Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ivan56 » 01 сеп 2022 12:21

Даже се чудя дали да не пусна сълза за тия руснаци.
Никой не е загрижен за тях, опитваме се да обясним на такива като теб пропити със сърпове и чукове в главите, че 45 години следвахме модел на една изостанала азиатска държава. Това е.
Колкото и да не ви се вярва Горбачов се нарежда до други големи имена в св.политика.
Носталгия за мизерията, странно.
Ама те руснаците са "душевни" хора, както се изрази един "доктор" тука.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 01 сеп 2022 12:24

Да, именно... Следвахме и постигнахме много. От 1989-а насам, сме закачили вагоните си за американския/брюкселския локомотив и аз лично не виждам, да има особена полза от това. Единствено само оправдания останаха. Кое в момента е по-добре от онова от "изостаналата система" ? Селско стопанство ? Здравеопазване ? Образование ? Култура ? Спорт ? Сигурност ? Армия ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 01 сеп 2022 12:43

ivan56 написа:Даже се чудя дали да не пусна сълза за тия руснаци.
Никой не е загрижен за тях, опитваме се да обясним на такива като теб пропити със сърпове и чукове в главите, че 45 години следвахме модел на една изостанала азиатска държава. Това е.
Колкото и да не ви се вярва Горбачов се нарежда до други големи имена в св.политика.
Носталгия за мизерията, странно.
Ама те руснаците са "душевни" хора, както се изрази един "доктор" тука.

Носталгията по отминалите времена е в повечето случаи носталгия по младостта. Ако (недайсибоже) скоро минем към Русия/Китай и станем една тоталитарна държава, като одъртее, Дрънкъна ще въздиша колко хубаво е било по време на демокрацията :))

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 сеп 2022 13:00

ivan56 написа:Елементарни- тоалетна и опаковачна хартия, паста за зъби, козметика и за квото друго се сетиш. Рускинята за едно червило е правила чудеса.
Не кока кола, обикновено безалкохолно са нямали, наливаха се с един квас, който се е сипвал с един черпак от едни бъчви.
В магазините им са смятали с едни дървени сметала.
Имаха едни кютуци телевизори Рубин сигурно са тежали колкото една Лада и са харчили ток колкото една печка, за които редовият руснак с 120 рубли заплата е работил почти година ако може да се вреди в списъка.
Руснаците живееха от всички соц. държави най-зле.
Па правили, МКС и подводници, голям праз, като населението живее мизерно.

Kой ти ги е разказвал тия неща? Или си бил у Русия по времето на Соца?

Между другото северномакетата имат същата теза за българките, както твоята за червилото и рускините.
В началото на 90-те според тях българките "за две црвени правили чудеса".
Нямам идея каква е била стойността на тия банкноти. Дали са били 10 или 100 динара/ денара или каквато там им е била валутата.
Но като цяло ме съмнява, че кой знае колко българи са минали рускини за едно червило или реципрочният брой северномакета са минали българки за "две црвени".

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 01 сеп 2022 13:08

Drunken_Master написа:Да, именно... Следвахме и постигнахме много. От 1989-а насам, сме закачили вагоните си за американския/брюкселския локомотив и аз лично не виждам, да има особена полза от това. Единствено само оправдания останаха. Кое в момента е по-добре от онова от "изостаналата система" ? Селско стопанство ? Здравеопазване ? Образование ? Култура ? Спорт ? Сигурност ? Армия ?

Здравеопазване, Селско стопанство и Образование(естествено за този който иска да учи и развива) са в пъти по-добре.
Някой преди време беше публикувал колко селскостопанска продукция сме произвели и изнесли.
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 01 сеп 2022 13:13

Не си сериозен, нали ? Уважавам те, понеже не си глупав човек, освен това вероятно си и на възрастта на баща ми, ама си доста пристрастен. Няма лошо, ама...

П.С.
Специално за здравеопазването... Тая зима моята баба беше доста зле. Кви неща преживях в добричката болница, не пожелавам на никого.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 сеп 2022 13:24

ivan56 написа:Здравеопазване, Селско стопанство и Образование(естествено за този който иска да учи и развива) са в пъти по-добре.
Някой преди време беше публикувал колко селскостопанска продукция сме произвели и изнесли.

Здравеопазване - за който има пари и може да си позволи да иде до някой от големите градове.

Таван се срути върху пациенти и лекар в Ботевград
Случката е станала в поликлиниката на града

https://www.dnes.bg/stranata/2022/08/26 ... rad.541589

Егати и прогреса в здравеопазването, а?

Селско стопанство - аз го писах за пшеницата. Факт е, че произвеждаме много пшеница. Само че Селското стопанство не се изчерва само с това.
Образование - мне. Повечето, които излизат от училищата даже не могат да пишат грамотно.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 01 сеп 2022 13:27

Groucho написа:
ivan56 написа:Елементарни- тоалетна и опаковачна хартия, паста за зъби, козметика и за квото друго се сетиш. Рускинята за едно червило е правила чудеса.
Не кока кола, обикновено безалкохолно са нямали, наливаха се с един квас, който се е сипвал с един черпак от едни бъчви.
В магазините им са смятали с едни дървени сметала.
Имаха едни кютуци телевизори Рубин сигурно са тежали колкото една Лада и са харчили ток колкото една печка, за които редовият руснак с 120 рубли заплата е работил почти година ако може да се вреди в списъка.
Руснаците живееха от всички соц. държави най-зле.
Па правили, МКС и подводници, голям праз, като населението живее мизерно.

Kой ти ги е разказвал тия неща? Или си бил у Русия по времето на Соца?

Между другото северномакетата имат същата теза за българките, както твоята за червилото и рускините.
В началото на 90-те според тях българките "за две црвени правили чудеса".
Нямам идея каква е била стойността на тия банкноти. Дали са били 10 или 100 динара/ денара или каквато там им е била валутата.
Но като цяло ме съмнява, че кой знае колко българи са минали рускини за едно червило или реципрочният брой северномакета са минали българки за "две црвени".

Баща ми, работил е дълги години в БМФ и са поддържали тази линия СССР-България на всякакъв вид кораби и всякакви товари.
Та от него знам доста неща как и що са живеели руснаците и техният бит.
Нали знаеш оня лаф "Отиде в Коми за Волга, върна се с Олга, сега я кара целият град", та да не ти е чудно толкова много за червилото.
Рускините и чехкините бяха доста разгонени преди време по морето и "оправиха" доста български младежи. :D
Това за тия гладници макетата и аз съм го срещал по форумите и групите им и съм се чудел кво е това црвени.
Drunken_Master написа:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 01 сеп 2022 13:30

Кво ще рече, че рускините били "разгонени" ? Те па нашите, щото са същински монахини...
Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 сеп 2022 13:30

ivan56 написа:Баща ми, работил е дълги години в БМФ и са поддържали тази линия СССР-България на всякакъв вид кораби и всякакви товари.
Та от него знам доста неща как и що са живеели руснаците и техният бит.

ОК, приема се като източник.

На морето всички са разгонени, не само рускини и чехкини. Ако тогава е било за едно червило, днес е за две амфети и не включва само рускини и чехкини.

Първите вече няма да идват, де, нали слагаме бан на руските туристи, за да борим Путин.

Върни се в “Свободна зона”