Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Soulen » 13 сеп 2022 12:56

Groucho написа:Няма да се разсърдя. Европа си имаше своите евтини ресурси и при Путя. Сега ще видим краварите колко евтини ресурси ще карат.
Видя се при обсъжданията извън парламента и гласуванията в него за РСМ кой не поставя чужди държави пред своята.

В Русия си има антиевропейска реторика от бая време. Няма как Запада да толерира имперски интереси на друга страна. САЩ не е толерирал такива дори на най-близкия си съюзник Великобритания. След ВСВ са длъжни да освободят всичките си колонии, за да нямат САЩ конкуренция и сега интересите им от 1/3 от целия свят, са прибрани само на малкия остров. Същото е и с Япония и Германия. Ако Русия искаше да живее в този свят, интересите и трябваше да се приберат в рамките на нейните граници. Там копче никой не може да и каже.

След като искаш да си конкурентен на НАТО, трябва да си понесеш последствията. Тази война си беше последния шанс Русия да остане империя. Аз все още мисля, че нещо ще му се случи скоро на Путин, ще бъде демонизиран от свои и чужди, щото така е най-лесно. Втори Хитлер едва ли не. Ще се извинят олигарсите, ще им отблокират яхти и банкови сметки, ще потекат евтини ресурси и всички ще са доволни. Медиите ще изкарат руснаците жертви на Путин и ще са прави общо взето.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 сеп 2022 12:58

Capitan5_Puyol написа:Аз това ги питам всеки път таваришите покрай мене и колеги, кво ги спира да се махат от гадната Европа и да отиват в любимите им Китай, Русия, Северна Корея с еднопосочен билет ? Там ще видят какво значи свобода и човешки права... :)

В Китай няма да издържи никой тук и 2 седмици на техния живот. Иначе нямаше да е лошо тип казарма да прекараш 3 месеца в такава държава и всичко в България ще ти се струва мед.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Capitan5_Puyol

Мнениеот Capitan5_Puyol » 13 сеп 2022 13:02

По-скоро втори Сталин. Другарите около него от СовБез-а, след като го отровят/убият, после ще дойде новия Хрушчов, който да припише всички зверства на 1 човек (понеже така е най-лесно) и така всички останали ще си измият ръцете така че никой да не носи отговорност, както се случи след 1953г. със Сталин и развенчаването на култа. Същото го чака и путята, даже той самия го усеща, и се чуди как да реагира. Има варинт и за бягство разбира се, да се покрие в друга страна и да си промени външния вид, за да стане неразпознаваем (както при Хитлер когато избяга в Аржентина и си обръсна мустака там, като доживя до 60те години на 20 век). Кой знае, може и путята да изхитрее по същия начин. :)
Барса и Лудогорец, але, алеее...

На линия
Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 сеп 2022 13:26

Soulen написа:
metodito написа:За съжаление няма спасение. Това бавно и славно се превърна в Prison Planet. Ако някой преди десет години ми беше разказал това, което в момента се случва в (Западна) Европа, бих го обявил за луд. Все по-често срещам вече новини, които звучат като дезинформация и идиотии, а после се оказва, че не са.

Хиляди години не е имало къде да мръднеш без позволението на монарха/вожда. От близо 50 можеш да си ходиш и правиш каквото искаш. Отиваш в гората и живееш без да се съобразяваш с никой. Сега с една идея повечко рестрикции заради конфликти и се орева света.

Ти затворник ли се чувстваш? Аз си живея нормално, пътувам си където ми е кеф и за където стигат парите и това е. Даже може да пуснеш някой хейтърски коментар против статуквото. Ето форума си е тук, даже Фейса няма да те цензура най-вероятно. Винаги можеше да сме в Китай или Русия и да изгърмиш като бушон, ако те хванат в леко прегрешение. Тука чета всичко, от нацизъм до комунизъм. Значи имаме предостатъчно свобода на изразяване на мнение.

Ако имаш предвид да направиш някаква промяна, там правешкия селянин го е казал най-умно. Ако имаш пари ще правиш, като нямаш си по течението.

Не знам по време на империите как е било, но през 90-те беше много по-различно от това сега. И между другото чета англоезични сайтове и коментарите в Ютуб, и мога да ти кажа, че "ревизионизма" и желанието света да се върне към това, което беше преди 30-ина години, не е само у нас.
Що се отнася до Фейсбук, просто алгоритмите му не знаят български, но има хора дето тропат други хора постоянно.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 сеп 2022 13:27

Па Русия не иска да живее в света на Краварите, ясно го заявиха.
Затова се насочват към Азия и Китай, без значение дали ще вземат част от Украйна със себе си или не.
Не губят кой знае какво.
Единственото полезно нещо, което може да им предложи Запада е технологии.
Такива вече могат да си купят и от другаря Си. Другото в Запада е предимно гнила масова култура, "финансови услуги" и пропаганда за демокрация. Ще се оправят и без подобни неща.

