Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ReBorn1982 » 24 сеп 2022 22:43

pomiqrat написа:И тук ми се изясниха нещата. В продължение на четири и седем години можеш да правиш всичко, докато не дойдат избори и гласоподавателите да изкажат мнението си чрез бюлетина... Доообре.

Да, гласоподавателите са милиони ...... протестиращите на жълтите павета са няколко хиляди максимум.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 сеп 2022 22:48

ReBorn1982 написа:
pomiqrat написа:И тук ми се изясниха нещата. В продължение на четири и седем години можеш да правиш всичко, докато не дойдат избори и гласоподавателите да изкажат мнението си чрез бюлетина... Доообре.

Да, гласоподавателите са милиони ...... протестиращите на жълтите павета са няколко хиляди максимум.

За съжаление толкова са хората в БГ, които реално ги интересува, или не ги мързи (или не са заети с други достойни занимания, да не вресне пак ССтефанов :) )
Ама то май винаги е било така...

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 сеп 2022 22:50

ReBorn1982 написа:https://novini247.com/novini/nad-8-mln-leva-grantove-ot-amerika-za-balgariya-e_4809068.html

Ето така се прави незави$има журнали$тика .....

Интересно, че Ицето Иванов също добре е захлебил от "Америка за България" .....

Това е толкова старо, не е било никаква тайна, и го дискутирахме надълго и нашироко тука преди седмици, да не е и месеци.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 сеп 2022 22:51

delqnski47 написа:
tiamat написа:
tmanolov написа:
tiamat написа:
Thsmith написа:Няма да гласувам. От години няма представител, който да застъпвам вижданията ми за развитието на страната. Следователно аз съм непредставен.

---
*Консервативно десни, крайни са основно леви като Хитлер, Мусолини и подобни. Няма консервативно десни в икономическо отношение, които да искат голяма държава, която да преразпределя чуждите пари и да контролира всичко. Болен, ВМРО и ко никога не са били десни, няма нищо дясно в това да скачаш за пенсии, социални помощи и минимални заплати и тяхното изкуствено вдигане да ти е някаква гордост.

tmanolov написа:Жалко, и аз клоня в тази посока, а много ми се иска да гласувам

Стига се излагахте и двамата. Ясно и напълно ок е да имате някакви предпочитания, искания, очаквания и т.н. от политичския процес. Но, идеални партии, жени, приятели, коли и каквото друго можете да се сетите, няма. Помислете си какво искате от една идеална по вашия вкус партия и каква част от това можете да получите от някоя съществуваща партия. Естествено, че няма да получите всичко, което искате, но поне някои неща ще получите.

Трябва да гласувате. Най-малкото, защото минимума, което ще получите, ще е намаляване на процента на един от туморите на България - ДПС. Само затова, гласуването е задължително. Също така намаляване на процентите за разни маргинални, вредни формацийки като примерно ИТН и БВ.

Оттам нататък, зависи кои са ви най-важните теми. Искате да държите ББ далеч от властта - ПП, БСП, ДБ. Искате твърда прозападна ориентация - ПП, ДБ. Искате проруска ориентация (или както му се вика, неутралитет) - КК, БСП. Искате възможно най-малко соц. харчове - ДБ. И т.н. и т.н. Просто, за Бога, гласувайте :))

Няма за кого, тиамате - аз държа на няколко неща:
1. Паметта на дедите ми в северна фиромия - тук веднага изключихме почти всички десни - Кирчо и Кокорчо, псевдодесния БХ, Ристу реформата и дпс (те по дифолт)
2. Стоп на малоумното вдигане на пенсии и социалки - и тук веднага изключваме горните
3. Отстояване на Бг интересите и пред САЩ, и пред Рашата - пак изключваме горните

