Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2014 20:39

sin4ec написа:Въпросът е защо не сме в горния списък, а сме пак при лузърите и глупендрите?

Отдавна не изнасяме нищо сериозно за Русия.
Както посочих преди няколко дена, износът ни, дето го лови руското ембарго, е за 24 млн. евро.
Вилиан от Челси струва повече ...

Не желаят бре, руснаците не желаят внос от нас, независимо дали има санкции.
Защо да си рискуваме квотите за далеч по-богатите пазари, за тия мизерни 20-на млн. ли ? :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 ное 2014 20:40

Само да питам помияра: рептилките гълтат ли? И ако не иска да свири на кавала, това не е ли признак за рептилство? Щото землянките определено обичат и кавала, и гълтането. Обаче имам два случая в кариерата на съмнително поведение...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 27 ное 2014 20:43

THE G.A.M.E написа:
sin4ec написа:Въпросът е защо не сме в горния списък, а сме пак при лузърите и глупендрите?

Както посочих преди няколко дена, износът ни, дето го лови руското ембарго, е за 24 млн. евро.

Защо да си рискуваме квотите за далеч по-богатите пазари, за тия мизерни 20-на млн. ли ? :roll:

А трябва! И мисля, че сме достигнали добър прираст!
Множат се бързо! Колкото и да изнасяме ще се генерират нови и нови.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2014 20:45

Кировец написа:А трябва! И мисля, че сме достигнали добър прираст!
Множат се бързо! Колкото и да изнасяме ще се генерират нови и нови.

Тоя продукт никой не го иска. :|

Макар че според мен, биха свършили добра работа в заводите и предприятията, в Сибир. :lol:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 ное 2014 20:53

THE G.A.M.E написа:

Не изнасяме, щото сме некадърници. Ние кво изобщо изнасяме, освен цигания и просяци? На какви пазари сме, та ми дрънкаш глупости? Цялата ни винарна и консервна промишленост само Подмосковието ще я глътне, а сега изнасяй компот за Белгия... никой не ни бръсне за слива в ЕС и не купува боклуците ни. А можеше всичките ни предприятия в тази сфера да бачкат на пълен капацитет и да ги продаваме за валута. Хектари с домат и чушка да се превръщат в лютеница и затам на петорна цена. А сега земи пустеят, фабрики бачкат на 20%, но какво е това в сравнение с гордостта от споделените евроатлантически ценности? Тя и Турция е стожер на НАТО, ама изкарва кинти и продава. Животновъдство загива, а можеше да е на пълна пара занатам. Минало-свършено.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2014 20:59

sin4ec написа:На какви пазари сме, та ми дрънкаш глупости?

На много хубави, винце за Франция, Австралия, Япония, Канада, Китай ( от скоро ) ... Пшеница за Австрия, Иран, Сауд. Арабия, Катар... Месо за половината араби + Япония, Австралия, Канада, Великобритания... Това е на 1-во четене.
За западните пазари си имаме квоти, нещо, което няма как да ни огрее, ако не бяхме членки на ЕС.
Има си регистър, провери за какви цифри става въпрос ...
Не Московска, и 5 Московски области нема да стигнат, за да си докараме такава печалба.

Ама си пишете наизуст, четейки про-руските бълвочи ...
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 27 ное 2014 21:02

sin4ec написа:
THE G.A.M.E написа:

Не изнасяме, щото сме некадърници. Ние кво изобщо изнасяме, освен цигания и просяци? На какви пазари сме, та ми дрънкаш глупости? Цялата ни винарна и консервна промишленост само Подмосковието ще я глътне, а сега изнасяй компот за Белгия... никой не ни бръсне за слива в ЕС и не купува боклуците ни. А можеше всичките ни предприятия в тази сфера да бачкат на пълен капацитет и да ги продаваме за валута. Хектари с домат и чушка да се превръщат в лютеница и затам на петорна цена. А сега земи пустеят, фабрики бачкат на 20%, но какво е това в сравнение с гордостта от споделените евроатлантически ценности? Тя и Турция е стожер на НАТО, ама изкарва кинти и продава. Животновъдство загива, а можеше да е на пълна пара занатам. Минало-свършено.

Б Р А В О! Очите ми се просълзяват, когато минавам покрай пустееща българска земя и съжаление, че сме се превърнали в капалици. И най-лошото е, че желаещите да я обработват не получават никаква подкрепа. Мандрите обират пладнешки животновъдите, субсидиите са смешни, а изискванията на ЕС огромни. Отново сме роби.
Земеделие и животновъдство - големият проблем на България. 2-те занимания, които са били практикувани от древни времена за нас са проблем номер 1?! За какво говорим?! За къде сме тръгнали? :|

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2014 21:04

sin4ec написа:А сега земи пустеят

Половината ми авери са се захванали със земеделие, не знам от къде ти е инфото, ама в Югоизточа България, няма пустеещи земи.
Куцо-кьораво и сакато, се е захванало със земеделие, заради субсидиите и уредените пазари... И като им гледам стандарта на живот, доста добре си се справят.
Пък нека "пустеят" земите и нека "мръсният Запад" да ни цака... Така де, все така да ни цакат !
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 27 ное 2014 21:07

THE G.A.M.E написа:
sin4ec написа:А сега земи пустеят

Половината ми авери са се захванали със земеделие, не знам от къде ти е инфото, ама в Югоизточа България, няма пустеещи земи.
Куцо-кьораво и сакато, се е захванало със земеделие, заради субсидиите и уредените пазари... И като им гледам стандарта на живот, доста добре си се справят.
Пък нека "пустеят" земите и нека "мръсният Запад" да ни цака... Така де, все така да ни цакат !

Ама в Югоизточна България. И като казваш заради субсидиите си помисли колко от тях само ще дръпнат парата и ги е през оназ работа за бъдещето. Аз съм убеден, че голяма част от твоите авери в най-скоро време ще се откажат.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2014 21:13

Кировец написа:И като казваш заради субсидиите си помисли колко от тях само ще дръпнат парата и ги е през оназ работа за бъдещето. Аз съм убеден, че голяма част от твоите авери в най-скоро време ще се откажат.

От около 2 години са се затегнали условията за субсидии... Минават яки проверки от Брюксел, дали земята се обработва и по-какъв начин.
Има и хора, дето изгоряха... Бивши "силоваци" от местните групировки, си помислиха, че ще могат да минат с едно "драскане" ( оране ) ... На земите, дето закупиха и взеха под аренда, ама не ги огря.
Наложи се да продават по 300 лв. декара, за да не фалират... За щастие, купиха ги читави хора и бизнеса процъфтява тук.
Признавам, че нямам подробно инфо за другите области, но насам падат яко кинти от земеделие. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”