Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 27 ное 2014 12:21

sin4ec написа:Картата на Пири Рейс е глупост!

Иска ти се. И не е ЕДНА карта драги.
Освен това.. ако някой фалшификатор е успял да нарисува тези карти когато тя са правени.. и да ги припише на адмирала, то пак възниква въпроса: КАК? Та когато те са създадени също не би могло да има тези познания!

Та как и да го въртиш ти остава само да кажеш, че картите са нарисувани през 50-те години на 20 век барем се върже с исканото от теб (да е истина).

Бих могъл да да продължа с нещата, които дълго време ги е "нямало" и сега също предпочитат да не обсъждат. За да не скучаеш - медните рудници в Латинска Америка (и въпроса къде по дяволите са отишли десетки хиляди тонове мед), златната находка в Австрия (на дълбочина, която според науката не е виждала бял свят от ама МНОГО преди хората да обработват метали).

Ако намеря в нета повечко данни може да те почерпя колкото да осъзнаеш колко неща не са ти ясни. Просто защото аз тия неща съм ги чел на книжни носители, допълнитената информация ми е идвала от по-запознати от мен.. в интернет не съм се занимавал да ги търся. Много конспиратори в нета просто :D
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 ное 2014 12:30

Betchualeng Arnaikem написа:

Освен това.. ако някой фалшификатор е успял да нарисува тези карти когато тя са правени.. и да ги припише на адмирала, то пак възниква въпроса: КАК? Та когато те са създадени също не би могло да има тези познания!

Та как и да го въртиш ти остава само да кажеш, че картите са нарисувани през 50-те години на 20 век барем се върже с исканото от теб (да е истина).

Бих могъл да да продължа с нещата, които дълго време ги е "нямало" и сега също предпочитат да не обсъждат. За да не скучаеш - медните рудници в Латинска Америка (и въпроса къде по дяволите са отишли десетки хиляди тонове мед), златната находка в Австрия (на дълбочина, която според науката не е виждала бял свят от ама МНОГО преди хората да обработват метали).

Ако намеря в нета повечко данни може да те почерпя колкото да осъзнаеш колко неща не са ти ясни. Просто защото аз тия неща съм ги чел на книжни носители, допълнитената информация ми е идвала от по-запознати от мен.. в интернет не съм се занимавал да ги търся. Много конспиратори в нета просто :D

Много си се объркал. На прима виста споменавам картата на Оронто Финей. Чел съм ги тези неща достатъчно. И предостатъчно. Картата на Рейс е с липсващи 1400 км от крайбрежието и два пъти река Амазонка. Подобни източници не заслужават доверие. Трудно можеш да ми покажеш нещо, което не съм чел и гледал. От цялата деникеновска паплач ми се драйфа. Единственият с читава теория е проф. Хапгуд. Не на мене тия. Сбъркал си адреса.
Последна промяна от sin4ec на 27 ное 2014 12:32, променено общо 1 път.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 ное 2014 12:31

Alexx написа:Защо му е на африканеца да прави цивилизация ? Аз ако имам изобилие от банани при мен няма да тръгна да строя кораби и да сея пшеница. Африка е континент който притежава много ресурси, за това там не е било наложително хората да създават цивилизация с която да се изхранват.

Мхм в Египет не е имало папо и затова са създали цивилизация. И траките завалиите са умирали от глад и затова са създали цивилизация. Предполагам това важи за древните китайци? Или за шумерите? Ти чуваш ли се?

Както казах: ще дойде време, ще стане официално признато: Африка НЕ Е континент без история. Нещо повече, малко ще се промени критерия за това що е то наистина ДРЕВНА цивилизация. И ние ще гледаме с интерес и ще се забавляваме докато опитвате да се оправите с новата история. Защото няма да можете, та човека още смята Колумб за откривател на Америка макар да се доказа категорично, че това не е вярно... а минаха 5 века. За Африка ще са ви нужни 15...

Не е казано,че трябва да умираш от глад. Трябва да има условия за развитие на земеделие. Например хората от плодородния полумесец са били притиснати от обстоятелствата да създават земеделие, което после се пренася в Египет и Балканите(въпреки,че има теория,че на Балканите земеделието се развива самостоятелно). И след този момент на пренасяне на земеделието се създават цивилизации, защото хората е трябвало да бъдат организирани под някаква форма.

Географията винаги играе голяма роля при развитието на цивилизациите. Ако някой се загледа на картата ще види,че най-старите цивилизации се зараждат горе долу на един паралел и земеделието се появява горе долу на един паралел.

