Путлер докога ще гледа отстрани като "пукел" как унижават ватници в балтийските държави, сега Финландците искат да ги пъдят и тн?
--
Малко от средата ще започна. Няма как да взема сериозно мнение, което се опира на цитат на ПР на терористи. Все едно да слушам какво мисли ПР на Ислямска държава или Фатах, Хамас, или нещо подобно по Израелските територии.
Просто е нелепо.
---
За мен е точно при руснаците, които бавно и славно влизат в коловоза на Брежнев. Ако някой си представя гладни бунтове, това са глупости. Говорим за бавно и постепенно влошаване на живота и надвисване на дамоклиев меч. Ето онзи ден се говори вече за забрана за визи за руснаци. Ще кажеш, че е нещо незначително. Не е толкова важно за някой Ватник да се разхожда из Европа. Като цяло е така, но това е просес на натрупване на мааалки неща, които скапват живота и рано или късно довеждат до сериозни проблеми. Точно заради това смятам, че руснаците са в агония, а урките просто се борят за оцеляването ли. Убеден съм, че ако знаеш какво ще стане, Путин нямаше да нападне.
Иначе рядко слушам Зеленски и слабо ме интересува какво твърди. Още повече, че изказванията са изцяло проектирани така, че да предизвикват някаква реакция и да постигнат някаква цел. Не се интересувам особено от такъв тип послания.
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
Colonelcassad
- Контакти:
Thsmith написа:За мен е точно при руснаците, които бавно и славно влизат в коловоза на Брежнев. Ако някой си представя гладни бунтове, това са глупости. Говорим за бавно и постепенно влошаване на живота и надвисване на дамоклиев меч.
Това се случва не само в Русия, но и в Европа. Рекордни инфлации, покачване на цени, несигурни енергийни доставки, спрени и застрашени от спиране производства, защото руската евтина енергия за Европа вече е мираж. Не се вторачвай само в Русия, защото и ние сме на подобен хал. Германия за първи път от 30 години отчете за юли експортен дефицит, при положение че доскоро трупаше по 20 млрд. евро излишъци на месец, най-големите в света. А това означава и огромен дефицит в Еврозоната. От всички страни в Еврозоната, Германия беше единствената страна с голям излишък. Резултатът - валутата ще отслабва и отслабва. Всъщност еврото вече достигна до паритет с долара.
Работа е там, че аз не го намирам това за нещо задължително лошо, а търся положителното.
Надявам се силно това да отрезви големи групи от хора и да се прекрати "зеленото самоубийство" докато е време. Точно резки промени в цените могат да доведат до това, точно някой да остане на студено и да му хрумне, че ако слуша зелените, скоро ще трябва да се вози на каруца. Това от една страна, а от друга... аз ненавиждам русия от дъното на душата си. Всичко, което откъсне Европа и издигне една стена между Империята на Злото и останалия свят е един вид Ел Дорадо. Склонен съм да изтърпя 1-2 години преход докато окончателно разкола стане необратим и Европа се върже към постоянни алтернативни източници на ресурси.
След това пак ще може да консумира и руски, но от обратната позиция. Не на този, който седи на въжето, а на този който има изисквания и или играеш по тях или си купува от другиго. Това нямаше как да се случи без тази война и тя бе истински подарък в това отношение.
Надявам се силно това да отрезви големи групи от хора и да се прекрати "зеленото самоубийство" докато е време. Точно резки промени в цените могат да доведат до това, точно някой да остане на студено и да му хрумне, че ако слуша зелените, скоро ще трябва да се вози на каруца. Това от една страна, а от друга... аз ненавиждам русия от дъното на душата си. Всичко, което откъсне Европа и издигне една стена между Империята на Злото и останалия свят е един вид Ел Дорадо. Склонен съм да изтърпя 1-2 години преход докато окончателно разкола стане необратим и Европа се върже към постоянни алтернативни източници на ресурси.
След това пак ще може да консумира и руски, но от обратната позиция. Не на този, който седи на въжето, а на този който има изисквания и или играеш по тях или си купува от другиго. Това нямаше как да се случи без тази война и тя бе истински подарък в това отношение.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
Colonelcassad
- Контакти:
Мда, нека издигнем една стена между "Империята на злото" и "Империята на лъжата" и...дружно да катастрофираме, въпреки че германският министър на икономиката каза, че Германия ще се нуждае поне още пет години от руските въглеводороди. То този преход към други доставчици, алтернативи и тази диверсификация не става от днес за утре, или за година-две. В момента Германия прецаква азиатски държави като Пакистан и Бангладеш, като купува втечнен газ, който е предназначен за тях, защото Германия ги надцаква в цената и отклонява танкерите, за да си пълни газохранилищата за зимата.
А Жозеп Борел пък се притеснява от бунтове и граждански въстания в Европа, ако същата тази Европа не подсигури топлина и енергия през зимата на своите граждани.
