Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ImmortaL_1000
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот ImmortaL_1000 » 31 окт 2020 20:31

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OOJqHPfG7pA&ab_channel=ScienceInsider[/youtube] Най-вече това трябв да се знае.
[wrapimg=]https://gmsrp.cachefly.net/images/20/04/22/dfc5092693fb95b20c3a83264e9c2408/320.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 ное 2020 05:11

Трябва да призная, че параноята явно удря все повече хора, което хич не е добре. Тази нощ като пазарувах в Метро, само аз от всички бях без маска, а предишните пъти през нощта почти всички бяха без... :evil: Хич не се развиват добре нещата!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 ное 2020 12:41

COVID-19: Англия ще е под общонационална карантина

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че Англия ще влезе в общонационална карантина от четвъртък, 5 ноември, като част от усилията да се спре разпространението на коронавируса, предадоха световните агенции.

Магазините, които не се определят като такива от първа необходимост, както и развлекателните заведения като пъбове, барове и ресторанти се затварят до 2 декември.

Заведенията ще могат да продължат единствено да предлагат храни и напитки за вкъщи и доставки по домовете. Въпреки това
училищата и другите образователни институции остават отворени, дейността си засега ще продължат парламентът и съдилищата.

„Коледа ще бъде различна тази година, може би много различна, но искрената ми надежда и вяра е, че чрез вземането на строги мерки, ще можем да позволим семействата в страната да са заедно”, допълни той.

Властите в Северна Ирландия, Уелс и Шотландия определят самостоятелно ограниченията, действащи на тяхна територия, които в момента като цяло са по-строги от действащите в Англия.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 ное 2020 13:01

Някои ще попитат какви са тези безумни мерки на стария континент?!
В Англия за вчера са отчели близо 22 000 новозаразени и 326 смъртни случаи! И тези нива на вируса са много по-големи, отколкото са били малко преди пика на епидемията от първата вълна през Март и Април! Написал съм "малко преди", защото по време на пика в Англия имаха по 1000 жертви всеки ден! И както се вижда от сегашните данни пикът от втората вълна ще е много по-смъртоносен от същия на първата вълна!
Във Франция са отчетени за вчера над 35 000 новозаразени и 223 смъртни!
В Италия за вчера имат близо 32 000 новозаразени и 297 смъртни!
В Белгия имат над 20 000 новозаразени и 144 смъртни! В Германия - над 14 000 заразени за 24 часа и 60 смъртни!

Както се вижда от данните в Европа много страни вече отчитат доста смъртни случаи за ден, а сме още едва в началото на втората вълна! До Април месец догодина има много време! И за съжаление думите на генерала от пролетта ще се окажат верни!

ПП Дори Швеция няма да бъде подмината, които също отбелязват скок от 3400 новозаразени на 28 Октомври според https://www.worldometers.info/coronavirus/! Те обаче са на седмична информация! Тази информация е объркваща за обикновения човек, но явно това е и целта!
Последна промяна от CSKA 78 на 01 ное 2020 13:20, променено общо 2 пъти.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 01 ное 2020 13:03

И докато англичаните се окопават...
"Швеция може да се превърне в първата страна, която е достигнала 60-70% имунен слой, необходим за прекратяване на пандемията на коронавируса, е мнението на Владислав Жемчугов, имунолог и специалист по особено опасни инфекции, в разговор с РИА Новости.
"Същата Швеция, която всички цитират като пример. Прекрасна картина: вирусът е освободен. И този принцип е добър, за да достигне бързо имунния слой, когато епидемията сама спира. Те решиха да не се забавят и да вървят с пълна скорост, но като са уверени в своите медицина, че имат достатъчно апарати, ще има достатъчно отделения за интензивно лечение, кислород, лекарства, за да спасят по-голямата част от тежките пациенти", каза Жемчугов.
Сега, както отбеляза експертът, наистина има много открити случаи на коронавирус в Швеция, но има малко смъртни случаи.
"Мисля че Швеция ще е първата, която достига нивото от 60-70% (от имунния слой), Просто няма да има кой да се разболее, всички ще са преболедували", отбеляза Жемчугов, припомняйки, че това е показателят, при който пандемията приключва."
Още не били измрели тия... :)

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 01 ное 2020 13:05

Thsmith написа:Трябва да призная, че параноята явно удря все повече хора, което хич не е добре. Тази нощ като пазарувах в Метро, само аз от всички бях без маска, а предишните пъти през нощта почти всички бяха без... :evil: Хич не се развиват добре нещата!

