BRF написа:RedeviL написа:BRF написа:foetuss написа:Когато ни управляваха ГЕРБ положението беше много по зле от сегашното. Въобще, ако се правят тези парарлели кой е по голямото зло дали ДПС и БСП или ГЕРБ, без съмнение това бяха ГЕРБ.
Ако РБ направят колация с тази престъпна шайка, няма да гласувам за никой.
И кое е по-доброто днес!По-високи са заплатите и пенсиите ли?По-ниски са цените на ток,вода,парно ли?
В такава политическа нестабилност много малко правителства биха се справили добре и биха направили някакви по-сериозни реформи. Далеч съм от мисълта да оправдавам това правителство, но е факт, че поне във финансово отношение се справи много по-добре от отритантия от Борисов - Симеон Дянков! Оставят 2 милиарда повече във фискалния резерв, което на фона на всичко опоскано от ГЕРБ си е цяло постижение. Последното емитиране на ДЦК е при много по-добра доходност от това на Дянков и това се отчита от всички финансови експерти, така че приказките на Борисов са финансов колапс са една голяма опорна точка, с която се опитва да манипулира обществото. Вярно е, че в другите сектори практически няма ниакво подобрение, но нима нещата не бяха влошени преди това!? Хаосът в енергетиката и цените на тока бяха сериозен проблем още от управлението на Борисов. Здравната каса, заради която в момента протестират лекарите беше ограбена с 1.4 милиарда през 2010-та от Дянков! На фона на тези пари, искането за актуализация с 320 милиона е като прашинка.. В крайна сметка точно това е моят въпрос - с какво ГЕРБ доказаха за тези години, че заслужават отново да управляват!?? Нито една реформа, нито един подобрен сектор, разбита икономика и 4 милиарда по-малко фискален резерв. Новите пътища и пуснатите ефрофондове, с които толкова много се хвалеше Борисов се оказаха един мит! Нито е построил толкова много километри, колкото го изкарва, нито 30% усвояване означава пуснати еврофондове.. Самият факт, че продължаваме да сме под мониторинга на ЕК и получаваме едни и същи препоръки и критики е достатъчно красноречив.
Не знам!Не разбирам от макро икономика за да давам оценка на Чобанов или Дянков.Самото раждане на това правителство беше грозно.
1.Допускането на "онова нещо",което направи Бареков в деня за размисъл.Аз мисля,че още тогава трябваше да се отменят изборите.
2.Правителство на дпс,подкрепено и съществуващо заради атака!Това е прекалено.Ш.баната атака влезе и се застоя в парламента заради национализма си и накрая предаде избирателите си на турци.Грозна работо.
3.делян пеевски-няма нужда от коментар.
Може и да са събрани 2 милиарда повече,не знам,но нищо не се разви в тази държава.НИЩО!Напротив-ограби се.Появи се lafka и се предизвика финансов колапс в банките.
По повечето от нещата съм напълно съгласен и няма да влизам в подробности по казаното от теб, но има една много важна подробност - България трябва да има работещо правителство! Как я вижда, тая работа Борисов - БСП и АТАКА да му направят шпалир, за да управлява!? Та нали същият този консуматор, едва не разби партията на Сидеров, а в предното народно събрание навря БСП в трета глуха.. Още от времето си на кмет не спираше да се оправдава със Станишев! Мисълта ми е - как очакваше в това съотношение на силите да се състави работещо правителство и действащ парламент!? Сега отново се изтипосва и казва, че видиш ли, ако нямал 121 депутати нямало да управлява.. Еми, извинявай, ама коя е последната партия, която е имала такова мнозинство, защото честно казано не си спомням! Разберете го, с това общество, което непрекъснато е разделяно от медиите и политиците, няма как да има здраво правителство, без широка коалиция! Идващите избори също не са по-различни. В този ред на мисли подобно безотговорно и недържавническо поведение от страна на Борисов е просто неприемливо. Всички много често даваме за пример Германия, която за втори пореден път се управлява от коалиция между социал-демократите и христиан-демократите на Меркел, но дори най-големите противници в Германия не се замерят, а сядат на масата за преговори в името на своята страна! Ако слушаме изказванията на Борисов, това просто няма как да стане. Този човек е толкова вманиачен във властта, че се е самозабравил!