Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот doktora25 » 09 окт 2022 00:15

Не бих казал че регулярно се информирам за новини от конкретни източници, било Интернет, радио или телевизионни, освен може би за спортни. Прелиствам понякога някои заглавия, следя предимно в социалните мрежи какво публикуват познатите ми, от там ме препращат къде ли не, повече се насочвам към секция любопитно, научни постижения, интересни статистики без пряка политическа насоченост. Такива с висок риск от манипулация, за катастрофи, криминално и други подобни ги избягвам, а ако нещо от тях привлече вниманието ми или е много важно се стремя да прегледам информацията от възможно най-голям брой източници, а понякога и от руски медии. Топ 3 ще ми е трудно да посоча. Принципно повечето хора, журналисти, медии са изключително субективни, светът повече е субективен, отколкото обективен, всеки харесва различни неща, всеки си говори и пише според вижданията си, това го приемам, смятам го за даденост и че е нормално. Не ме дразни това само по себе си. Проблемът е когато виждам една определена картина около мен, една конкретна среда и политици гледащи в съвсем различна посока.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 окт 2022 00:19

doktora25 написа:Аз никога нямаше да обърна внимание на съществуването на Дневник и Капитал, ако Костадинов не ми бе насочил вниманието към тях. Чий ще го дири който и да било там?

Не е нужно да ги четеш. НПО-тата, стоящи зад тях, редовно плащат на т.нар. "национални медии" (БНТ, БТВ, Нова ...), за да канят често грантоедите им - Георги Ангелов, Ивайло Дичев, Дайнов и т.н., по този начин пропагандата им стига и до по-широките маси .... имат си цяла стратегия за пропаганда, ако не се интересуваш детайлно (както са 99,99 % от хората), трудно ще я хванеш .....

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 окт 2022 01:41

Е, това е. :)

Депутат от “Възраждане“ регистрира марката “Костя Копейкин“

“Костя Копейкин“ вече е търговска марка, регистрирана в Патентното ведомство от депутата от “Възраждане“ адв. Петър Петров и Деян Николов, който е секретар на "Възраждане-София". Новината бе съобщена първо от сатиричния фейсбук профил “Правна лудост“ и потвърдена от Mediapool през проверка в онлайн системата на Патентното ведомство.

“По този начин г-н Николов би могъл да се позове на правото си да ползва марката "Костя Копейкин" при производство на попиващо потта бельо, тоалетна хартия, хартиени подложки за бира, чорапи, торби за отпадъци, куртки, организиране на развлекателни косплей събития, спиритуални консултации, услуги по разхождане на кучета, изкуствени цветя, лепенки за повдигане на бюста, както и много други търговски дейности“, коментират основателите на “Правна лудост“.

Те напомнят, че по заон адв. Николов не може да забрани.на който и да е да изрича марката,

“Или иначе казано, чрез регистрацията на тази търговска марка, г-н Николов може да прави всичко това, което Костя Копейкин не би искал. Съветваме г-н Николов да не губи време и да използва регистрираната от него търговска марка, защото при липсата на реално използване в срок пет години от датата на регистрацията тя може да бъде отменена!“, се казва в коментара на “Правна лудост“.

Може ли да се изрича “Костя Копейкин“

Адв. Диана Попова, която направи откритието за регистрираната нова търговска марка, коментира казуса обстойно. Тя напомня, че е общоизвестен факт, че лидерът на Костадин Костадинов има прякор“Костя Копейкин“, с който бива осмиван в социалните мрежи.

“Във фейсбук има и страница „Копейкин“, която иронизира него, партията му и избирателите им. Отне ми известно време да разбера каква е целта на тази заявка и в крайна сметка отговорът, който намирам, е един – непознаване на материята, уреждаща правата върху търговските марки.Вероятно лидерът на ПП Възраждане смята, че притежавайки търговска марка „Костя Копейкин“, може да забрани на трети лица да използват този словен елемент и да започне някакви съдебни битки. Добре е да изясним, че това съвсем не е така“, пише адв. Попова.

Тя обяснява, че търговската марка не дава абсолютни права върху елемента, защото иначе нямаше да останат свободни думи в говоримия език.

“Търговската марка осигурява закрила на търговеца, гарантираща, че трето лице няма право да използва този елемент в търговската си дейност, предлагайки стоки и услуги, сходни на заявените от маркопритежателя“, казва тя.

“На пръв поглед човек би решил, че марката не може да се използва в печатни издания или в медиите. Това обаче далеч не е така. Ако не притежавате онлайн медия, която се казва Костя Копейкин, или ако не сте кръстили така рекламната си агенция, или не продавате телекомуникационни услуги под тази марка, не нарушавате правата на заявителя Деян Николов“, пише адв. Попова.

Изображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 09 окт 2022 01:43

Това е велико просто :)))
Вече му измислиха ново, за всеки случй - Жопейкин. Поради щото как го поема на Путин :)

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 окт 2022 02:56

paceto написа:Да бе, вярвай си, че ако някой бил изнесъл 18% за Възраждане щяло да се промени нещо за тях, да щеше ама в обратната посока. Никой няма да позволи на този откачен да спечели изборите, а те няма как да качат повече проценти. И Атака събираха около 10% и толкова им беше силата, а тук ще е положението същото. Ако активността е висока ще видят 10% през крив макарон.

Възраждане ги оставиха да доплуват до тези проценти. Според мен има сериозна причина. Иначе можех да им спретнат такава "кампания" в медиите, че на Коцката щеше ум да му зайде от къде му дойде..... Така както направиха с кюлчетата на Бойко..... Т.е. не са искали не са му разказали играта. Ако искат ще го направят. Когато си изпълнят каквато цел имат да изпълнят ще ги пратят в канала там при Волен.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 09 окт 2022 10:28

Лоша реклама няма на тоя свят. Сигурен че марката е регистрирана не за да пречи на някой да я използва, а точно за обратното. Такава брутална рекламна кампания може да бъде направена, че свят да им завие на всички соросоидчета и тия 10% на изборите да им се сторят като свиден спомен на следващите.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 окт 2022 13:36

ReBorn1982 написа:
THE G.A.M.E написа:Аз наистина не виждам проблем, че се храчи по Русия.
Без значение кой плаща и поръчва за това. Те са ни изконен-исторически и съвременен враг, какво, да им се слагаме ли ?

На теб може да са ти "исторически и съвременен враг", на мен не са ми. Както и на много други. Не смесвай твоите чувства с реалността, щото тя е много по-различна.
Това е защото не познаваш историята, неглижираш настоящето, в следствие на което нямаш и идея какво ще се случи за в бъдеще.

Посочи едно добро нещо, което сме видели от олигархо-мафиотска Русия ?
Освен ако не смяташ за положително, че допреди ковид-идиотията и настоящата в Украйна, ни продаваха най-скъпите енерго ресурси, фалираха КТБ, чиито масраф плати Държавата ( тоест - НИЕ, като данакоплатци ) и откровено храчеха по историята ни с лафове от типа на - "Азбуката е македонска" и "СССР спаси българските евреи" ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 окт 2022 13:49

Естествено, че главните виновници за възстановяването на "Третата Българска Държава", сме НИЕ.
И това е правилната позиция на всеки БЪЛГАРОФИЛ ! Останалите на обратното мнение, са си чисти кремълски кОври.
Тоест, няма как такива хора да желаят доброто на България. Те желаят доброто единствено на Русия ...
Реалността е, че Русия повежда въпросната война за свои-собствени цели.
Вижда се и от това, че до идването на Батенберг, а и малко след това, цялата ни гражданска и военна администрация, е съставена от руснаци.
Което е нечувана гавра и жива окупация, не "освобождение".
Ако смяната на една чужда власт, с друга, е "освобождение", то аз съм от Сириус ...

Истинското Освобождение идва с началото на "сръбско-Българската" война, когато Русия, протестирайки срещу Съединението, изтегля хората си от България.
За което можем да кажем единствено - СЛАВА НА ЦАР БАТЕНБЕРГ, че действията му изгониха руските окупатори !
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 09 окт 2022 13:51

Мхм... ясно. Аз все съм се чудил, що освобождението идва след руско-турската война, то глей кво било...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 окт 2022 14:01

Няма как да си "свободен", когато начело на страната ти, са чужденци.
Когато провеждаш тяхната политика ...

Вижда се, че руснаците са били против Съединението и за това изтеглят хората си, надявайки се, че по този начин в България ще се помислим за уязвими и няма да посмеем да се бием срещу сРъбите ...
Дет' се вика - изненада. :)

В интерес на истината, в Русия също са планирали обединението на "Княжеството" и "Румелия", но в доста по дългосрочен план.
Тоест, като с Войните им на Балканите, преференции за дадени народи, само когато на тях им е угодно и изгодно.
Инак им ставаш враг. :)

200 г. по късно... Нищо не се е променило.
Русия не прави равностоен бизнес с малките Държави и народи.
Те ще те "погалят" единствено, ако имат изгода от това.
С тях не можеш да си "неутрален". Или си с тях, или срещу тях ...
Украйна и Грузия го изпитаха на гърба си ...
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”