Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Colonelcassad
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Colonelcassad » 22 авг 2022 20:26

Drunken_Master написа:
Colonelcassad написа:@Thsmith, не си ми интересен! А мен въобще не ме интересува теб какво точно те интересува и къде те сърби!

Не се поучава конструктивен диалог с нападки и квалификации. И двамата не сте глупави, намерете все пак някакъв общ език.
Тоя форум се превърна в рай за обидите. За което вина имам и самият аз...

Аз с човек като @Thsmith, който има постоянни обсесии и паранои как "ватниците" го нападат, изнасилват и затискат под руски/комунистически ботуш - няма как да намеря общ език! Това състояние навярно си има медицинска диагноза, затова смятам да го игнорирам оттук-нататък!

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 22 авг 2022 20:29

Colonelcassad написа:
Американското издание The National Interest със заглавие:

Без значение кой ще победи в Украйна, Америка вече е загубила

Съединените щати вече не са единствената доминираща сила в света.

https://nationalinterest.org/feature/no ... ost-204288

Никога не са и били единствената доминираща сила в света. Това, че са набили някакви индианци по пустините нищо не значи.
Виетнам им е последният сблъсък с противник, който получава помощ, както Украйна получава в момента.
Доминираща сила означава голяма разлика със следващите.
Краварите никога не са били близо до постигането на такава доминираща военна разлика, дори да са имали повече пари от Китай и Русия в годините след ВСВ и да са смазали джуджета като Гренада и Либия през годината X или годината Y.
Последна промяна от Groucho на 22 авг 2022 20:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 авг 2022 20:30

Брей, как ли ще преживея един про-ватник по малко : ) Трагедия!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

kubik
Контакти:

Мнениеот kubik » 22 авг 2022 20:43

Хубаво де , русофилите се кефят на Русия и дават все примери, колко бил велик Китай

А правят ли си сметка, че ако Русия и Китай са двете световни велики сили без конкуренция.

Света ще бъде нещо като С. Корея!

В такъв свят ли искате да живеете?
Локомотив Пловдив е моята душа, Пловдив е моя град ,а Лаута е моя дом !!!

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 22 авг 2022 20:51

kubik написа:Хубаво де , русофилите се кефят на Русия и дават все примери, колко бил велик Китай

А правят ли си сметка, че ако Русия и Китай са двете световни велики сили без конкуренция.

Това са си някакви твои умозклюения и не знам защо го задаваш този въпрос.
п.п. Колко пъти си бил в С. Корея?

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 22 авг 2022 21:15

Белият дом е като пате в кълчища, вече се чуди какво да измисли. И въобще откъде-накъде ще нарежда на домакина Индонезия кого да кани и кого да изхвърля от Г-20. Точно за това иде реч, за този нахален хегемон в упадък, свикнал да заповядва и притиска, да става все на неговото и само и единствено в негов интерес. Един многополюсен световен ред би бил по-справедлив.

Белият дом казва, че Зеленски трябва да се присъедини към Г-20, ако Путин присъства

- Индонезийският президент каза, че Путин и Си ще присъства на срещата на върха
- Байдън призова Русия да бъде извадена от Г-20, а ако това не стане - Зеленски да бъде поканен на срещата

Белият дом каза в петък, че украинският президент Володимир Зеленски трябва да участва в срещата на върха на Г-20 в Бали, ако Владимир Путин присъства, след като лидерът на Индонезия каза, че руският президент вероятно ще се присъедини.

„Както самият президент Байдън каза публично, той не смята, че президентът Путин трябва да присъства на Г-20, докато води своята война срещу Украйна“, се казва в изявление на Съвета за национална сигурност на Белия дом. Но ако Путин присъства, САЩ смятат, че Зеленски също трябва да участва.

Индонезийският президент Джоко Уидодо заяви в четвъртък, че очаква на срещата на върха, която ще се проведе през ноември, да присъстват както Путин, така и китайският президент Си Дзинпин, в съответствие с желанието си Индонезия да не избира страна по отношение на войната в Украйна и това, което според САЩ е по-агресивното поведение на Китай в региона. САЩ и техните съюзници настояват Путин да бъде третиран като парий след нахлуването на Русия в Украйна, но държави като Индонезия и Индия отхвърлят тази идея.

"Си Дзинпин ще дойде. Президентът Путин също ми каза, че ще дойде", заяви индонезийският президент Джоко Уидодо, лидер на четвъртата по население държава в света.

Байдън каза, че вярва, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20 поради инвазията в Украйна, но призна, че други членове на групата - включително Индонезия - може да не са съгласни. Представители на Белия дом са казали, че са предали лично на Индонезия желанието си Русия да не присъства на срещата.

https://archive.ph/WFiy8

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 22 авг 2022 21:19

goshev написа:
kubik написа:Хубаво де , русофилите се кефят на Русия и дават все примери, колко бил велик Китай

Те щото всички са се юрнали да посещават някой мавзолей на Ким Ир Сен. Отговорът е че е невъзможно да отидеш, защото едва ли ще то пуснат. А ако някакси влезеш, гидовете зорко ти следят всяка крачка и ходене по голяма нужда. Направо си е рай.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 22 авг 2022 21:28

Силен взрив край Севастопол днес.
https://twitter.com/GirkinGirkin/status ... 3347130368
"Добрый день! Мощный взрыв было слышно в Инкермане! Вылетели стёкла с окна." :)
"Сильный взрыв был слышен в селе Родном, аж шторы затряслись!" :)
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 22 авг 2022 21:31

edinstven написа:
goshev написа:

Те щото всички са се юрнали да посещават някой мавзолей на Ким Ир Сен. Отговорът е че е невъзможно да отидеш, защото едва ли ще то пуснат. А ако някакси влезеш, гидовете зорко ти следят всяка крачка и ходене по голяма нужда. Направо си е рай.

Хем не си ходил, хем знаеш как е.

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 22 авг 2022 21:51

goshev написа:
edinstven написа:
goshev написа:

Хем не си ходил, хем знаеш как е.

Добре, че имам интернет и мога да се информирам.

https://webcafe.bg/obshtestvo/735479296 ... ast-1.html
https://webcafe.bg/obshtestvo/980182066 ... ast-2.html

Върни се в “Свободна зона”