За леви партии дори не говоря, израждане са извън всякакви класации, а Слафчу си е Слафчу. Та не остана за кого -дай ми алтернатива. А да гласувам с "не подкрепям никого" е все тая - гласът важи само за отчитане на общата активност, но не и за резултатите на партиите. Същото е и да гласувам за партия с под 4%. Дай ми алттернатива? Отбележи, че в 7 от последните избори съм гласувал за Ристу, а последният път за Кирчо и Кокорчо (реално всичките случаи са били не за някого, а антигерП)

1. Това е една причина, с която не мога да се eбавам. Паметта на предците е важна. Но може ли да обясниш защо считаш, че това, което се случи в последния парламент по македонския въпрос е предателство (мисля че мернах такъв пост от теб някъде по-натъй)?
2. ДБ е може би единствената партия, която слага някакви спирачки на това.
3. Пак въпрос - защо считаш, че примерно ДБ и ПП не отстояват интересите ни пред САЩ и РФ?

Какво да ти кажа... Преглъщаш и гласуваш пак за ДБ или ПП, за да се държат ДПС и ГЕРБ далеч от властта. По-добре е от негласуване.

[offtopic]Щот съм много бърз с отговорите :) Хобокен е много яко градче, аз живеех наблизо, сравнително.[/offtopic]

Единственото за което си прав, е за гласуването и Манолов трябва да го разбере.
Ако гласуваш ''Не подкрепям никого'' гласът ти 100% няма да отиде в никоя партия включително и в ГЕРБ и ДПС. А колкото и да си непукист, надали би искал да ти отиде гласа там. Изводът е, че хората не ходят да гласуват от глупост.
Колкото е по ниска избирателната активност, толкова ще са по високи процентите на ГЕРБ и ДПС в следващия Парламент, защото те имат твърд електорат.
Колкото е по висока избирателната активност, толкова ще са по ниски процентите на ГЕРБ и ДПС в следващия Парламент, защото те имат твърд електорат.
Проста математика. А те, които не гласувате или имате невалидна бюлетина, гласовете ви ОТИВАТ ''някъде''. Т.е. ти пак гласуваш, но за неизвестен.

Ами то е достатъчно за това да съм прав, другото бонус :)
Дано повече хора го осъзнаят.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 24 сеп 2022 22:54

tiamat написа:
ReBorn1982 написа:

За съжаление толкова са хората в БГ, които реално ги интересува, или не ги мързи (или не са заети с други достойни занимания, да не вресне пак ССтефанов :) )

Не си съвсем прав. Аз, например, съм против слугите на Доган - Борисов и Гешев. Но никога няма да ида рамо до рамо с ДБ и ПП да протестирам, щото и те са ми също толкова противни.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 сеп 2022 22:55

Thsmith написа:Ок, имаме 1000 избиратели с права.
Гласуват 100 човека и има изборна активност 10%.
герб взимат 30 гласа, пп 25, дпс 15, дб 10, бсп 10 и да кажем копейкин и кокошката мая взимат по 5
Втора опция, гласуват 1000 души, 100 от тях са го направили по горния начин, а 900 са избрали "празен глас".

Какво се случва после? Вадят се тези 900 и останалите 100 разпределят мандатите, нали така? Следователно, каква точно е разликата? Или голямата схема е да жълтите стотинки под формата на субсидия за глас? Съществената разлика бих искал да чуя?

Няма разлика май. Аз си мислех, че 900те влизат към процентите, на май се вадят. Та идеята е да се гласува нещо различно поне от ДПС (за моя вкус от ДПС, ГЕРБ и КК), което има шанс да влезе.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 сеп 2022 23:00

ReBorn1982 написа:
tiamat написа:
ReBorn1982 написа:

Не си съвсем прав. Аз, например, съм против слугите на Доган - Борисов и Гешев. Но никога няма да ида рамо до рамо с ДБ и ПП да протестирам, щото и те са ми също толкова противни.