Иначе да. Съглсен съм,че Африка не е без история. Но ако ортодоксалната наука признае тази своя грешка, кулата от карти която са построили просто ще падне.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2014 12:33

sin4ec написа:Не ги виждам тези негърски протоцивилизации...поне някаква писменост да бяха създали.

Реално в Африка е имало две много добре развити цивилизации ( малцина Европейски, и то в доста по-късен период, са можели да им съперничат ) ... Иде реч за Египетската и Нубийската.
Двете ( особено 1-вата ) ... Са добре познати и разучени, щото са на сравнително лесно достъпни места.
Централна Африка не е особено приветлива, като климат и фауна, трудно се правят проучвания там, още по-трудно разкопки.
Но от малкото, което се знае, се подозира, че и там е имало цивилизации, най-малкото на нивото на Нубийската.
Мисля, че е въпрос на време да се открият писменост, архитектура и т.н.
Една от най-строго пазените тайни за Африка е, че има пирамиди и на Юг. от Сахара.
Но знаем как действа ортодокс науката, обсъждали сме го в конкретни теми.

Факт е, че има наченки на развити цивилизации и във вътрешноста на "Черният континент", но за сега липсват сериозни проучвания по-въпроса, като причините за това, не са само в трудно достъпните местности.
Трябва да имаме на предвид и това, че Африка сигурно е континента с най-чести сериозни промени.
Например, само допреди 7-8 000 г. Сахара не е съществувала и най-новата теория за появата на Египетската цивилизация е, че и е дадено тласък от друга, обитавала земите на днешната Западна Сахара.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 ное 2014 12:44

Alexx написа:Иначе да. Съглсен съм,че Африка не е без история. Но ако ортодоксалната наука признае тази своя грешка, кулата от карти която са построили просто ще падне.

Тя Африка да й е проблемът на ортодоксалната наука...цялата история на човечеството е тотално сбъркана! Дори сега най-разчупените учени дават на човечеството 100 000 години. А находки показват, че хора е имало още в плейстоцена, че и в миоцена...шах и мат на праисториците и дарвинистите. Египетската стела дава на цивилизацията им над 100 000 години. Интересно, че хронологията на царете след 3 000 г.пр.н.е. е вярна и се признава от науката. Защо не признават данните преди тази дата, за мен е загадка. Или всъщност не толкова загадка-просто трябва да си скъсат дипломите и да станат тираджии! Златна верижка е открита във въглища на 150 милиона години!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 ное 2014 12:50

Съгласен съм с това. Има хора които откриват тези дупки в историята и теорията на Дарвин. Но ортодоксалните учени не им обръщат внимание, или ги отрича,а в най-добрия случай имат някакво изсмукано обяснение от пръстите.
А учените с алтернативно виждане на историята биват осмивани или обявявани за религиозни...
Това го има във всички сфери на науката. Не само в историята.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 ное 2014 13:03

А отпечатъкът от обувка в скала от триаския период? Обявиха го за уникална природна имитация, но анализът с микроскоп и УВ светлина показва дори конците и бодовете...примерите са много. Обикновено първата защитна линия на ортодокса е осмиване, ругаене, дискредитиране и презрително отношение. Като не свърши работа, се оттеглят на втората-тотално игнориране и мълчание. Третата е натиск, заплахи, изчезване на артефакта, забрана за публикации и т.н. Отиграна и изпипана схема.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 27 ное 2014 15:04

sin4ec написа:

Много си се объркал. На прима виста споменавам картата на Оронто Финей. Чел съм ги тези неща достатъчно. И предостатъчно. Картата на Рейс е с липсващи 1400 км от крайбрежието и два пъти река Амазонка. Подобни източници не заслужават доверие. Трудно можеш да ми покажеш нещо, което не съм чел и гледал. От цялата деникеновска паплач ми се драйфа. Единственият с читава теория е проф. Хапгуд. Не на мене тия. Сбъркал си адреса.

Деникен? Че аз самия не съм му почитател. То и с Дарвин не съм безрезервно съгласен, и въобще не ми лепи етикети рано-рано, уж си сериозен тип пък избърза...

Картите? Разглеждал съм копия, които описват не само части на Америка, които по онова време на теория не са открити, но и части на Гренландия и Антарктида, която по онова време уж я няма. Пък и последните 2 обекта са покрити с лед за да е по-весело. Копията съвсем официално се водеха точни копия на екземпляри, съхранявани в съответния музей и на практика единствения начин за разминаване беше умишлена фалшификация от страна на музея... Което съм ВИДЯЛ - видял съм, натам какво ще каже някой, ако ще и Нютон да е.. ще го приема ако няма и 0.01% шанс да греши. А за съжаление в науката всички страни разполагат с авторитети, способни да преиначават, премълчават и т.н. ако им изнася. Все пак и учените са хора, често с голямо самочуствие.

