Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Drunken_Master » 22 май 2022 20:15

bubka написа:
Drunken_Master написа:
bubka написа:Да, а пък Америка трябва да бъде срината, защото се намесва във ВСВ и губим територия, колкото още две Българии, която иначе щеше да бъде наша.

Кви глупости дърдориш ? Като русофил (като мен), трябва да си наясно, че именно СССР/Русия в лицето на Йосиф Висарионович Сталин и Вишински са основните виновни... България да бъде единствената страна - победителка от войната, която да е сувеличени територии след ВСВ ! Колкото и да плюят Русия, СССР, комунисти и т.н. това са фактите и те не могат да ги скрият.

Аз имам друго в предвид - общата загуба на Германия във войната, която се случва след намесата на САЩ. При победа на Германия, щяхме да сме постигнали национално обединение.

И ти си мислиш, че РККА нямаше да се справи сама ? Знаеш ли руски ? В смисъл, ако ти дам едно изследване, дали ще разбереш, за какво говорят ?
https://www.youtube.com/watch?v=OISlGvBJadQ
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 22 май 2022 20:19

Drunken_Master написа:Ти пък кво го настъпваш постоянно? Нали ти е ясно, че омразата му към Русия е толкова голяма, че не спира да ръси простотии...

Mи, интересно ми е как ще плячкосаме Сърбия и особено Гърция.
Първо Солун ли ще нападнем или първо НишИзображение
Аз съм любознателен, искам да науча и за екзо-политикатаИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 22 май 2022 20:20

Groucho написа:
Drunken_Master написа:Ти пък кво го настъпваш постоянно? Нали ти е ясно, че омразата му към Русия е толкова голяма, че не спира да ръси простотии...

Mи, интересно ми е как ще плячкосаме Сърбия и особено Гърция. Първо Солун ли ще нападнем или НишИзображение
Аз съм любознателен, искам нещо да науча и за екзо-политикатаИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Оня ден твърдеше, че с японците сме имали много общо, трябвало да вървим ръка за ръка...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 май 2022 20:20

Drunken_Master написа:
bubka написа:
Drunken_Master написа:
bubka написа:Да, а пък Америка трябва да бъде срината, защото се намесва във ВСВ и губим територия, колкото още две Българии, която иначе щеше да бъде наша.

Кви глупости дърдориш ? Като русофил (като мен), трябва да си наясно, че именно СССР/Русия в лицето на Йосиф Висарионович Сталин и Вишински са основните виновни... България да бъде единствената страна - победителка от войната, която да е сувеличени територии след ВСВ ! Колкото и да плюят Русия, СССР, комунисти и т.н. това са фактите и те не могат да ги скрият.

Аз имам друго в предвид - общата загуба на Германия във войната, която се случва след намесата на САЩ. При победа на Германия, щяхме да сме постигнали национално обединение.

И ти си мислиш, че РККА нямаше да се справи сама ? Знаеш ли руски ? В смисъл, ако ти дам едно изследване, дали ще разбереш, за какво говорят ?
https://www.youtube.com/watch?v=OISlGvBJadQ

Според мен, ако бяха оставени сами щяха да се справят, но само частично. Т.е щяха да ги отблъснат, но само до определен етап. Много е вероятно границата Германия-Русия да повтаряше съвременната граница Русия-Украйна или някъде около Киев. При което Европа щеше да попадне под немско влияние, България щеше да е голяма държава, постигнала национално обединение, а гнусните кравари щяха да си стоят отвъд океана да ги шибат негрите.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 май 2022 20:22

В момента чета трилогията на Волкогонов за Сталин, препоръчвам ти я... Има много интересни неща, особено за времето около войната. Държа да отбележа, че Волкогонов е изключително критичен към Джугашвили, но е един от малкото имали достъп до архивите на СССР.
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 22 май 2022 20:30

THE G.A.M.E написа:
paceto написа:Ама то там още 2020 ги заключваха по блоковете с катинари и армията пазеше някой да не излезе от някъде. Даваха им храна чрез специални лебедки всяка седмица, така че не е нищо ново там.
Проблема обаче е в страни от "ковида".
И нашенецът във видеото го споменава - Сякаш предстои нещо сериозно в Китай, в политически аспект, и мерките са превантивни, тоест, тушират в зародиш протестите срещу това, което Китай ще направят.
Доста сходно със ситуацията в Русия, когато бяха забранени всякакви протести точно преди нахлуването в Украйна ...

Единствено виждам нещо да се случи там зад граница т.е. да нападнат Тайван, което не е хич добро решение, защото може да стане глобална война. Япония може да реши да си върне Курилски острови от Русия, защото тогава ще е момента да се възползват от създалата се ситуация т.е. Русия се бие в Украйна, Китай в Тайван и така двата партньора така да ги кажем ще са заети със своите си кампании.

За политически сътресения като сваляне на власт на Си Дзинпин не мисля, че е възможно да се случи. Ще съм приятно изненадан ако се случи това, но шанса е почти нулев.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 22 май 2022 20:38

Както разяснихме вече, единствено САЩ можеше да победи Германия 1 на 1. Всичко останало са глупости. Никаква граница при Киев нямаше да има, Германия щеше да си окупира територията на СССР поне до Урал или дотам докъде им трябва заради природните ресурси. Обяснихме го вече в другата тема, да не се повтаряме.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 май 2022 20:41

Capitana_Puyol написа:Както разяснихме вече, единствено САЩ можеше да победи Германия 1 на 1. Всичко останало са глупости. Никаква граница при Киев нямаше да има, Германия щеше да си окупира територията на СССР поне до Урал или дотам докъде им трябва заради природните ресурси. Обяснихме го вече в другата тема, да не се повтаряме.

Пуйолче, ти обясни и, че Левски е казал: Който ни освободи, той ще ни пороби!". После твърдеше, че по времето на цар Борис сме били "икономически тигър", след това твърдеше и, че по времето на Романови Русия била с БВП по-голямо от това на Германия и Франция взети заедно...
Нито едно от въпросните неща не са верни, а са си чисто и просто бисери... Така, че не се взимай много насериозно.
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 22 май 2022 20:55

Вземи обясни за Дълес, Йорданов, БЗНС депутата и другите бисери

АХАХАХАХАХАХА :D
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 май 2022 20:58

pomiqrat написа:Вземи обясни за Дълес, Йорданов, БЗНС депутата и другите бисери

АХАХАХАХАХАХА :D

Човек, който все още не е наясно с определение на думата "етнос", да не говори за бисери... ;)
Изображение

Върни се в “Свободна зона”