sin4ec написа:Картата на Пири Рейс е глупост!
Иска ти се. И не е ЕДНА карта драги.
Освен това.. ако някой фалшификатор е успял да нарисува тези карти когато тя са правени.. и да ги припише на адмирала, то пак възниква въпроса: КАК? Та когато те са създадени също не би могло да има тези познания!
Та как и да го въртиш ти остава само да кажеш, че картите са нарисувани през 50-те години на 20 век барем се върже с исканото от теб (да е истина).
Бих могъл да да продължа с нещата, които дълго време ги е "нямало" и сега също предпочитат да не обсъждат. За да не скучаеш - медните рудници в Латинска Америка (и въпроса къде по дяволите са отишли десетки хиляди тонове мед), златната находка в Австрия (на дълбочина, която според науката не е виждала бял свят от ама МНОГО преди хората да обработват метали).
Ако намеря в нета повечко данни може да те почерпя колкото да осъзнаеш колко неща не са ти ясни. Просто защото аз тия неща съм ги чел на книжни носители, допълнитената информация ми е идвала от по-запознати от мен.. в интернет не съм се занимавал да ги търся. Много конспиратори в нета просто :D