Чудно защо не бяха уравновесени нещата миналата или по-миналата година, та Европа по-рано да почне да купува по-евтиния демократичен газ
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Нема начин да не стане. Някой ще бие един шут на Северна Америка и тя ще се приближи до Европа. След това няма да има транспортни разходи
Чудно защо не бяха уравновесени нещата миналата или по-миналата година, та Европа по-рано да почне да купува по-евтиния демократичен газ
tiamat написа:fcb_bg написа:Ще се уравновесят в близките години нещата.
Ще, ще. Стой и гледай.
Естествено, че ще се уравновесят. Все едно, че това е първата криза, през която преминава съвременния свят.
Аз такава не съм виждал. Влизаме от криза в криза и решенията от ЕК са икономии.
И за кво - европейците и руснака умуваха в Минск, а американците възпрепятстваха договореното.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Groucho написа:Нема начин да не стане. Някой ще бие един шут на Северна Америка и тя ще се приближи до Европа. След това няма да има транспортни разходи
Може пък някой да бие шута на РФ и да пуснат пак газа ;) Може да бият шута на Сирия и да пуснат тръби от Катар ли беше, къде беше. Високата цена на газа може да стимулира развитието на водорода като гориво. Може да се стимилира развитието на енергоспестяващи технологии. Варианти много. Всяка система си намира равновесието.
tiamat написа:Може пък някой да бие шута на РФ и да пуснат пак газа ;) Може да бият шута на Сирия и да пуснат тръби от Катар ли беше, къде беше. Високата цена на газа може да стимулира развитието на водорода като гориво. Може да се стимилира развитието на енергоспестяващи технологии. Варианти много. Всяка система си намира равновесието.
Па, да, може всичко да стане, ще видим. Просто е смешно това, което правите. Миналата година имаше евтин газ. Сравнявате с цените тогава или с цените от по-миналата година, а не с цените от миналия месец.
Groucho написа:tiamat написа:Дали не си в грешка? Байдън даже вдига санкциите над СП2 миналия юни-юли или там някъде. А го спират някъде около началото на войната май. Може и аз да съм в грешка, но ми е интересно да науча.
Кое ти е интересно да научиш? Пусни Гугъл и търси.
Байдън вдигна някакви санкции, да. И? Какво значение има, ако не се сертифицира СП2 и не заработи?
Кое е по-важното събитие? Вдигането на санкциите или това, че няма да се сертифицира и заработи тръбата, за да се запазва преносът на руски газ през Украйна разбираш ли?
Като от детската градина сте.
Да, има транспортни разходи. Това е разликата.
Моите цигари са 6.50 лв.
Ама едно е да сляза до магазина в съседната сграда да си купя цигари, съвсем друго е да отида до Варна или Кърджали да си купя цигари
Това е разликата Европа да се снабдява с ресурси от Русия и да се снабдява с ресурси от САЩ(газ) и Австралия(кюмюр).
Да, Русия спира газа и световната цена се вдига. И за какъв чеп да не го спира? На Запад какво има за нея? Партньори може би?
Казаха на САЩ, че Украйна е много дебела червена линия за тях. Какво направи САЩ? Отвърна им да си гледат работата.
Ами потърсих набързо и от това което видях, определят вдигането на санкциите от Байдън като подарък към РФ. Демек, че са окй с пускането на СП2. И намерих, че Германия са го спрели някъде февруари 2022. Което противоречи с това дето отговори на боглев, че цените са се вдигнали миналата година, заради спирането на СП2. Ако знаеш нещо друго със сигурност, разкажи. Но не се чувствай задължен. Мен което ме интересува, го намирам рано или късно.