Колкото до руснаците - след тази отприщена агресивна русофобия от Запада, единственото което постигнахме е, че в момента руснаците са по-обединени и сплотени от всякога. Аз очаквам по-скоро протести в Европа, отколкото в Русия. Пак криви ще ни излязат сметките, както със санкциите.
Или както каза Тръмп: "Проблемът не е, че Путин е умен, разбира се, той е умен. Истинският проблем е, че нашите лидери са толкова тъпи."
А Жозеп Борел пък се притеснява от бунтове и граждански въстания в Европа, ако същата тази Европа не подсигури топлина и енергия през зимата на своите граждани.
Колкото до руснаците - след тази отприщена агресивна русофобия от Запада, единственото което постигнахме е, че в момента руснаците са по-обединени и сплотени от всякога. Аз очаквам по-скоро протести в Европа, отколкото в Русия. Пак криви ще ни излязат сметките, както със санкциите.
Или както каза Тръмп: "Проблемът не е, че Путин е умен, разбира се, той е умен. Истинският проблем е, че нашите лидери са толкова тъпи."
Нуждаят се от много повече, освен ако не преминат в режим на извънредни мерки. Престанат с еко спънките и моралните задръжки, които възпират бързите действия по строежи, връзки и договори.
И да, бунтове не е лошо да има, но трябва да са насочени в правилната посока, а именно зелените. Ако успеят да се посочат с пръст редом до Путлер и да понесат отговорност за дискомфорта на Европейците, всичко това ще е като покупката на Аляска. Нищожна цена!
---
Абсолютно честно с ръка на сърцето ти го казвам, грам не ме интересува колко са сплотени руснаците. Нямам никакви претенции за това, което става там. Дали ще сложат още някоя мумия на площада, дали ще утрепят Навални или ще забранят интернета. Колко зле или добре ще живеят. Просто искам да ги изолирам от нас, а вече какво ще става там ми е все тая. Изключително много се надявах Путин да помогне и да затвори границата сам, да спре интернета и тн и да ги затвори като по времето на най-дивия СССР. Колкото по малко досег имаме до тях, толкова по-добре от моя гледна точка. Пък там да правят каквото искат. Нямам никакви претенции за вътрешните им действия.
Трябва да си много заблуден за да вярваш, че ще предизвикаш протести в Русия и то такива, които да свалят един диктатор с помощта на санкции. Не, съмнявам се някога това да е бил плана. Още повече, че на Путин няма да му коства нищо да използва сила и да смачка всеки един протест, дори с танкове. Това е абсолютно безсмислена кауза. Изобщо целта на Запада не трябва да е да предизвиква някакви брожения или промени в русия, трябва просто да ги откъсне от нас и всеки да си живее така както иска.
--
п.с Умен, умен... колко да е умен. Постави се сам в позиция в която Янките мечтаят да го сложат. Успя да обедини много разклатени партньорство срещу себе си, принуди Германците да се държат за ръката на Чичо Сам, успя да увеличи многократно натовските граници до себе си, обърна най-близкия му съсед срещу себе си и ликвидира всяка възможност отново да има про-руско управление и всичко, което е постигнала меката сила, която финансира толкова години. Накрая ще получи милитализирани до тавана враждебни съседи и непрестанни проблеми. Звучи направо чудесно. От друга страна големият капан и пропуск на запада е, че младежите са все по глупави, а политиците се налага да угаждат на абсурдните им младежки искания и да прилагат разни дивотии само и само за да бъдат избрани. В резултат на това се получава е страхотна каша, но това е друга тема.
И да, бунтове не е лошо да има, но трябва да са насочени в правилната посока, а именно зелените. Ако успеят да се посочат с пръст редом до Путлер и да понесат отговорност за дискомфорта на Европейците, всичко това ще е като покупката на Аляска. Нищожна цена!
---
Абсолютно честно с ръка на сърцето ти го казвам, грам не ме интересува колко са сплотени руснаците. Нямам никакви претенции за това, което става там. Дали ще сложат още някоя мумия на площада, дали ще утрепят Навални или ще забранят интернета. Колко зле или добре ще живеят. Просто искам да ги изолирам от нас, а вече какво ще става там ми е все тая. Изключително много се надявах Путин да помогне и да затвори границата сам, да спре интернета и тн и да ги затвори като по времето на най-дивия СССР. Колкото по малко досег имаме до тях, толкова по-добре от моя гледна точка. Пък там да правят каквото искат. Нямам никакви претенции за вътрешните им действия.
Трябва да си много заблуден за да вярваш, че ще предизвикаш протести в Русия и то такива, които да свалят един диктатор с помощта на санкции. Не, съмнявам се някога това да е бил плана. Още повече, че на Путин няма да му коства нищо да използва сила и да смачка всеки един протест, дори с танкове. Това е абсолютно безсмислена кауза. Изобщо целта на Запада не трябва да е да предизвиква някакви брожения или промени в русия, трябва просто да ги откъсне от нас и всеки да си живее така както иска.