И не се заричай, че трудно ще ти покажат нещо, което не си виждал. По света има прекалено много познания, а нито 1 човек не може да знае всичко :> Аз самия съм ламя на тема информация и от опит се убедих в това.

Колкото до адреса, нямаш си понятие кой адрес ми трябва за да кажеш сбъркал ли съм го. Все пак ще отбележа, че стандартния ти навик е да изръсваш нещо като неоспорима истина, ако ще да е базирано на Стария завет и айде. Което не е много редно когато говорим за наука, защото ако нещата бяха толкова прости нямаше теориите да падат една след друга, да се изменят и т.н.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 27 ное 2014 15:05

Alexx написа:
Alexx написа:Защо му е на африканеца да прави цивилизация ? Аз ако имам изобилие от банани при мен няма да тръгна да строя кораби и да сея пшеница. Африка е континент който притежава много ресурси, за това там не е било наложително хората да създават цивилизация с която да се изхранват.

Мхм в Египет не е имало папо и затова са създали цивилизация. И траките завалиите са умирали от глад и затова са създали цивилизация. Предполагам това важи за древните китайци? Или за шумерите? Ти чуваш ли се?

Както казах: ще дойде време, ще стане официално признато: Африка НЕ Е континент без история. Нещо повече, малко ще се промени критерия за това що е то наистина ДРЕВНА цивилизация. И ние ще гледаме с интерес и ще се забавляваме докато опитвате да се оправите с новата история. Защото няма да можете, та човека още смята Колумб за откривател на Америка макар да се доказа категорично, че това не е вярно... а минаха 5 века. За Африка ще са ви нужни 15...

Не е казано,че трябва да умираш от глад. Трябва да има условия за развитие на земеделие. Например хората от плодородния полумесец са били притиснати от обстоятелствата да създават земеделие, което после се пренася в Египет и Балканите(въпреки,че има теория,че на Балканите земеделието се развива самостоятелно). И след този момент на пренасяне на земеделието се създават цивилизации, защото хората е трябвало да бъдат организирани под някаква форма.

Географията винаги играе голяма роля при развитието на цивилизациите. Ако някой се загледа на картата ще види,че най-старите цивилизации се зараждат горе долу на един паралел и земеделието се появява горе долу на един паралел.

Иначе да. Съглсен съм,че Африка не е без история. Но ако ортодоксалната наука признае тази своя грешка, кулата от карти която са построили просто ще падне.

Рано или късно ще трябва да признае. Във всяка наука има такива случаи, но времето ги лекува малко или много.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 27 ное 2014 15:11

sin4ec написа:
Alexx написа:Иначе да. Съглсен съм,че Африка не е без история. Но ако ортодоксалната наука признае тази своя грешка, кулата от карти която са построили просто ще падне.

Тя Африка да й е проблемът на ортодоксалната наука...цялата история на човечеството е тотално сбъркана! Дори сега най-разчупените учени дават на човечеството 100 000 години. А находки показват, че хора е имало още в плейстоцена, че и в миоцена...шах и мат на праисториците и дарвинистите. Египетската стела дава на цивилизацията им над 100 000 години. Интересно, че хронологията на царете след 3 000 г.пр.н.е. е вярна и се признава от науката. Защо не признават данните преди тази дата, за мен е загадка. Или всъщност не толкова загадка-просто трябва да си скъсат дипломите и да станат тираджии! Златна верижка е открита във въглища на 150 милиона години!

Тук си абсолютно прав. А на въпроса защо признават едно, а друго не: защото сума народ е изградил авторитет и кариера твърдейки, че това е така. И ако утре някой дойде и каже: не, не е вярно.. му скачат 20 светила, обявяват го за побъркан, пари за проучвания нЕма и пича заминава като учен.

Но учудваш ли се? Та те преиначават история, на която има живи очевидци.. та за преди 5, 10 000 или милион години ли ще се шашкаме? Човещинка..

Между другото аз не изключвам напълно Дарвин леееко да е бил на прав път, но само принципно, като обща идея.
Но съм съгласен, че размахваните от дарвинистите "неоспорими факти" честичко издишат като Тодор Батков след 15 метра спринт. Но това няма да им попречи да си държат на своето колкото и доказателства да им стоварят на носовете. Отново.. човещинка.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”