял страна от НАТО да е била нападната ....
Е само САЩ ли трябва да имат оръжие? Нали и другите трябва с нещо да допринасят малко от малко? А ВПК има в цялото ЕС, не е само САЩ.
Всички имаме оръжие. Не е нужно да се пълним с още. За над 70 години съществуване на НАТО, никой не е нападал държава от т.нар. Алианс. За НАТО имаше опасност докато съществуваше аналогичния му Варшавски договор, но откакто го няма, заплаха за НАТО има точно 0.
ReBorn1982 написа:tiamat написа:ReBorn1982 написа:По дяволите, за какво си в НАТО, ако ще трябва да се въоръжъваш до зъби ??! Нали чл. 5, ала бала .... целта на експлоататора САЩ е всички в НАТО да се напълним с американско оръжие и да ни стрижат. Аз до ден днешен не съм видял страна от НАТО да е била нападната ....
Всички имаме оръжие. Не е нужно да се пълним с още. За над 70 години съществуване на НАТО, никой не е нападал държава от т.нар. Алианс. За НАТО имаше опасност докато съществуваше аналогичния му Варшавски договор, но откакто го няма, заплаха за НАТО има точно 0.
Особено ние. Оръжие до оръжието :) Не съм специалист по оръжието, ама специалисти казват за нашето оръжие... бе по-добре да не казват. И половината НАТО така, че да не е и повечето. Иначе мене ако ме питаш, най-хубаво всемирна кумбайа и никакво оръжие, ама...
-
ReBorn1982
Ние имахме бая оръжие, но ни накараха да го разкараме.
- paceto
- Контакти:
За какво са ти оръжия произведени през 60-70 години на миналият век. Те са неефективни в днешно време, а и се иска поддръжка на същите, за да не стане някой проблем. Проблема беше, че се раздаваха оръжия под масата, рязаха се други по заръка и не се взимаха никакви на тяхно място. Камиони се раздаваха на горските стопанства, а други се продаваха на черно и на частници като започнаха да закриват казармите и много хора се нагушиха с пари. Затова сега като искаме някаква подмяна ни се струва адски скъпо понеже всичко трябва да се направи за кратки срокове, а не постепенно през изминалите години.
Не търсехме варианти за самолети, а знаехме че един ден ще трябва да се сменят понеже се заговори за нови самолети преди 15 и назад години. Не се правеше нищо по въпроса и започнаха истинските действия, когато разбраха, че няма връщане назад и че поддръжката на сегашните излизат скъпо. Така е и с другата техника като танковете например, които са от 70-те години, хеликоптери нямаме, които да помагат при гасене на пожари и се ползват пак старите руски машини и те вече не са голяма бройка. Нямаме и самолети, за да хвърлят големи количества вода над пожарите, които са доста често в последните години и ще се увеличават заради все по сухият климат над България.
Не търсехме варианти за самолети, а знаехме че един ден ще трябва да се сменят понеже се заговори за нови самолети преди 15 и назад години. Не се правеше нищо по въпроса и започнаха истинските действия, когато разбраха, че няма връщане назад и че поддръжката на сегашните излизат скъпо. Така е и с другата техника като танковете например, които са от 70-те години, хеликоптери нямаме, които да помагат при гасене на пожари и се ползват пак старите руски машини и те вече не са голяма бройка. Нямаме и самолети, за да хвърлят големи количества вода над пожарите, които са доста често в последните години и ще се увеличават заради все по сухият климат над България.