Еми грижат се хората, сводки, броячи, тролове щатни... Явно им връзва.

П.П. Явно за малко сме се разминали в Метро, щяхме да сме двама :lol:

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 01 ное 2020 13:09

Едни от последните изчисления на CDC
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... arios.html

Относно маските ще цитирам едно мнение:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Маските не помагат. Напротив - измамното чувство за сигурност, което дават може да е контрапоказателно.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 ное 2020 13:37

В Инфекциозна клиника в Пловдив вече няма легла за пациенти с COVID-19

Всички легла за лечение на пациенти с COVID-19 в Инфекциозната клиника в Пловдив вече са заети, а града влезе в червената зона на заразата, информира NOVA.

Броя на заразените в Града под тепетата продължава да расте, само за последното денонощие новите случаи са 136, а в болница са приети 15 души. Петима са новите медици медиците с положителни проби.

На фона на тези тревожни данни, местата в COVID-отделенията започват да се изчерпват. Свободните легла са малко над 100, а за интензивно лечение по-малко от 20.

Общинската болница „Свети Пантелеймон” е едно от лечебните заведения, които приемат случаите с COVID-19 от цялата област, в която живеят над половин милион души. „Осигурени са предпазни средства, осигурени са необходимите лекарства, но за съжаление проблемът с персонала, както навсякъде, съществува, но отделението работи и за съжаление е пълно с пациенти”, заяви д-р Константин Сапунджиев, директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

На помощ на лекарите идват студентите от 5-и и 6-и курс в Медицинския университет.

Доброволци вече са изявили желание д влязат отново в COVID-отделенията, след като първи помогнаха на лекарите и през пролетта. „Смятам, че е лична кауза на всеки лекар да бъде солидарен с колегите си и да окаже помощ при нужда. Смятам, че това ще бъде един безценен опит, който ще придобия”, категоричен е Стефан Иванов, студент от 6-и курс.

„Най-важното е, което не се случи при птичия грип, е че този вирус се предава от човек на човек. Най-вероятно виждаме точно това, защото става тази голяма пандемия с въздушно-капкова инфекция.
Интензивен механизъм на предаване – невероятен”,
заяви проф. д-р Йорданка Стоилова – началник катедра „Епидемиология и медицина на бедствените ситуации” в МУ-Пловдив.

Е, вече студенти ще ни лекуват, а скоро...Надявам се скоро да нямаме много смъртни случаи всеки ден, но надали!
А положението в София е още по-лошо, защото в столицата има най-много новозаразени на ден от цялата страна! Като са близо от 5 до 10 пъти повече, отколкото в Пловдив!
Последна промяна от CSKA 78 на 01 ное 2020 13:42, променено общо 1 път.

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 01 ное 2020 13:42

Dust написа:Маските не помагат. Напротив - измамното чувство за сигурност, което дават може да е контрапоказателно.

То да беше само измамното чувство...
Натрупват огромни количества микроби (осигуряват нужните концентрации), овлажняват се от дишането (осигуряват им възможност за придвижване), за капак - постоянно се докосват до носа и устата (доставят ги директно до входовете, демек...). Естествено, че с маските, които се ползват масово и по начина, по който се ползват - броят на позитивните ще расте.
Въпрос: дали "меркаджиите" са дилетанти, или (по-лошо) - професионалисти са, просто не целят да ограничат "инфекцията"... ?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 ное 2020 13:45

Real написа:
Thsmith написа:Трябва да призная, че параноята явно удря все повече хора, което хич не е добре. Тази нощ като пазарувах в Метро, само аз от всички бях без маска, а предишните пъти през нощта почти всички бяха без... :evil: Хич не се развиват добре нещата!

Еми грижат се хората, сводки, броячи, тролове щатни... Явно им връзва.

П.П. Явно за малко сме се разминали в Метро, щяхме да сме двама :lol:

Ти остави шегата, но сега наистина всички други бяха с маски. Служителите също, а тези на касите имаха и ръкавици. Предишните ми нощни посещения, служителите носеха маски на врата и нямаше никой с ръкавици. Клиентите, които са малко нощем, масово бяха също с маски на врата. Аз малко по нахално без маска никъде, но сега... :lol: Не че някой ме спря или ми каза нещо, но... хич не ми харесва на къде вървят нещата и примиряването с някакви абсурди.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”