Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: !

Мнениеот ReBorn1982 » 20 май 2022 18:55

Drunken_Master написа:Брато, предпочитам да вярвам на дипломиран историк, дето цял живот се вре в документи, отколкото в някакъв форумен лаик, дето сигурно в реалният живот е автомонтьор/зидаромазач или нещо подобно... А и като цяло, не си ми особено компетентен. Чел съм ти старите тези за 16-тата република и бай Тошо. Нищо верно няма в това.

Един дипломиран и авторитетен историк трябва да може да се позовава на конкретни факти и документи, когато твърди нещо. Иначе е най-обикновен лъжец и манипулатор. За Пърл Харбър няма никакви документи, уличаващи САЩ, че са знаели. Поне не и от разсекретените.
А до засекретените, твоят историк няма как да има достъп. Така че това са пълни манипулации. Аз, за разлика от теб, вярвам само на факти, не ме интересуват никакви историци, още повече такива, не можещи да аргументират с нищо твърденията си.

П.П.: опитите за лични обиди ще ги подмина .... те говорят основно за твоето ниво.

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот bobonikolov » 20 май 2022 19:07

Capitana_Puyol написа:
bobonikolov написа:
paceto написа:То се говори, че самолета се е забил надолу с носът, което ми се вижда малко нелепо и почти невъзможно за изпълнение.
Показват го, че уж ей така е станало и всичко се е набило навътре понеже после изравят един от двигателите с багер. Не знам за мен изглежда прекалено малък район на отломки за такъв голям самолет и повече прилича на дупка от голяма ракета.
https://www.youtube.com/watch?v=gMA7Wse9sSc

Изображение

Изображение

По принцип не е невъзможно. В историята на авиацията има много случаи, при които самолети изпадат в т.нар. "свредел" по различни причини. При свредела самолета се насочва към земята вертикално с носа надолу и започва бясно въртене като винт. От това нещо много малко пилоти могат да излязат от това нещо. Ако автопилота е изключен и при борба в кабината щурвала е изблъскан напълно към носа самолета ще се насочи стремоглаво към земята. Стане ли това, всички ще се съберат на куп в кабината и няма как да се оправи тая поразия....
Нещо като смъртта на пилота ни Валентин Терзиев преди година. Ако помниш малоумните русоробски тролове тогава веднага почнаха с фейкове и манипулации, че НАТОвци били свалили самолета, че да останем без МиГ-ове 29. На такива да им начупиш пръстченцата, с които пишат тия глупости ще им е малко. Даже техния любимец румен радев не посмя да говори такива глупости. Очевидно пилотска грешка доведе до тази трагедия.

Русоробите няма да разберат нищо. При тях мисловна дейност липсва. Търсят под вола теле само и само да оправдаят една агресия. Българският инцидент не е първият поради "загуба на пространствена ориентация". През 2019 г. японски Ф-35 се разби именно по същата причина. Разчитането на черната кутия тогава отнема 4 месеца.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 20 май 2022 22:20

ReBorn1982 написа:П.П.: опитите за лични обиди ще ги подмина .... те говорят основно за твоето ниво.

Кви лични обиди ? Не обиждам никого. Фактите, ако те обиждат... Винаги съм изпитвал респект към хора, от които мога да науча. Съжалявам, но ти просто не си от тях, това е. Имаше един тука, дето от година някъде не се е вясвал, беше май учител или преподавател в университет. Говоря за Schmarotzer. Ония беше изчел два тира с книги. А и голяма част от мненията ни се припокриваха. Е, от него определено имаше какво да се научи... :) Жалко, че не влиза вече.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 20 май 2022 22:23

Шмаротцера и сервитьорчето 91 а.к.а. дрънкън дебила са един и същ субект. Вижте за каква тежка шизофрения става дума...това момче е за лечение.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 20 май 2022 22:25

Capitana_Puyol написа:Шмаротцера и сервитьорчето 91 а.к.а. дрънкън дебила са един и същ субект. Вижте за каква тежка шизофрения става дума...това момче е за лечение.

