pomiqrat написа:ReBorn1982 написа:JimBeam написа:Едните поне не се крият кои финансират, ама другите дърпат конците от тъмното, защо? И както може да видиш финансирането е спряло през март.
Принципно, дали проституцията е явна или не, си остава проституция.
Факт е, че Прокопиевите "медии" получават милиони от американските НПО-та. И е факт, че леят американска пропаганда по цял ден. В Дневник основната тема всеки ден е плюенето по Русия, а не примерно огромната инфлация у нас и обедняването на хората, както е редно да бъде в една нормална българска медия. За това даже почти не се пише там. Съвсем очевидно редакционната политика в Дневник се задава от финансиращите го американци. За тях войната в Украйна е много важна, за нас, в България, това е второстепенна тема, ние си имаме по-належащи проблеми.
Вероятно само ти, граучо, волгин, още няколкостотин русороби и няколкостотин дб четат дневник и капитал, които
са частни медии и се финансират от частни източници и за разлика от бнр могат да си позволят да пишат и говорят про за някого и вероятно не разпространяват фалшиви новини.
@1982 Дневник: Няма плюене. Има факти основно. И тук-там някой анализ, естествено. С прозападна насоченост, естествено, в края на краищата сме част от Запада (или поне се пробваме, една част от нас). В Дневник няма толкова много икономика, защото Капитал е специализираното икономическо издание.
@помияра Капитал е едно от най-влиятелните икономически издания в БГ, ако не и най-влиятелното. Списва се на високо ниво, трябва и абонамент. Дневник е по-народен, но пак на едно добро ниво - нищо общо с типичните "ШоК!", "БоНбА!1!" и силиконови цици по първите страници на таблоидите за простолюдието. Ако приемем Иво Христовото разделение 80/20, то Икономедия е територията на 20-те процента :)) С риск методито да ме обвини отново в елитарност, ама така мисля :)
ПП Съгласен съм напълнос болда.