Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
ReBorn1982
Re: Войната в Украйна
Това са технически теми на разговор, знаеш че проблемът с въпросния индивид не е това, а е речникът му. Той не може без да обижда просташки опонентите си.
- paceto
- Контакти:
Технически, ама продължавате да ги повтаряте дори, когато той не е замесен в дадената новина.
Обяснявах ви ги тези неща и преди месеци, ама вие не искате да ги разберете понеже не сте били военни експерти, но пък сте готови да казвате кое е вярно и кое не.
Аз не съм военен експерт или анализатор, но работата ми е свързана с военното дело до известна степен и знам как се процедира при такива ситуации и ви казвам, че не е толкова лесно колкото си го мислите. Не е нито филм, нито игра, за да става така лесно и бързо всичко.
Обяснявах ви ги тези неща и преди месеци, ама вие не искате да ги разберете понеже не сте били военни експерти, но пък сте готови да казвате кое е вярно и кое не.
Аз не съм военен експерт или анализатор, но работата ми е свързана с военното дело до известна степен и знам как се процедира при такива ситуации и ви казвам, че не е толкова лесно колкото си го мислите. Не е нито филм, нито игра, за да става така лесно и бързо всичко.
-
Colonelcassad
- Контакти:
paceto написа:Технически, ама продължавате да ги повтаряте дори, когато той не е замесен в дадената новина.
Да, не е лесно, макар че защитата, в каквато роля са украинците от началото на СВО е много по-лесна от настъплението, в която пък роля са руснаците.
Така че и подмятаниците как руснаците бавно напредвали и не се отчита фактът, че руснаците още от началото на СВО оперират с по-малко от половината си мирновременна армия и без мобилизация (в Украйна вече тече не знам коя поред мобилизация). Това е единственият компонент, в които украинците превъзхождат руснаците, също би трябвало да се вземе под внимание. И въпреки това бавно и безславно руснаците продължават напред. Разбира се, това е защото компенсират живата сила с артилерия.
А руснаците без много зор, с по-малко от половината си мирновременна армия, без мобилизация и без въвеждане на военно положение, вече владеят територия колкото е територията на България.
Според западните експерти в момента струпаните в Херсон украинци пак имат предимство в живата сила, но им липсва артилерия. Украинците също нямат опит в настъплението. Киев не се брои - руснаците никога са имали намерение да превземат Киев и това ще ви го каже всеки военен, защото за да се атакува такъв милионен град трябва съотношението в пехотата да е 5:1 в полза на руснаците. А то беше в съотношение 1:2 в полза на украинците. Руски войски бяха изпратени около Киев само за да задържат и ангажират украински войски в района на Киев, които да не бъдат изпратени в Донбас и в Южна Украйна и да не усложнят и затруднят много повече руснаците в тези две направления.
Последна промяна от Colonelcassad на 21 авг 2022 02:19, променено общо 3 пъти.
Взривили колата на дъщерята на Дудин, идеолога на войната на Путин.
Кой ли е?
Кой ли е?
Локомотив Пловдив е моята душа, Пловдив е моя град ,а Лаута е моя дом !!!
kubik написа:Не знам, уж за направата на ваксината трябва технологично време, поне няколко години, руснаците е създадоха за няколко месеца, както и САЩ си създадоха тяхна за няколко месеца, както и Китай си създадоха за няколко месеца.
Случва се при планирани и лабораторно създадени вируси.
kubik написа:Лично за мен Путин наруши с тази война, някаква друга уговорка и затова така сериозно го порязват със санкции.
Или не е нарушил нищо и всичко си върви по план.
Дугин се казва. Вероятно са целили него, а не дъщеря му.
- paceto
- Контакти:
Colonelcassad написа:paceto написа:Технически, ама продължавате да ги повтаряте дори, когато той не е замесен в дадената новина.
Да, не е лесно, макар че защитата, в каквато роля са украинците от началото на СВО е много по-лесна от настъплението, в която пък роля са руснаците.