Ами то тъй най-лесно, да се цепим. Трябва да се върви стъпка по стъпка, цел по цел. Първо да се махнат Доган, Борисов и Гешев, после следващата стъпка и тъй. На принцип врагът на моя враг е мой приятел за момента. На ДБ мислиш им е голям кеф да са в коалиция с БСП ли? И обратното.
Плюс, на протестите 2020 нямаше ПП още; хората дето протестираха (в пиковите дни) си бяха от кол и въже.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 24 сеп 2022 23:01

Аз не смятам, че ДПС е най-голямото зло (колкото и еретично да звучи). Не ме разбирай погрешно, да те са голям проблем, но невъобразимо по-големи поразии могат да сътворят някакви копейки или нови жан виденовци. На ДПС идеята като цяло е да си въртят далаверите и да си поддържат обръчите. За да го има това е нужно все пак да има нещо работещо и нямат сметка да си изгорят къщата изцяло. По голям проблем са идеолозите, които с действията си могат да доведат до страхотни последствия или такива, които са по склонни да кешират максимално много сега и без значение последствията. Те не вярват да имат възможност да точат втори път и също са по опасни от ДПС.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 сеп 2022 23:20

Thsmith написа:Аз не смятам, че ДПС е най-голямото зло (колкото и еретично да звучи). Не ме разбирай погрешно, да те са голям проблем, но невъобразимо по-големи поразии могат да сътворят някакви копейки или нови жан виденовци. На ДПС идеята като цяло е да си въртят далаверите и да си поддържат обръчите. За да го има това е нужно все пак да има нещо работещо и нямат сметка да си изгорят къщата изцяло. По голям проблем са идеолозите, които с действията си могат да доведат до страхотни последствия или такива, които са по склонни да кешират максимално много сега и без значение последствията. Те не вярват да имат възможност да точат втори път и също са по опасни от ДПС.

Не е нелогично това, което казваш, особено в зависимост от собствената камбанария.
Но според мен, вероятността да дойдат идеолози на власт е малка.
Възможността да се кешира на макс също е малка, особено в многопартийна коалиция, където всеки дебне всеки.
Та като резултат, според мен ДПС остава най-голямото реално възможно зло. Съгласен съм с това, че имат интерес нещо да работи за обръчите, но ключовата дума е "нещо". Със модела си (обсебване на съдебната система и почти феодализъм по селата) ДПС задушават независимия малък и среден бизнес, модернизацията, да не говорим за връзките им с Турция и РФ.

Абе, ако ти подшушна, че има слухове, че БГ либертарианците са превзели Зелените в ДБ, ще те навия ли? :)) Айде, и някое кебапче мога да подхвърля :)))
(Някой много сериозен да не се върже - купуването на гласове е престъпление.)

CSKArforever
Контакти:

Мнениеот CSKArforever » 24 сеп 2022 23:30

Drunken_Master написа:Чакай малко сега, дали съм разбрал правилно... Значи комунистите като убиват, те са зверове, боклуци и т.н. Когато, обаче го прави Иван Михайлов, той се превръща в национален герой, идол за мнозина и т.н.
След Деветоюнският преврат, когато Стамболийски е заклан от героите на ВМРО до атентата в "Света Неделя" има над 250 политически убийства, които в огромната си част са извършени от главорезите на ВМРО и активната роля на "българина с големи топки" Иван Михайлов.
Великия българин с големите топки е отговорен и за смъртта на Георги Шейтанов, Райко Даскалов, Никола Генадиев, Петко Д. Петков и още една дузина политически фигури. Да не забравяме и за горноджумайското клане...

П.С.
Начетено момче си ти... :)

Когато убиваш комунисти, анархисти, шумадийци и подобни антибългарски боклуци за мен си национален герой, да.
Когато обаче убиваш велики българи, оскверняваш костите на такива и правиш от македонските българи - македонци, по нареждания на някой, тогава си боклук, да.

П.С
Както ти казах съм любопитен, отговори ми на това, което те питах.

Върни се в “Свободна зона”