Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
Отговарям ти, защото смятам,че имаш правилна мисъл в голяма степен(от мненията ти в раздела на Ливърпул, изключвам една част която прочетох), но не ми даваш отговор на въпроса конкретно. Сметнах го математически приблизително. Обори ме с математика, че просто трябва да гласуваме(във вариант 1 съм сметнал 49 процента вот от негласуващите за ПП+ДБ, за които най-вероятно бих гласувал за тях).
-
- Контакти:
Към Red_Neck ми е въпроса, извинявам се, но още не съм свикнал с фукциите на форума!
- paceto
- Контакти:
delqnski47 написа:Асен Василев: Бихме говорили с ГЕРБ и ДПС, ако тези партии се почистят
Паце, къде си батко... 8-). Нещо спори с мен вчера май...
Усещаш ли накъде духа вятъра? Междудругото не знам дали знаете, но и вкарахте партия, която "ще преговаря със всички" (БВ). 8-) .
Циркът тепърва започва и единствената спирачка и аларма срещу мафията - ИТН я изчегъртахте, щот сте много умни.
А? Аз коалиция не съм видял да искат да правят, така че ми посочи къде казват, че ще го направят.
Асен Василев го е казал днес много точно в Лице в Лице, гледай, размишлявай, анализирай и разбери ако можеш какво иска да каже. :)
- Drunken_Master
- Контакти:
kubik написа:На Слави не може да му се отрече, че беше човека свалил статуквото. За това шапка му свалям.
Слави няма как да е "свалил статуквото", защото той самият беше част от това "статукво". Най- малкото е абсурдно, да говори за демокрация постоянно, а в същото време сигурно 75% от съпартийците му, да не са му виждали физиономията...
Делянския не знам, какво му харесва, честно... Аз, самият, като знам биографията му, няма как да се излъжа, за да гласувам за него.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

- paceto
- Контакти:
Има предвид, че го свали понеже ако не бяха ИТН през април ГЕРБ щяха да вземат властта понеже там другият съперник беше същият от последните 10 години, загиващата БСП. Това тяхно появяване доведе и до появата впоследствие на ПП, ето това иска да каже. Другото са празни приказки понеже той имаше шанса да управлява както лятото макар и с доста гъвкавост поради липсата на качествена партия тогава, така и сега след есента управляваха и ако не бяха номерата от това лято сега нямаше да има избори. Да, вероятно щеше да има през есента на 2023 с местните понеже доста хора миналата есен прогнозираха това, но се настаниха едни други интереси предимно руски и побързаха да го свалят отвън.
Не харесваха политиките на правителството що се отнася след февруари и нещата лек по лек започнаха да се нагаждат за свалянето му, а и Митрофанова си го каза директно по националната ни телевизия след вотът на недоверие "Петков щеше да има дълга кариера, ако не говореше така".
Не харесваха политиките на правителството що се отнася след февруари и нещата лек по лек започнаха да се нагаждат за свалянето му, а и Митрофанова си го каза директно по националната ни телевизия след вотът на недоверие "Петков щеше да има дълга кариера, ако не говореше така".
-
- Контакти:
Днес съм свободен и нямам какво да правя, така че може ли paceto да коментира това което съм написал(математика за гласуването)?
pomiqrat написа:delqnski47 написа:Асен Василев: Бихме говорили с ГЕРБ и ДПС, ако тези партии се почистят
Паце, къде си батко... 8-). Нещо спори с мен вчера май...
Усещаш ли накъде духа вятъра? Междудругото не знам дали знаете, но и вкарахте партия, която "ще преговаря със всички" (БВ). 8-) .
Циркът тепърва започва и единствената спирачка и аларма срещу мафията - ИТН я изчегъртахте, щот сте много умни.
Медията, която използваш е изпуснала нещо незначително по невнимание: "Да направят самопризнания".
Делянски са му направили вуду магия, че ги защитава тия прости чалгари.
