Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Thsmith » 16 авг 2022 18:52

Colonelcassad написа:
Всяка жена би завидяла на Зеленски, с каква лекота танцува с токчета :)

https://www.youtube.com/watch?v=DcmyUXxFSIM

И това ли ти го прати някой "приятел" : )))))

Ще ме уморите просто, като се има предвид колко не харесвам ядрото на совиетите и колко не харесвам дребосъците, накрая ще ме зарадва да кръстят някой централен булевард на тоя дребосък и то само за да гледам как ви бърка в здравето : )))
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 16 авг 2022 19:00

Thsmith написа:
Colonelcassad написа:Всяка жена би завидяла на Зеленски, с каква лекота танцува с токчета :)

Ще ме уморите просто, като се има предвид колко не харесвам ядрото на совиетите и колко не харесвам дребосъците, накрая ще ме зарадва да кръстят някой централен булевард на тоя дребосък и то само за да гледам как ви бърка в здравето : )))

Ех, да ти имам и мечтите, жалко че нямаш тези правомощия да кръстиш някой булевард на Зеле! ¯\_(ツ)_/¯

Апропо, ти да не завидя на Зеленски с токчетата, та започна да се заяждаш на дребно!? :-)

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 16 авг 2022 19:13

Odessit написа:
goshev написа:Не е вярно, всички сме украинци! Преди 100 000г. се появяват украинците и след като изкопават Черно море започват да се разселват по целия свят. Македонците се появяват преди 60 000-70 000г. и хилядолетия след това всички останали варварски племена. Чети техните историци, за да се Уграмотиш!

Това си е твое тълкуване на историческата истина, а аз сега ще ти покажа документирана такава. Украинска майка показва учебниците по история за 8 и 5 клас, от които се обучават двете и дъщери преди две години

Няма да ми стигне живота, ако трябва подробно да се запозная с многохилядната им история изпълнена с научни открития и подвизи, водещи до свободата и демокрацията на света.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 авг 2022 20:40

Colonelcassad написа:Мой познат българин ми прати линка, за да докаже как Путин вече е пред загуба. Дори не знаех за съществуването на този сайт ................................................
Путин не е пред загуба, обаче Русия вече загуби ...
Непрекъснато се налага да се повтарям, че няма абсолютно никаква причина Русия да не е №1 икономически.
Имат ресурсите и възможностите, обаче числата показват, че са около 3 пъти по зле от САЩ и ЕС. Средно.
Искам обективен отговор... След като Русия разполагат с три пъти повече ресурси, не само от Запада, а от целият останал свят, що са към три пъти по бедни от развитите страни ?
И какво по точно спечели Русия от войната в Украйна ?
Щото трезвият поглед показва поредното обедняване на редовият руснак.
Вярно е, че и Европа+САЩ търпят загуби, но коментираме "печалбата" на Русия от украинската инвазия ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 авг 2022 20:54

Colonelcassad написа:
Thsmith написа:
Colonelcassad написа:Всяка жена би завидяла на Зеленски, с каква лекота танцува с токчета :)

Ех, да ти имам и мечтите, жалко че нямаш тези правомощия да кръстиш някой булевард на Зеле! ¯\_(ツ)_/¯

Апропо, ти да не завидя на Зеленски с токчетата, та започна да се заяждаш на дребно!? :-)

Ми представи си аз не съм Ватник и нямам интерес да гледам други мъже с токчета, не ги и търся из нета, нямам и намерение да гледам някакви клипчета с подобни етюди или каквото е там.
Просто е смешно как се срамувате да си кажете нещата право : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 16 авг 2022 21:03

Колко трудно е да се определи какво щяла да спечели Русия от инвазиятаИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Почти всичко ценно на Украйна е в южната част на страната. Пристанища, нефт, газ, въглища, една от най-плодородните почви в света. Само прословутата АЕЦ, която незнайно кой обстрелва струва десетки милиардиИзображение

Е, за Русия всички тия ресурси е по-добре да останат под контрола на САЩ, Англия и няколко натовски бази или да минат под нейния контролИзображение
Дотук нещата, които е загубила са направо за рязане на вени може би.
Биг Мак, Кока-Кола и Фейсбук няма да имат руснаците и западняците няма да им говорят, че са на прав път в строенето на демокрацията - не е ясно как ще преживеят тия загубиИзображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 16 авг 2022 21:07

tiamat написа:Направо не разбирам тия тъпи спорове кой откога, откъде и защо. Обективните факти са, че Украйна е призната за независима от Русия/СССР 1991. Оттам нататък РФ няма никакво право да им казва кой, какъв и откъде. Това в един идеален свят, за съжаление.