Изтърка се с тоя лаф за детската градина. Може би ти трябва да излезеш от нея ;) Това, което си написал за цена при доставчик и цена при потребител е ясно и на децата от яслата, няма нужда да го обясняваш. Това е в основата на моите разсъждения. Може би трябваше да прочетеш с разбиране (като на човек излязъл от детската градина), че това, което се опитах да докажа с моето предно писание е: "Резултат: Разбит мит: "Американците" гърбят грубо Европа с цените на газа." Може би трябваше да го подчертая с три дебели линии и да го напиша в пепитено. Всичко друго в писанието преди това са просто стъпките, които водят до този извод. Да не говорим, че пробвах да разбия тоя мит не само заради спора с баща ми, а защото и ти го пишеш през ден, цитирам по смисъл "Кога американосите ще намалят цената на демократичния газ за бедна и изстрадала Европа" :)
Groucho написа:tiamat написа:Може пък някой да бие шута на РФ и да пуснат пак газа ;) Може да бият шута на Сирия и да пуснат тръби от Катар ли беше, къде беше. Високата цена на газа може да стимулира развитието на водорода като гориво. Може да се стимилира развитието на енергоспестяващи технологии. Варианти много. Всяка система си намира равновесието.
Па, да, може всичко да стане, ще видим. Просто е смешно това, което правите. Миналата година имаше евтин газ. Сравнявате с цените тогава или с цените от по-миналата година, а не с цените от миналия месец.
Аз лично какво съм сравнявал, не знам що ме включваш...
tiamat написа:Groucho написа:Нема начин да не стане. Някой ще бие един шут на Северна Америка и тя ще се приближи до Европа. След това няма да има транспортни разходи
Може пък някой да бие шута на РФ и да пуснат пак газа ;) Може да бият шута на Сирия и да пуснат тръби от Катар ли беше, къде беше. Високата цена на газа може да стимулира развитието на водорода като гориво. Може да се стимилира развитието на енергоспестяващи технологии. Варианти много. Всяка система си намира равновесието.
Те тия от РФ не напукаха ли пари в излишен проект за да избягат от проблемната Украйна и да има евтин газ за Европа и кво последва?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
fcb_bg написа:tiamat написа:fcb_bg написа:Ще се уравновесят в близките години нещата.
Ще, ще. Стой и гледай.
Естествено, че ще се уравновесят. Все едно, че това е първата криза, през която преминава съвременния свят.
Аз такава не съм виждал. Влизаме от криза в криза и решенията от ЕК са икономии.
И за кво - европейците и руснака умуваха в Минск, а американците възпрепятстваха договореното.
Ами не знам... Винаги има тъпаци дето предизвикват кризи и тъпаци дето ги решават по не съвсем умен начин... Фактите са, че светът винаги се е възстановявал. Предполагам, че ще така и този път. Разбира се мога и да греша.
fcb_bg написа:tiamat написа:Groucho написа:Нема начин да не стане. Някой ще бие един шут на Северна Америка и тя ще се приближи до Европа. След това няма да има транспортни разходи
Те тия от РФ не напукаха ли пари в излишен проект за да избягат от проблемната Украйна и да има евтин газ за Европа и кво последва?
Айде сега, напукали парите, за да има евтин газ за Европа. Напукали са парите, щото Украйна им е била проблемна, и щото да правят пари.
tiamat написа:Ами потърсих набързо и от това което видях, определят вдигането на санкциите от Байдън като подарък към РФ. Демек, че са окй с пускането на СП2. И намерих, че Германия са го спрели някъде февруари 2022. Което противоречи с това дето отговори на боглев, че цените са се вдигнали миналата година, заради спирането на СП2. Ако знаеш нещо друго със сигурност, разкажи. Но не се чувствай задължен. Мен което ме интересува, го намирам рано или късно.
Байдън вдигна санкции на някакви немски/европейски фирми, които бяха свързани с изграждането на проекта/застраховането или нещо такова. Не помня точно вече. Чети и проверявай сам, ако искаш.
След като тръбата беше завършена, почнаха едни срещи между немци и американци дали тръбата да бъде пускана или не. Немците още миналата година почнаха да показват признаци, че няма да пуснат проекта. Имало правни проблеми, та законодателството на ЕС, та в тръбата не трябвало да има само газ от Газпром, а и от друг доставчик, та не знам си какво.
Това, че са обявили през февруари 2022-а, че окончателно се отказват от проекта няма никакво значение.
Идеята е, че това вдигане на санкции, за което говориш е без значение, ако след това се натиска тръбата да не се пуска в експлоатация.
На 24-и февруари сте почнали да следите войната и покрай нея политическите събития, ама няма как всичко да ви се разкаже, баси.