--
п.с Умен, умен... колко да е умен. Постави се сам в позиция в която Янките мечтаят да го сложат. Успя да обедини много разклатени партньорство срещу себе си, принуди Германците да се държат за ръката на Чичо Сам, успя да увеличи многократно натовските граници до себе си, обърна най-близкия му съсед срещу себе си и ликвидира всяка възможност отново да има про-руско управление и всичко, което е постигнала меката сила, която финансира толкова години. Накрая ще получи милитализирани до тавана враждебни съседи и непрестанни проблеми. Звучи направо чудесно. От друга страна големият капан и пропуск на запада е, че младежите са все по глупави, а политиците се налага да угаждат на абсурдните им младежки искания и да прилагат разни дивотии само и само за да бъдат избрани. В резултат на това се получава е страхотна каша, но това е друга тема.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
Colonelcassad
- Контакти:
Thsmith написа:Трябва да си много заблуден за да вярваш, че ще предизвикаш протести в Русия и то такива, които да свалят един диктатор с помощта на санкции. Не, съмнявам се някога това да е бил плана.
Брюкселските зелки в прав текст си казаха още когато въвеждаха първия пакет санкции, че с това се цели да предизвикаме недоволство сред руския народ, протести и хаос в Русия, което от своя страна ще разклати руското ръководство и това ще доведе до спиране на войната в Украйна.
@Thsmith, няма да изолираме дългосрочно Русия нито политически, нито икономически. Това е невъзможно, проста геополитика. След утихване на страстите, Европа ще се върне към сътрудничество с Русия. Вечните интереси ще надделеят над емоциите, както винаги се случва в политиката.
Thsmith написа:Просто искам да ги изолирам от нас, а вече какво ще става там ми е все тая. Изключително много се надявах Путин да помогне и да затвори границата сам, да спре интернета и тн и да ги затвори като по времето на най-дивия СССР. Колкото по малко досег имаме до тях, толкова по-добре от моя гледна точка. Пък там да правят каквото искат. Нямам никакви претенции за вътрешните им действия.
Ти нали имаш бизнес. Успешен предоплагам. Нека ти кажа една лоша новина - изглежда, че си го изградил в период, в който досега ни до руснаците не беше подложен на ограничения. И вероятно си го изградил възполвайки се косвено от евтините ресурси, които и ние, и Европа сме купували оттам.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
Украинците започват да навлизат все по-яко в контра. На руzzнаците, Афганистан ще им се струва детска песничка.
Player написа:Украинците започват да навлизат все по-яко в контра. На руzzнаците, Афганистан ще им се струва детска песничка.
Браво. На шестия месец.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
bubka написа:Thsmith написа:Просто искам да ги изолирам от нас, а вече какво ще става там ми е все тая. Изключително много се надявах Путин да помогне и да затвори границата сам, да спре интернета и тн и да ги затвори като по времето на най-дивия СССР. Колкото по малко досег имаме до тях, толкова по-добре от моя гледна точка. Пък там да правят каквото искат. Нямам никакви претенции за вътрешните им действия.
Ти нали имаш бизнес. Успешен предоплагам. Нека ти кажа една лоша новина - изглежда, че си го изградил в период, в който досега ни до руснаците не беше подложен на ограничения. И вероятно си го изградил възполвайки се косвено от евтините ресурси, които и ние, и Европа сме купували оттам.
Не е точно така. Аз имам относително дребен търговски бизнес и доста пасивни доходи от имоти. Да не говорим, че имам наследствени имоти в ЮС и Бон, не съм особено свързван с енергии. Основното, което ме засяга е цената на електроенергията, а ако идва от АЕЦ тя не е скъпа стига зелените маймуни да не създават измишльотини.
Colonelcassad написа:Thsmith написа:Трябва да си много заблуден за да вярваш, че ще предизвикаш протести в Русия и то такива, които да свалят един диктатор с помощта на санкции. Не, съмнявам се някога това да е бил плана.
Брюкселските зелки в прав текст си казаха още когато въвеждаха първия пакет санкции, че с това се цели да предизвикаме недоволство сред руския народ, протести и хаос в Русия, което от своя страна ще разклати руското ръководство и това ще доведе до спиране на войната в Украйна.
@Thsmith, няма да изолираме дългосрочно Русия нито политически, нито икономически. Това е невъзможно, проста геополитика. След утихване на страстите, Европа ще се върне към сътрудничество с Русия. Вечните интереси ще надделеят над емоциите, както винаги се случва в политиката.
- 2 години пълно скъсване ни трябва, само 2. След това успех да възстановят нещата до опасните нива от сега. И под пълно, точно пълно имам предвид.
- Те могат да казват много неща. Макар да има много зелени паразити там, все се съмнявам, че мнозинството ядат домати с колци.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]