tiamat написа:Thsmith написа:tiamat написа:Thsmith написа:То принципно на зелените им е фикс идея да скапят живота на всички и по възможност да ги накарат да живеят като преди индустриалната революция.
Ами ако в случая фракинга е наистина лошо нещо и зелените се борят да го предотвратят, що да са лоши? Примерно говоря, не знам аз дали е добро или лошо.
Абе лошо. При всички добивания на някакъв ресурс се получава вой как това е лошо и как еди как си съсипвало. Това не е от днес. Замисли се дори едно време като са спрели да търсят злато ръчно, а са тръгнали да ползват помни и какво е станало. Съсипвате еди какво си бла бла бла. Много хора винаги са били срещу прогреса и срещу това други да живеят добре. Това е всичко.
Ако има находище на газ и може да се извади нещо, веднага трябва да се почне, а не да се слуша някой зельо как сме щели да му убием костенурките, врабчетата, гъсениците или кокичетата в някоя местност.
Трябва да се измисли някакъв механизъм като с религиозните данъци в Германия. Всеки зелен да бъде дран здраво и сам да си финансира дивотиите, а не да ги налага на останалите и другите да му плащат сметката.
Не знам. Аз зелените ги приемам като един вид коректив да дивия, подобен на ято от скакалци, капитализъм. Щото колкото едните са крайни в това да се запазва природата, толкова и другите са крайни в това да се опосква. В никакъв случай не мога да приема, че зелените са против прогреса, бидейки в най-общи линии либерали. Те са по-скоро за щадящия природата прогрес - все пак имаме само една планета. Естествено има и фанатици.
За мен са точно такива. Хора, които искат да спрат прогреса на всяка цена и гледат да направят живота на останалите максимално гаден и труден. Ако могат да го лишат от всички удобства в името на някаква дивотия.
ReBorn1982 написа:ivan56 написа:Със сигурност е нямало толкова изпратеняци и психари, но битова престъпност си имаше и тогава.
Абе крадяха се чистачки от колите, колкото и смешно да изглежда това.
Със сигурност нямаше как да нахлуват всеки ден през границата ни орди от диваци. Щото тогава се стреляше на месо. Сега е толерастия ..... кой си поиска, влиза (не само у нас, а в целия ЕС) ....
Абе принципно никой няма желание да пробива стената на някой затвор от външната страна : ) Хората се мъчат да избягат от него, а не някой да влезе доброволно.
Иначе аз съм за охраната на граница като граница, просто отбелязвам защо при предишната система няма как да има орди от бежанци и не, не защото се стреля.