А САЩ може да продължи да се занимава с имперските си амбиции в своята си сфера на влияние.
Имат достатъчно васали, които да навеждат.

На линия
Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 сеп 2022 13:38

Soulen написа:
Groucho написа:Няма да се разсърдя. Европа си имаше своите евтини ресурси и при Путя. Сега ще видим краварите колко евтини ресурси ще карат.
Видя се при обсъжданията извън парламента и гласуванията в него за РСМ кой не поставя чужди държави пред своята.

В Русия си има антиевропейска реторика от бая време. Няма как Запада да толерира имперски интереси на друга страна. САЩ не е толерирал такива дори на най-близкия си съюзник Великобритания. След ВСВ са длъжни да освободят всичките си колонии, за да нямат САЩ конкуренция и сега интересите им от 1/3 от целия свят, са прибрани само на малкия остров. Същото е и с Япония и Германия. Ако Русия искаше да живее в този свят, интересите и трябваше да се приберат в рамките на нейните граници. Там копче никой не може да и каже.

След като искаш да си конкурентен на НАТО, трябва да си понесеш последствията. Тази война си беше последния шанс Русия да остане империя. Аз все още мисля, че нещо ще му се случи скоро на Путин, ще бъде демонизиран от свои и чужди, щото така е най-лесно. Втори Хитлер едва ли не. Ще се извинят олигарсите, ще им отблокират яхти и банкови сметки, ще потекат евтини ресурси и всички ще са доволни. Медиите ще изкарат руснаците жертви на Путин и ще са прави общо взето.

1. А на Запад антируската реторика спирала ли е?
2. Британската общност какво е?
3. Да, няма как Запада да търпи конкуренция. Има обаче.
4. А НАТО дали е конкуренция на Китай и Русия? Дано не разбираме, де.
5. Това с Хитлер е много смешно. Напомня ми как Нобеловият комитет награди с "Нобел за мир" Барак Обама, най-воинстващият американски президент, разорил арабския свят.
6. Западът воюва с Русия от поне 80 години. В хитлеровите армии, участвали в похода им към руските степи присъстват бойни единици от различни държави. Става дума за цивилизационен сблъсък. Смешното или тъжно е, че ние не сме принадлежали и не принадлежим към западноевропейската цивилизация и тя ни го е показвала достатъчно пъти, но все се натискаме ли натискаме. Не, не принадлежим и към руската цивилизация. Но сме свързани с нея - независимо дали някой му харесва или не. По-точно, те са свързани с нас. Ние сме до голяма степен създатели на тази "цивилизация", давайки им вярата, писмеността (езика?) и всичко произтичащо от това.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 сеп 2022 14:14

И според мен западняците винаги ще гледат на нас и румънците като на нещо външно за тяхната общност, ако и да сме заедно у Съюза.

На линия
Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 сеп 2022 14:20

https://www.francesoir.fr/politique-fra ... mperatures
"Температурна полиция". Муахахахахахаха.
Било само предложение...

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 сеп 2022 16:07

Groucho написа:И според мен западняците винаги ще гледат на нас и румънците като на нещо външно за тяхната общност, ако и да сме заедно у Съюза.

Тука си е на принципа по-добре втори в града, отколкото първи на село. На Запад винаги ще сме второ качество хора. Впрочем за руснаците също сме второ качество хора. Така че общо взето се избира по-малкото зло, тоест по-богатия и проспериращ съюз, пък бил той и в голяма цивилизационна криза.

Аз може да съм прозападно настроен, но това е само заради заплахата от Изток и мизерията, която би ни сполетяла, ако стане сакатлък като след ВСВ. Иначе се радвам много като държави от Централна и Източна Европа им натриват носа. Особено на тенис. Най-западния спорт доминиран от руснаци и сърбин. Голям кеф си е.

За обикновен човек, хиляда пъти ще предпочета руснак, украинец, поляк, чех и т.н. пред англичанин, американец или французин.

За политика, твърдо централна и южна Европа първо, след това САЩ и накрая Великобритания, Русия и Китай в този ред. Последните три са най-вредни, пак отзад напред.

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 13 сеп 2022 17:44

Тук се избират и преизбират съюзи, култури, чудо е
Все едно някой му пука.
Исторически, няма един път да сме избрали правилния съюз, все сме прецакани накрая.
Или ние съсипваме всичко ...
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Върни се в “Свободна зона”