Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2022 01:49

Ами да, и аз съм написал кой ;)

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 11 сеп 2022 02:23

Американоси, нали недемократичният газ е лошо нещо за Европа?
Какъв коз, какви пет лева, че непрекъснато го обсъждатеИзображение
Слушайте президентите си и се радвайте, че е спрян.
Кажете демократичният газ кога ще поевтинее, ако ви влече към темата за синьото гориво в Европа.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 сеп 2022 12:16

Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:Окупация ??! ... американците се бяха окопали като плъхове в няколко бази - Кабул, Кандахар и т.н., а извън тях излизаха с памперси, щото реално нищо не владееха.
Владеят това, което им трябва. Пещерите в пущинака ли да "владеят"?

Ми, ако искаш да биеш талибаните, ще трябва "пещерите в пущинака" да владееш. Щото иначе 20 години хвърляш трилиони долари и накрая молиш талибаните да се срещнете в Катар и да те пуснат да избягаш мирно ......

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 сеп 2022 12:24

tiamat написа:Седмица след Прага, протест с искане за излизане от ЕС и НАТО бе организиран и в Солун
https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/09/10 ... _NaiNovoto

Уау, храни куче да те лае. Гърците, дето са галеното дете на Европа. И пак някаква Комунистическа партия. В Солун, нищо чудно, там са българи :)) А нищо чудно и на ПАОК шефа да е активирал агитката ;) Путин май си играе големите козове, спря газа, активира каквито можеше пети колони да активира. Само да не стигне до баш коза, че...

Свиквайте, на все повече хора им писва "новият ред". ЕС постепенно се превръща от икономически съюз в политическа тирания, Брюксел вече иска да те контролира и какво ядеш и пиеш .... "зелени" олигофрении, сексуални извращения, пълчища от диваци, които трябва да храниш и да им търпиш престъпленията, нещата се трупат ....

Аз самият бях привърженик на идеята за ЕС .... ама докато беше икономически съюз за свободно движение на хора, стоки и капитали ..... това днес няма нищо общо с онзи ЕС.

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 11 сеп 2022 12:29

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:Окупация ??! ... американците се бяха окопали като плъхове в няколко бази - Кабул, Кандахар и т.н., а извън тях излизаха с памперси, щото реално нищо не владееха.
Владеят това, което им трябва. Пещерите в пущинака ли да "владеят"?

Ми, ако искаш да биеш талибаните, ще трябва "пещерите в пущинака" да владееш. Щото иначе 20 години хвърляш трилиони долари и накрая молиш талибаните да се срещнете в Катар и да те пуснат да избягаш мирно ......

Не е задължително. Правилния начин е да владееш това, което ти трябва и да организираш местните да се гонят с тях, ако им пречат.
Що се отнася до оттеглянето, нищо не ти пречи да си тръгнеш както искаш във всеки един момент, както и във всеки един момент може да се върнеш и да овладееш градовете за няколко часа.
Най голямата дивотия би била да тръгнеш да ги гониш по пущинаците.
Виж чисто моето мнение, което е необременено от скрупули е, че може просто да изтрепеш всичко с газ или нещо подобно около тези пещери и да се приключи, но това е друг въпрос, който е неприложим особено за щатите в днешно време.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 сеп 2022 12:42

Кои местни ще организираш ??! ..... населението в Афганистан е предимно провинциално, не градско. А това население е с манталитет от времената на първите последователи на "пророка", то не те иска, не ти иска "западните ценности", иска просто да го оставиш да си живее дивашки.
САЩ отиде, разбърка лайната, хвърли трилиони долари по чукарите и накрая се оттегли безславно ..... аз много се радвам за този им провал, защото го заслужават напълно, понеже се мешат навсякъде по света и държат да ти определят как да живееш и кой да те управлява.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 11 сеп 2022 12:58

ReBorn1982 написа:...понеже се мешат навсякъде по света и държат да ти определят как да живееш и кой да те управлява.

Кой да те управлява само. От другото не се интересуват толкова. Демокрация и борба с талибани е приказка за деца и наивници.
Колкото им пука за Бин Салман, толкова им пука и за начина на живот в Афганистан или на друго място.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2022 12:59

ReBorn1982 написа:Кои местни ще организираш ??! ..... населението в Афганистан е предимно провинциално, не градско. А това население е с манталитет от времената на първите последователи на "пророка", то не те иска, не ти иска "западните ценности", иска просто да го оставиш да си живее дивашки.
САЩ отиде, разбърка лайната, хвърли трилиони долари по чукарите и накрая се оттегли безславно ..... аз много се радвам за този им провал, защото го заслужават напълно, понеже се мешат навсякъде по света и държат да ти определят как да живееш и кой да те управлява.

Ми не е баш така. Не цялото население иска да живее дивашки. Жените им, евала им правя на смелостта, се късат да протестират последните месеци срещу диващината, със всичките ужасни последици, които могат да си навлекат...
Не знам какво е правилното решение, то е ясно, че ООН/цивилизовани свят не може да огрее навсякъде, ама...

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 11 сеп 2022 13:06

ReBorn1982 написа:Кои местни ще организираш ??! ..... населението в Афганистан е предимно провинциално, не градско. А това население е с манталитет от времената на първите последователи на "пророка", то не те иска, не ти иска "западните ценности", иска просто да го оставиш да си живее дивашки.

Това какво иска е без значение. Как ще го организираш? По Британски. Просто трябва да накараш една група да бъде по мразена от другите и да трябва да се оправя с тях. После ще им помогнеш, може да им помогнеш и да станат по мразени и тн. Обръщаш ги един срещу друг да се оправят, а ти си изпълняваш целите в нужните ти райони, а не наливаш пари. Ако трябва да наливаш пари е безсмислено да си там.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 11 сеп 2022 17:35

goshev написа:
ReBorn1982 написа:Никаква война не е спечелена, талибаните стратегически се изтеглиха и почнаха да водят партизанска война. Те никога не са се предавали и не са капитулирали. Това че владееш 3-4 града в Афганистан не значи нищо. С времето талибаните укрепваха още повече и завземаха още територии.

Алооо! Това е демократична военна операция на 12хил. км. от границите им. Нищо не разбираш от демокрация!

Някакви си терористични атаки са дребна подробност. Какво майка си търсеше Русия в Унгария и Чехословакия ;(
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”