Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 14 сеп 2022 22:42

Мда, бях питал каква е ползата за ЕС от външната политика на Щатите, само Пацето се обади и ми зададе въпроса дали сам не виждам и ако не съм видял, няма какво да ми обяснява.
Та, някой друг ако има да започне от Грузия насам, ще е баси якото.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 14 сеп 2022 22:50

Groucho написа:
tiamat написа:

Да не говорим, какви "луди пачки" са печалбите от 35 млрд продажби на година...

Направо никакви пари не са. Ще станат 50 до края на годината. Сложи още 50-60 от продажби на оръжие на натовските страни в Европа и сметни по 20-30 години напред във времето.

Пак да кажа, прави разлика между "продажби" и "печалби". Revenue vs profit. Това първо. Второ, да пошестя или поседмя вече, не всички тия пари се печелят от американски компании. Повечето са мултинационални, някои европейски, кандаски и т.н. И трето, пак да пошестя или поседмя, като си толкова сигурен, че това е един супер печаливш бизнес, имаш ли акции в газодобивни компании? Или в такива от отбранителната промишленост? Има един лаф на английски, Put your money where your mouth is. И още нещо, имаше един доста дълъг период, в който шистовите производители въобще не работеха, щото има праг на влизане. Тогава никой не ги оплакваше, ама като правят някакви пари, изведнъж станаха Марии Антоанети всичките :) Въобще като слушам такива мнения кой колко пари правел и що ги правил... ми прави и ти бе...

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 14 сеп 2022 22:52

Groucho написа:
tiamat написа: о то си е чисто доказателство, че Путин може и ползва газа като политическо оръжие. Тогава излиза, че строейки СП2 просто им даваме още една газова базука. Що да го правим?

То в края на краищата излиза че, Путин иска следната сделка: евтин газ срещу възможността да прави каквото си иска в държавите, които счита за заден двор. Ами аз лично съм доволен, че ЕС сме се отказали от такава сделка, въпреки огромното желание на някои кръгове в Германия и някои други.

Естествено, че го ползва за политическо оръжие. Какво? Само краварите ли имат право да оказват натиск, за да постигнат някакви цели? Да налагат финансови санкции, ембарго?
Капитан Америка е добър, пази Европа и икономиката на Европа и т.н.
Убу, че с германците успяха да спрат СП2 и така да спасят невинните украинци от агресията на руснаците.
Айде, със здраве, в един момент писва преливането от пусто в празно.

Всички имат право естествено. Но ние сме в отбор Запад и се стремим да противодействаме на политическите оръжия на отбор Изток. Ти в кой отбор си?

Мда, малко така се получава...

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 14 сеп 2022 22:56

Получи се 1000 евро квадрата в панелка за ремонт, олио 4,50, частите за колите двойно и тн.
Отбор Черешка печели икономии за зимата.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 14 сеп 2022 22:57

boglev написа:
tiamat написа:
boglev написа:СП2 се строеше, единствено за да се заобиколи нестабилната и крадлива Украйна.
Само поради това и пускаха
А пък Германия търсеше сигурни доставки

Искаща сближаване със Запада = Нестабилна :))))))

Какво се смееш?
Прочети доклади за Украйна от до преди една година и няма да се смееш.
Няма нищо общо със запад или друга посока.
Просто си бяха и са една огромно корумпирана държава, а след 2014 вървяща към саморазрушение, стигнало до ситуацията днес.
Много бързо се забравиха неща от преди 6 месеца, какво да говорим за 6 и повече години.

Може и така да е.
Но аз примерно, като един страничен непредубеден наблюдател, виждам една регионална сила, която напада и си взема територии от една съседна по-слаба държава. Не от една, всъщност, виждам рецидив.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 14 сеп 2022 22:58

Aз съм в отбора на България. Русия и Европа се разбираха преди Краварите да почнат да тикат Грузия и Украйна да си заложат главата в торбата. СП2 беше политическо оръжие, подготвено за Украйна. Няма по-ясно как да се напише. След като твоите сънародници казаха, че няма да спазват червени линии, тогава почна да се ползва газa като политическо оръжие от руснаците.

"Отбор Запад" разбираш ли... САЩ и васали, Англия една идея по-високо от васалите в ролята на иконом на плантацията.

Да повторим пак: Капитан Америка пази Европа и икономиката не Европа, няма никаква вина от 2008-а насам за засирането на положението на Стария континент.
Последна промяна от Groucho на 14 сеп 2022 23:02, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 14 сеп 2022 22:58

fcb_bg написа:Получи се 1000 евро квадрата в панелка за ремонт, олио 4,50, частите за колите двойно и тн.

Ква я мислехме, ква стана, викаш :))

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 14 сеп 2022 23:01

tiamat написа:
fcb_bg написа:Получи се 1000 евро квадрата в панелка за ремонт, олио 4,50, частите за колите двойно и тн.

Ква я мислехме, ква стана, викаш :))

Викам някой да каже дивидентите за ЕС от щатската външна политика.
Стигнахме до ебаси тъпотиите да би кандилкат евролидерите.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 14 сеп 2022 23:03

Groucho написа:Aз съм в отбора на България. Русия и Европа се разбираха преди Краварите да почнат да тикат Грузия и Украйна да си заложат главата в торбата. СП2 беше политическо оръжие, подготвено за Украйна. Няма по-ясно как да се напише.

"Отбор Запад" разбираш ли... САЩ и васали, Англия една идея по-високо от васалите в ролята на иконом на плантацията.

Да повторим пак: Капитан Америка пази Европа и икономиката не Европа, няма никаква вина от 2008-а насам за засирането на опложението на Стария континент.

Отбор България е в отбор Запад.

Краварите да почнат да тикат Грузия и Украйна да си заложат главата в торбата. = Спекулация.

Съжалявам, че ги виждаш така нещата.

Когато има засиране в един отбор, обикновено всички имат някаква вина, а капитана най-голяма. Никой не е казал, че САЩ са перфектни или ангели.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 14 сеп 2022 23:04

Aха, всички имат вина в отбора... Направо България им каза на Краварите какво да правят в Европа.

Върни се в “Свободна зона”