Така че и подмятаниците как руснаците бавно напредвали и не се отчита фактът, че руснаците още от началото на СВО оперират с по-малко от половината си мирновременна армия и без мобилизация (в Украйна вече тече не знам коя поред мобилизация). Това е единственият компонент, в които украинците превъзхождат руснаците, също би трябвало да се вземе под внимание. И въпреки това бавно и безславно руснаците продължават напред. Разбира се, това е защото компенсират живата сила с артилерия.
А руснаците без много зор, с по-малко от половината си мирновременна армия, без мобилизация и без въвеждане на военно положение, вече владеят територия колкото е територията на България.
Според западните експерти в момента струпаните в Херсон украинци пак имат предимство в живата сила, но им липсва артилерия. Украинците също нямат опит в настъплението. Киев не се брои - руснаците никога са имали намерение да превземат Киев и това ще ви го каже всеки военен, защото за да се атакува такъв милионен град трябва съотношението в пехотата да е 5:1 в полза на руснаците. А то беше в съотношение 1:2 в полза на украинците. Руски войски бяха изпратени около Киев само за да задържат и ангажират украински войски в района на Киев, които да не бъдат изпратени в Донбас и в Южна Украйна и да не усложнят и затруднят много повече руснаците в тези две направления.
Той Путин ако прибегне до мобилизация значи е загубил войната.
Все още използва голям брой войски от Бурятия и другите азиатски райони на Русия, но май вече е започнал да търси доброволци и в Москва и Санкт Петербург понеже се видяха видеа с листовки за същото и специални зони за набиране на същите. Точно, защото големият процент от моментната войска на Украйна е неопитна в стратегическите действия при една битка се обучават войските им по всички направления включително и ВВС. Точно по тази причина се бави и самата война + нуждата от много техника, която трябва да съберат понеже това, което им се дава в момента е се пуска много малко на фронта и другото го складират. За сега все още се складира в Полша като сборен пункт и малко по-малко дърпат от там по територията на Украйна и се крият по техните си тайни места. Войната няма да свърши скоро, така че ако има по сериозни битки това ще са сега есента и зимата и пак ще има затишие и така ще се точи и вероятно ще премине във фаза "Тиха война", "Странната война" такава каквато имаше в първите месеци от ВСВ след като Франция обявява война на Германия. Може и по принципа на битките след 2014 и да си тлее, но да няма сериозно раздвижване докато едните и другите се съвземат така да се каже.
Няма какво да се лъжем Русия загуби адски много техника, което самите те не очакваха, че ще се случи и тези неща ще трябва да се попълват, а с наложените санкции това ще е проблем и ще се проточат нещата. Вече дори отложиха прототипа за новият си изтребител, а новият им танк Армата е натъпкан със западна техника, която сега няма как да снабдяват и ще търсят други опции по-долно качество. В момента танковете заводи не работят и бачкат само тези отдели, които ремонтират ударените танкове, които са с малки поражения и не са зарязали на фронта. Нови танкове и бронирани машини не се произвеждат за сега.
-
Colonelcassad
- Контакти:
paceto написа:Няма какво да се лъжем Русия загуби адски много техника, което самите те не очакваха, че ще се случи и тези неща ще трябва да се попълват, а с наложените санкции това ще е проблем и ще се проточат нещата. Вече дори отложиха прототипа за новият си изтребител, а новият им танк Армата е натъпкан със западна техника, която сега няма как да снабдяват и ще търсят други опции по-долно качество. В момента танковете заводи не работят и бачкат само тези отдели, които ремонтират ударените танкове, които са с малки поражения и не са зарязали на фронта. Нови танкове и бронирани машини не се произвеждат за сега.
Русия няма никакъв проблем с техниката и такъв няма да има в бъдеще според западните анализатори. Руският военно-промишлен комплекс работи 24/7 и това ще е последният проблем на руснаците. Все пак да не забравяме, че Русия изнася и много оръжие, т.е. промишлен капацитет има.
И забравяш нещо много важно - какви са възможностите на Украйна.
Зеленски е този, който постоянно реве, проси и все няма техника и оръжие. Химарси повече няма да се пращат. Според "Политико" европейските страни са намалили драстично оръжейните доставки през последните два месеца, просто защото нямат. Арестович си го каза преди два дни "Те просто нямат какво да ни дадат". Всичко каквото можеше, съветско и западно като артилерия и броня вече се даде и няма откъде.