А точните думи на Кокорчо са:
ПП няма как да работи с ГЕРБ и ДПС, защото те са пълни и управлявани от "хора, които са рекетирали фирми, които са крали от държавната каса и т. н.". "В момента, в който това се почисти, те може би ще станат нормални партии", посочи Василев пред бТВ.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
- paceto
- Контакти:
Какво точно трябва да коментирам лично аз и защо точно аз?
Това се получава обикновено, когато хората четат само заглавията. Опасявам се, че (Тошко :) ) точно това е направил.
ivan56 написа:Делянски са му направили вуду магия, че ги защитава тия прости чалгари.
ПП няма как да работи с ГЕРБ и ДПС, защото те са пълни и управлявани от "хора, които са рекетирали фирми, които са крали от държавната каса и т. н.". "В момента, в който това се почисти, те може би ще станат нормални партии", посочи Василев пред бТВ.
Това се получава обикновено, когато хората четат само заглавията. Опасявам се, че (Тошко :) ) точно това е направил.
-
- Контакти:
paceto
Може ли paceto да ми отговори?
*в никакъв случай не го приемай за заяждане
** бих поговорил или поспорил с теб заради коментарите ти за ВСВ(спорни, но не нереални) и Ф16(тук си прав в голяма степен).
Това е причината да те цитирам.
paceto написа:Какво точно трябва да коментирам лично аз и защо точно аз?ivan56 написа:Делянски са му направили вуду магия, че ги защитава тия прости чалгари.
Може ли paceto да ми отговори?
*в никакъв случай не го приемай за заяждане
** бих поговорил или поспорил с теб заради коментарите ти за ВСВ(спорни, но не нереални) и Ф16(тук си прав в голяма степен).
Това е причината да те цитирам.
gaiusjulius написа:Отговарям ти, защото смятам,че имаш правилна мисъл в голяма степен(от мненията ти в раздела на Ливърпул, изключвам една част която прочетох), но не ми даваш отговор на въпроса конкретно. Сметнах го математически приблизително. Обори ме с математика, че просто трябва да гласуваме(във вариант 1 съм сметнал 49 процента вот от негласуващите за ПП+ДБ, за които най-вероятно бих гласувал за тях).
За някакъв (що годе) смислен анализ, трябва да се подходи социологически, а не математически.
Не смятам, че имам информацията и компетенцията да го направя ;))
Според мен самият подход ти е грешен. ;)))
Нека нахвърляме входните данни:
При население в България от 6,5 млн, 1 млн да са под 18 и 100К над 80 (т.е. допускаме, че няма да гласуват), остават 5,5 млн.
Отделяме етносите:
- турци около 7,5 % - или около 400 000 (твърд електорат на ДПС)
- цигани 5% - или около 275 000 (преди половината бяха електорат на ДПС, но в момента на 90% са гласове за купуване)
Съотношението градове/села е около 5 към 1,5 или в % 77 към 23;
При висока избирателна активност от 70% ще имаме около 4 млн гласували и ДПС ще се ограничи до границите на 10%, което в дългосрочен план може съвсем да маргинализира ролята ѝ на политическата сцена;
При висока избирателна активност и голяма част от циганите няма да бъдат активирани и те просто няма да гласуват;
Голяма част от твърдият електорат на комунетата идва от селата, а предвид съотношението град/село, висока избирателна активност не е от полза за кака Корнелия, защото още повече ще се отвори ножицата за БСП.
Високата избирателна активност е ужас за партиите на статуквото, които са преяли с власт и са се самозабравили в разпределянето на порциите (ГЕРБ и ДПС);
Т.е., ако намерим (за себе си) отговора на въпроса "кой има полза от политически нихилизъм на обществото и ниска избирателна активност" и този отговор не ни хареса, може и да започнем да отделяме по половин час на 4 години от безценното си време за нещо, което се предполага да е наше право, но според мен е по-скоро обществено задължение.
Всеки глас е важен, най-малкото за да е възможно най-представителен съставът на 240-е гьонсурата в Парламента.
Лично мнение. Не ангажирам никого с него, но абсолютно не приемам откритото промотиране на изборно безхаберие.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.