За огромно съжаление нямам нищо общо с него, иначе благодаря за комплимента. Помня, че преди няколко години те правихме крив в темата за История на България, просто щото беше момчето с най-неадекватните постове. Затова и толкова много ревеш след всеки мой пост. Долу-горе като на Помияра работата...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 21 май 2022 00:50

Drunken_Master написа:
ReBorn1982 написа:П.П.: опитите за лични обиди ще ги подмина .... те говорят основно за твоето ниво.

Кви лични обиди ? Не обиждам никого. Фактите, ако те обиждат... Винаги съм изпитвал респект към хора, от които мога да науча. Съжалявам, но ти просто не си от тях, това е. Имаше един тука, дето от година някъде не се е вясвал, беше май учител или преподавател в университет. Говоря за Schmarotzer. Ония беше изчел два тира с книги. А и голяма част от мненията ни се припокриваха. Е, от него определено имаше какво да се научи... :) Жалко, че не влиза вече.

Не знам на кое викаш факти, нито съм автомонтьор, нито другото (не, че има нещо срамно и да бях, това са си нормални професии). Общо взето, пишеш си наизуст, целейки да се опиташ да засегнеш с нещо опонента си на лична основа.

Както казах, такива документи не съществуват, па ти си вярвай на всякакви "дипломирани историци" .... вярвай на голите им думи, само щото твърдят нещо, което ти харесва. Неслучайно кълвеш на всяка конспирация за САЩ ...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 21 май 2022 03:03

ReBorn1982 написа:Не знам на кое викаш факти, нито съм автомонтьор, нито другото (не, че има нещо срамно и да бях, това са си нормални професии). Общо взето, пишеш си наизуст, целейки да се опиташ да засегнеш с нещо опонента си на лична основа.

Е, последно, засегна ли се или не? Ако е така, извинявай. Не целя да обидя никого.
Когато писах това за автомонтьорите, имах предвид, че това не ти е професия, а хоби. Което си е важно...

ReBorn1982 написа:Както казах, такива документи не съществуват, па ти си вярвай на всякакви "дипломирани историци" .... вярвай на голите им думи, само щото твърдят нещо, което ти харесва. Неслучайно кълвеш на всяка конспирация за САЩ ...

Брато, ти през живота си, ровил ли си се в архивите? Не? Тогава недей да раздаваш определения... Конспирации вика. Те САЩ, щото нямат никакви ползи от една евентуална война с Ирак. И изобщо... хич не обичат да воюват.
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 21 май 2022 04:51

Life In Russia Under Sanctions: Empty Stores, Rising Prices, Personal Tragedy
https://www.youtube.com/watch?v=1vQgx28vNsg

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 21 май 2022 19:15

В кои архиви да съм се ровил ??! .... в никои архиви няма такъв документ, разкриващ САЩ да е знаел за Пърл Харбър. Всичко разсекретено е ясно отдавна.

Истината е, че САЩ са:

1. Желаели да се включат във ВСВ, но таргетът им е бил войната срещу Германия. Япония не им е приоритет тогава.

2. САЩ са очаквали, че Япония може да ги нападне, но са били почти сигурни, че това ще стане във Филипините, щото именно те са трън в японската експанзия тогава. Затова и Рузвелт мести тихоокеанския флот от Сан Франциско в Хаваите, за да е по-близо до Филипините, ако се наложи.

3. Аз за случаите, когато САЩ лъже, за да започне войни, съм писал достатъчно дотук. Но това е на база ясни и доказуеми неща, каквито за Пърл Харбър и до днес няма. Съжалявам, но не си падам по конспирациите как винаги всичко около САЩ е само лъжи.

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 21 май 2022 21:15

paceto написа:Life In Russia Under Sanctions: Empty Stores, Rising Prices, Personal Tragedy
https://www.youtube.com/watch?v=1vQgx28vNsg

Еми, то и в Европа е същото, споко
И при теб ще дойде
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Върни се в “Свободна зона”