Украинският военно-промишлен комплекс беше калибриран, Украйна разчита само на подаяния.
Победата трябва да можеш да си я изковеш сам, а всякаква чужда помощ просто би ти облекчила работата. Да се надяваш, че чуждата помощ ще ти гарантира победата е чисто самоубийство. Защото тази помощ никога не е навременна, нито пък достатъчна. Да не говорим, че не е и безкористна.
Само за един боен ден се изстрелват 15 000 - 20 000 снаряда от различните калибри артилерия от руснаците. Без да броим тук ракетите с далечен обсег като Калибър и Кинжал. Такива количества западните държави никога няма да могат да доставят на Украйна. Едно защото ги нямат, и друго - защото не искат да нарушават собствените си запаси.
Днес четох статия в немския Шпигел защо херсонската контраофанзива продължава да е мираж - украинците имат леко превъзходство в пехотата, но само 500 украински артилерийски оръдия срещу 2000 руски единици. В същата статия се казва, че украинците нямат опит в настъплението, досега само отбранителни операции, за които е нужно само да се окопаят. За офанзива трябва да се координират различни единици като пехота, танкове и артилерия, а украинците получавали само двуседмично или триседмично обучение, докато стандартът например на американските пехотинци е 22 седмици обучение, преди да бъдат изпратени в битка. От Шпигел заключват, че широкомащабна украинска офанзива на този етап може да бъде прибързана и самоубийствена и да доведе до огромен брой ненужни жертви.
И докато злорадствате как БВП на Русия ще падне с 4% през тази година, въпреки че заради високите цени на енергията, Русия до някаква степен ще компенсира, защото ще получи с 38% повече приходи от газ и петрол отколкото през 2021 год, днес S&P Global Ratings каза, че реалният брутен вътрешен продукт на Украйна ще се свие с 40% тази година поради срив на износа, икономиката, потреблението и инвестициите. Киев започна да печата пари за сметка на инфлацията, но докога!? Пак според западни анализатори, Путин без никакви финансови затруднения и въпреки санкциите може да продължи войната до края на 2023 година.
https://www.youtube.com/watch?v=FJXJOJSorSI
«Мы какие-то изверги, нелюди…»
Пленный командир 36-й бригады морской пехоты ВСУ Сергей «Волына» Волынский, сдавшийся на заводе "Азовсталь" в Мариуполе, извиняется перед жителями Донбасса за всех военнослужащих ВСУ.

За съжаление другият младеж от снимката - командирът на полка "Азов" Денис Прокопенко от Мариупол май е бил изгорен в Еленовка по заповед на Zиленский, за да не се разкае и той и да разкрие престъпната същност на нацисткия режим в Киев
«Мы какие-то изверги, нелюди…»
Пленный командир 36-й бригады морской пехоты ВСУ Сергей «Волына» Волынский, сдавшийся на заводе "Азовсталь" в Мариуполе, извиняется перед жителями Донбасса за всех военнослужащих ВСУ.

За съжаление другият младеж от снимката - командирът на полка "Азов" Денис Прокопенко от Мариупол май е бил изгорен в Еленовка по заповед на Zиленский, за да не се разкае и той и да разкрие престъпната същност на нацисткия режим в Киев
- Thurman Murman
- Контакти:
Да, за Прокопенко и Калина ни вест, ни кост, откакто свалиха гащите в Мариупол. А за този другия на снимката, се оказах прав - доживотна каторга. Въпреки, че Велик Бобо твърдеше друго. Отвреме-навреме го пускат Волински в разни видеа как хленчи, мрънка и се извинява. И заприличал на скелет.
Ч-Б П Д В Е М
https://www.youtube.com/watch?v=uhXcQGO2-6U
-
Capitana_Puyol
https://twitter.com/JayinKyiv/status/15 ... 9933193220
Хакнали са кримската телевизия ! Зеленски приветства кримчани. :))
https://twitter.com/UAWeapons/status/15 ... yO33w&s=19
руски БТР-82А поема 12 бомби.
Хакнали са кримската телевизия ! Зеленски приветства кримчани. :))
https://twitter.com/UAWeapons/status/15 ... yO33w&s=19
руски БТР-82А поема 12 бомби.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)