Щом САЩ има право да казва на Ирак, Сърбия, Виетнам, Афганистан, Сирия и т.н., "кой, какъв и откъде", не виждам причина да се държи сметка на Русия. Още повече, Русия се бърка около границите си, а САЩ се меша из цялата планета.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 16 авг 2022 21:22

Groucho написа:Колко трудно е да се определи какво щяла да спечели Русия от инвазиятаИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Почти всичко ценно на Украйна е в южната част на страната. Пристанища, нефт, газ, въглища, една от най-плодородните почви в света. Само прословутата АЕЦ, която незнайно кой обстрелва струва десетки милиардиИзображение

Е, за Русия всички тия ресурси е по-добре да останат под контрола на САЩ, Англия и няколко натовски бази или да минат под нейния контролИзображение
Дотук нещата, които е загубила са направо за рязане на вени може би.
Биг Мак, Кока-Кола и Фейсбук няма да имат руснаците и западняците няма да им говорят, че са на прав път в строенето на демокрацията - не е ясно как ще преживеят тия загубиИзображение

Значи в крайна сметка започнахте да осъзнавате защо Русия нападна Украйна и не е заради някакво си спасяване на руснаци, фашисти и куп глупости, които повтаряха от началото на войната. Ние това се опитвахме да ви го обясним още от февруари месец насам, че искат да сложат ръка на ресурсите на Украйна.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 16 авг 2022 21:23

THE G.A.M.E написа:Путин не е пред загуба, обаче Русия вече загуби ...
Непрекъснато се налага да се повтарям, че няма абсолютно никаква причина Русия да не е №1 икономически.
Имат ресурсите и възможностите, обаче числата показват, че са около 3 пъти по зле от САЩ и ЕС. Средно.
Искам обективен отговор... След като Русия разполагат с три пъти повече ресурси, не само от Запада, а от целият останал свят, що са към три пъти по бедни от развитите страни ?
И какво по точно спечели Русия от войната в Украйна ?
Щото трезвият поглед показва поредното обедняване на редовият руснак.
Вярно е, че и Европа+САЩ търпят загуби, но коментираме "печалбата" на Русия от украинската инвазия ...

Като започнете да сравнявате едно къмто гьотере...

Държавният дълг на САЩ е умопомрачителните 30 трилиона долара, а този на Русия едва 478,2 милиарда долара, а според глава на населението Русия има един от най-ниските дългове в света, за разлика от САЩ и Европа.

Та в този ред на мисли, едно интервю с американския мениджър на хедж фондове и мултимилиардер Рей Далио, основателят на най-голямата компания за хедж фондове в света и се счита за експерт по кризи. Далио предрича мрачни времена за "хегемона" и неговите европейски васали. Дори казва, че е много вероятно в близките години да се стигне до гражданска война в САЩ.

SPIEGEL: Г-н Далио, вие станахте много богат човек с вашия хедж фонд, печелейки десетки милиарди чрез спекулации. Сега вие предупреждавате, че се задава друга голяма икономическа криза. Какво те прави толкова песимистично настроен?
Далио: Обичам да гледам широките щрихи на историята. Разглеждам случаи от миналото и ги сравнявам с това, което се случва днес, разглеждам връзката между причина и следствие. По време на световната финансова криза от 2008 г., например, моят фонд се справи сравнително добре отчасти, защото преди това бях разгледал внимателно Голямата депресия от 1929 г. Това ми помогна да предвидя кризата.

ШПИГЕЛ: И сега отново сме изправени пред такава криза?
Далио: Цифрите показват, че Съединените щати вече са около 70 процента през големия цикъл на доминираща икономическа сила. САЩ харчи много повече пари, отколкото има и трупа големи дългове. Така че за нови разходи правителството трябва да печата още повече пари и да натрупа още повече дългове, създавайки повече инфлация и политически борби. И все пак конфликтите вече са толкова сериозни, че могат да доведат до гражданска война. Освен това страната е на ръба на война с Китай и Русия.

SPIEGEL: Това са сценарии на ужасите, нали?
Далио: В моя бизнес живот се научих да бъда възможно най-обективен. Това, което аз лично искам, не трябва да влияе на виждането ми за нещата. Моите изчисления са разбираеми за всички и съм документирал резултатите от изследването си в новата си книга. Ако погледнете основните модели от последните 500 години, можете да видите: Великите икономически сили често са се справяли по този начин в миналото.

SPIEGEL: Но защо САЩ са заплашени от гражданска война?
Далио: Финансовите и политически проблеми вече са очевидни. Не е трудно да си представим, че това ще се превърне в гражданска война. Мисля, че е вероятно нито демократите, нито републиканците да приемат поражението на президентските избори в САЩ през 2024 г. Тогава федералният съд ще трябва да вземе решение, което може да бъде оспорено от щатите. Всеки, който е умерен или иска да постигне компромиси, се счита за слаб.

SPIEGEL: Очаквате ли Доналд Тръмп да се кандидатира отново?
Далио: Да, Тръмп представлява поне половината от Републиканската партия и реална алтернатива няма. Влиянието му ще бъде голямо. В американската политика сме свидетели на битка на идеологии. Това също е очевидно, между другото, в опита на Илон Мъск да превземе Twitter. Тази сделка изобщо не е за икономически мотиви, а за влияние върху обществото. Защото всеки, който контролира Twitter, има по-голяма власт над обществото от Върховния съд.

