Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер
Това че са с еднакъв магнитуд,не значи че са еднакви има вертикални,диагонални,хоризонтални...
- Синьо сърце
- Контакти:
Жоржиньо написа:Това че са с еднакъв магнитуд,не значи че са еднакви има вертикални,диагонални,хоризонтални...
Няма такъв филм. Има няколко вида сеизмични вълни, които всеки трус поражда. Някои от тях са разрушителни и те не са " хоризонтални и диагонални", в подробности няма да влизам. От значение са и ускоренията на трептенето, защото при една и съща отделена енергия това е определящо. Но се връщам към Витошки разлом:
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/near_you.php
Защо никой не спомена този факт?
Последна промяна от Синьо сърце на 22 май 2012 22:42, променено общо 1 път.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Аз помня труса на 4 март 1977-ма. 7.2 по Рихтер. Тогава доста жертви се дадоха. Помня, че паднах от леглото, баща ми влетя в стаята, тока спря веднага а като се изправих на краката си, не можех да стоя прав от люлеене а бях на 3-тия етаж в панелен блок. Всичко пращеше, скърцаше, предмети и мебели падаха, чуваше се много басов, дълбок тътен а народа се изнасяше по стълбищата надолу. На другият ден се правеха огледи на панелките и се установи, че нарушения няма.
В същото време стотици хора загинаха, затрупани от тухлени сгради. Тъжно !
Това е част от живота на нашата планета. Стига с параноята за 2012, военни схеми и други глупости !
Земетресения е имало и ще има.
Това е част от живота на нашата планета. Стига с параноята за 2012, военни схеми и други глупости !
- ***cska***
- Контакти:
Пичове,след снощи за сефте включвам компа,ама това което преживях си беше направо некакъв УЖАС.Уж съм мъж,на 36 години,ама такова чудо не ми се беше случвало.Вчера към 3:00 в Радомир си беше среща с ада.Още заеквам и едвам нацелвам бутоните в клавиатурата,мисълта ми е разпокъсана(за което се извинявам),въобще не си спомням класирането в Бг.Е те такова чудо не бех виждал,къщата ми се разхождаше по двора.Не ме е срам да си призная.....СТРАХ,СТРАХ,СТРАХ,СТРАХ,СТРАХ....УЖАС!!!
Колкото и пъти да го напиша,пак ще е малко....
Събудих се по незнайни причини точно преди първичния трус,и станах свидетел на некакъв невиждан УЖАС,УЖАС,УЖАС....
Къщата се огъваше като гумена,(пак си загубих мисълта).....
Абе - УЖАС....УЖАС...УЖАС !!!
Колкото и пъти да го напиша,пак ще е малко....
Събудих се по незнайни причини точно преди първичния трус,и станах свидетел на некакъв невиждан УЖАС,УЖАС,УЖАС....
Къщата се огъваше като гумена,(пак си загубих мисълта).....
Абе - УЖАС....УЖАС...УЖАС !!!
Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
- Синьо сърце
- Контакти:
Reckless написа:Аз помня труса на 4 март 1977-ма. 7.2 по Рихтер. Тогава доста жертви се дадоха. Помня, че паднах от леглото, баща ми влетя в стаята, тока спря веднага а като се изправих на краката си, не можех да стоя прав от люлеене а бях на 3-тия етаж в панелен блок. Всичко пращеше, скърцаше, предмети и мебели падаха, чуваше се много басов, дълбок тътен а народа се изнасяше по стълбищата надолу. На другият ден се правеха огледи на панелките и се установи, че нарушения няма.
7.2 по Рихтер, но в епицентъра...В София-около 5.0, сравнимо с вторичния трус от 04.30 снощи...Ако говориш за Свищов, това е друга работа!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
- chelseaboy
- Контакти:
Ето още един...
- Свети Владимир II
- Контакти:
Реакции на политическите партии:
- БСП : Земетресението е резултат от лява вълна, която ще помете лошото управление на ГЕРБ.
- ГЕРБ: Трусовете са резултат от 20-годишното престъпно бездействие на всички правителства преди нас. Възложил съм на министър Павлов, а и Дянков ще помага, да се направи необходимото, за да се наместят земните пластове.
- ДПС: Земетресението е нищо, в сравнение с трусовете, които могат да се случат, ако някой реши да изолира ДПС от властта.
- СДС: Иван Костов е виновен. Истинският епицентър е в Драгалевци.
- ДСБ: Земетресението е поредният опит на олигархията и лабораториите на КГБ и ДС да направят така, че да няма Синя коалиция. Очевидно е, че те се уплашиха от нашата смелост, решителност и компететнтност да бъдем алтернатива на статуквото. Искаме да напомним, че по време на управлението на правителството на Обединените демократични сили (1997-2001 г.) в страната не се случи нито едно земетресение. И също така да напомним, че десните реформатори се справят най-успешно в условия на криза.
- АТАКА: Психотронната атака на турците, на евреите (явни и тайни) и на предателите срещу българския народ е част от световния заговор за неговото унищожение.
- РЗС: В приемната на РЗС са получени документи от високопоставен източник, чиято самоличност ще премълчим с оглед на неговата сигурност, които ясно изобличават виновника за земетресението. Даваме му срок до сряда, 12 ч. на обяд да си признае сам. Ако той не го стори, ние ще огласим информацията, с която разполагаме, и България ще му се види тясна.
- Меглена Кунева: България за гражданите благодари на всички граждани, които излязоха от домовете си, за да ни подкрепят тази нощ. Приятели, вашето доверие ни прави все по-силни и ни вдъхва оптимизъм.
- БСП : Земетресението е резултат от лява вълна, която ще помете лошото управление на ГЕРБ.
- ГЕРБ: Трусовете са резултат от 20-годишното престъпно бездействие на всички правителства преди нас. Възложил съм на министър Павлов, а и Дянков ще помага, да се направи необходимото, за да се наместят земните пластове.
- ДПС: Земетресението е нищо, в сравнение с трусовете, които могат да се случат, ако някой реши да изолира ДПС от властта.
- СДС: Иван Костов е виновен. Истинският епицентър е в Драгалевци.
- ДСБ: Земетресението е поредният опит на олигархията и лабораториите на КГБ и ДС да направят така, че да няма Синя коалиция. Очевидно е, че те се уплашиха от нашата смелост, решителност и компететнтност да бъдем алтернатива на статуквото. Искаме да напомним, че по време на управлението на правителството на Обединените демократични сили (1997-2001 г.) в страната не се случи нито едно земетресение. И също така да напомним, че десните реформатори се справят най-успешно в условия на криза.
- АТАКА: Психотронната атака на турците, на евреите (явни и тайни) и на предателите срещу българския народ е част от световния заговор за неговото унищожение.
- РЗС: В приемната на РЗС са получени документи от високопоставен източник, чиято самоличност ще премълчим с оглед на неговата сигурност, които ясно изобличават виновника за земетресението. Даваме му срок до сряда, 12 ч. на обяд да си признае сам. Ако той не го стори, ние ще огласим информацията, с която разполагаме, и България ще му се види тясна.
- Меглена Кунева: България за гражданите благодари на всички граждани, които излязоха от домовете си, за да ни подкрепят тази нощ. Приятели, вашето доверие ни прави все по-силни и ни вдъхва оптимизъм.
- chelseaboy
- Контакти:
-
GibbonKolev
- Контакти:
chelseaboy написа:Ето още един...
Между Велковци е Мещица 2,8 по скалата на Рихтер
Последна промяна от GibbonKolev на 22 май 2012 23:06, променено общо 1 път.
- BLUE CHAMPIONS
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]