SPIEGEL: От икономическа гледна точка, как САЩ могат да излязат от икономическия капан, който описвате?
Далио: Здравият разум и историята показват, че има само два начина: или правителството трябва да увеличи приходите си, за да финансира обслужването на дълга в бъдеще. Или трябва да намали разходите си. САЩ не трябва повече да живее над възможностите си. Политически, различните лагери трябва отново да разговарят помежду си, вместо да продължават да се бият помежду си.

SPIEGEL: Мислите ли, че САЩ могат да направят това?
Далио: Не мисля, че е вероятно държавните приходи да се увеличат достатъчно и разходите да бъдат намалени достатъчно. Много по-вероятно е правителството да продължи да върти печатарската преса.

SPIEGEL: Правителството може също така да повиши данъците на свръхбогатите като вас, за да изплати натрупания дълг.

Далио: Размерът на парите, които трябва да бъдат отнети от богатите, би бил твърде голям, защото твърде много дупки трябва да бъдат запушени едновременно. Увеличаването на данъците ще доведе до изостряне на конфликтите в страната и правителството е наясно с това. Ето защо САЩ предпочита да продължи да печата пари. Пощите доставят чекове на хората и никой не се оплаква. Всички харесват подаръците.

SPIEGEL: Такива подаръци са опасни, защото подхранват инфлацията, която вече е рекордна. Стояха ли централните банки и наблюдаваха демонетизацията твърде дълго?
Dalio: Докато инфлацията стигне дотук, вече е твърде късно. Защото по-високият лихвен процент би задушил икономиката. Централните банки се опитват да балансират това, но ще имаме стагфлация.

SPIEGEL: Икономиката едва расте, цените растат...
Далио: Да. И ситуацията се изостря от глобалните конфликти. С войната в Украйна това е очевидно. Освен това има голяма вероятност Китай да бъде въвлечен в икономическата война със Запада. Това ще направи световната търговия още по-неефективна, а по-специално храните и енергията вероятно ще станат още по-скъпи. Това има огромни политически последици. Инфлацията е като кибритена клечка, хвърлена на суха трева. Правилният въпрос е: Защо централните банки позволиха да се стигне дотук?

SPIEGEL: Сигурен съм, че ще ни дадете отговора след малко.
Далио: Инфлацията е доста удобна за политиците заради високия държавен дълг. Докато лихвените проценти са по-ниски от нивото на инфлация, реалният дълг ще намалява. Също така имам чувството, че сегашното поколение централни банкери не са разбрали наистина връзката между пари и дълг. Тези хора не знаят как изглежда истинската инфлация, защото самите те никога не са я изпитвали.

SPIEGEL: Според вашите анализи Китай все още е в началото на възхода си като голяма икономическа нация. Ще измести ли страната скоро САЩ като най-голямата икономика в света?
Далио: В Китай живеят четири пъти повече хора, отколкото в САЩ. Когато доходът на глава от населението в Китай ще бъде само половината от този на САЩ, брутният вътрешен продукт на Китай вече ще бъде два пъти по-голям от този на САЩ. А Китай расте със спиращи дъха темпове. Китайският доход на глава от населението се е увеличил 26 пъти, откакто за първи път отидох там през 1984 г. Китайците трябва да са много глупави, за да объркат състезанието за наваксване.

SPIEGEL: Как ще реагират САЩ на възхода на Китай?
Далио: Мисля, че е възможно САЩ да наложат санкции на Китай. САЩ може да се опитат да спрат инвестициите и бизнеса в Китай. Купуването на китайски стоки или дори правенето на бизнес в Китай може да е като закупуване на руски стоки. Това ще навреди както на двете страни, така и на целия свят, защото Китай е толкова преплетен с други страни. 22% от американските индустриални стоки се внасят от Китай.

https://archive.ph/4tteW#selection-5443.0-5475.455

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 16 авг 2022 21:34

JimBeam написа:Значи в крайна сметка започнахте да осъзнавате защо Русия нападна Украйна и не е заради някакво си спасяване на руснаци, фашисти и куп глупости, които повтаряха от началото на войната. Ние това се опитвахме да ви го обясним още от февруари месец насам, че искат да сложат ръка на ресурсите на Украйна.

За ваше съжаление войната си остава и за спасяването на руснаци, защото на споменатите територии живеят предимно руснаци и рускоговорящи, които не бяха много съгласни със смяната на властта през 2014-а. Руснаци, които си искат парада на 9-и май, а не да славят националния герой Бандера, който северозападните украинци толкова уважаватИзображение

Отделно, Еленски и компания с години заявяват, че искат да се декомунизират, така че не би трябвало да държат да влязат в НАТО с лошата комунистическа инфраструктура и териториалните подаръци, направени им от комунистическата номенклатура в СССР.

Пак ще ви запитам, вие демократи ли сте или комунисти под прикритие та толкова браните решенията на Сталин и ХрушчовИзображение

Върни се в “Свободна зона”