Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Войната в Украйна

Мнениеот bobonikolov » 10 авг 2022 00:46

Защитаване на една агресия с друга. Желязна логика. Някои в тоя форум са били отличници по Логика в училище. Ако изобщо са изучавали този предмет. Ами не не одобрявам нито една война! Ама нямам време да стоя и пиша по цял ден във форуми за всеки един военен конфликт по света! А не съм видял и вие да леете крокодилски сълзи за избитите деца както в Украйна, така и в Сирия, така и в Газа. Но аз не ви държа сметка за това. За това ви казвам, че използвате whataboutism. И не не ми говорете как не защитавате Русия и Путин, още по-малко за някакво двуличие, че вие сте такива лицемери, че няма накъде. Ама аз не защитавам Путин, ама те американците така онака. Ама аз не защитавам и не харесвам Русия ама тоя Запад това онова-педали, гейове, либерасти.... А в същото време имате западни телефорни, имате западни компютри, ползвате интернет и т.н. И след като не защитавате Русия и Путин как пък едно лошо мнение не казахте до сега за тях? Как пък веднъж не казахте "Тия руснаци са егати и зверовете- избиха толкова народ в Ирпин и Буча". Вместо това чуваме от вас как в Ирпин и Буча нямало кланета, как всичко било нагласено за да може видиш ли добрите руснаци да бъдат изкарани лоши. Айде точно вие да не ми преподавате уроци по морал уважаеми господа!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 10 авг 2022 00:51

Изображение Изображение
А, ето го и Бобо Николов ..... който нарече касапницата на децата в Газа ..... whataboutism .....

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 10 авг 2022 00:53

И малко уточнение
Mr Havrylov's visit followed trips to Westminster, and to witness Ukraine infantry training in Wiltshire.

He said the ships were vital as there are many mines in the Black Sea.

The deal to hand over two vessels in September is part of an agreement made before the Russian invasion in February.

The majority of the Ukrainian navy was overwhelmed by Russian forces early in the conflict

Mr Havrylov said: "I saw the brotherhood of Ukrainian and British soldiers working together to achieve a common goal - strengthening the combat capabilities of the Ukrainian army.

"We are very grateful to the government and people of the United Kingdom for their invaluable contribution to Ukraine's success in repelling the Russian aggressors."

'We understand the urgency'
A Royal Navy mine hunter captain involved in the training told BBC Scotland it was a privilege to be working with his Ukrainian counterparts.

He said: "It's clearly a very difficult situation in Ukraine at the moment. We all understand the urgency of the task at hand.

"So it's a professional privilege to be working with the Ukrainian navy, who are incredibly focused on getting the job done.

"And that's motivating for my team to be able to give them the best training we possibly can."

Сделката е още от преди войната. Доставака - през Септември. Още нещо неясно за някой?

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 10 авг 2022 01:04

Велик Бобо, въпросът беше дали Ердоган ще пусне двата кораба през Босфора, ама след като уточни, че септември ще се доставят - чакаме с интерес това знаменателно събитие и какво точно ще постигнат украинците с тяхИзображение
Може би ще ги ползват за десант в Крим или в Мариупол... Или да счупят Керченския мост... Толкова полезни неща могат да свършат украинците с двата английски корабаИзображение

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 10 авг 2022 01:29

ivan56 написа:Още един плашипутарник бленуващ за Русия, Путин и терористите от Източна Украйна, живеещ в гадната Европа.
Само руски мир за такива имбицили.

JimBeam написа:Появи се от нищото още един привърженик на Путлер и се крие че е такъв и ето как вместо да ми отговори на въпроса пуска отново новина как САЩ били се уморили и не знам си какво.

Пак повтарям, аргументите "ad hominem" показват безпомощност и не помагат за защита на вашата теза (каквато и да е тя).

Темата не е за моята скромна форумна особа, придържайте се към заглавието на темата!

@JimBeam - изгубих интерес да водя диалог с теб, вече два пъти обясних защо...но оно рупа ли рупа...

Не си в позиция да изискваш нещо от мен!

.....................................

Колкото до украинската нация - Украйна преди XX век означава гранична територия. Има стотици Украйни разположени къде ли не в Източна Европа. През XVI век Жечпосполита нарича Киевския район - Województwo Okraine. До втората половина на XIX век никой не е чувал за украинци. Като местното население на Западна и Централна Украйна се е наричало руснаки или русини, не украинци. Някои още продължават да се наричат така.

Дори Богдан Хмелницки не е чувал за народ с име украинци, той нарича сънародниците си русини (ruthnens).

Иначе изкуствено създадени народи като украинци и македонци много обичат да си присвояват чужда история, защото си нямат такава.
Например, в Украйна тече пропаганда, че Исус е роден в Галилея и е украинец.

Прилики между украинци и македонци:

* И двете се мислят за отделна народност с уникален език, макар че не са

* И двете наричат родителската си народност - татари и фашисти

* И двете са създадени от политическите опоненти на истинската им народност (при първите от поляците, при вторите от сърбите)

* И двете крадат историята на родителската им народност
- Македонци – Самуил е македонски цар борил се с бугарите-татари (напълно невярно)
- Украинци – Киевска Рус(ия) е украинска държава и е била открадната от московитите-татари (напълно невярно)

* И двете си присвояват чужди личности

Но любимото ми е че французите, като потомци на галите, всъщност са украинци, испанците като галисийци - също са украинци.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 10 авг 2022 01:58

Colonelcassad написа:
ivan56 написа:Още един плашипутарник бленуващ за Русия, Путин и терористите от Източна Украйна, живеещ в гадната Европа.
Само руски мир за такива имбицили.

JimBeam написа:Появи се от нищото още един привърженик на Путлер и се крие че е такъв и ето как вместо да ми отговори на въпроса пуска отново новина как САЩ били се уморили и не знам си какво.

Пак повтарям, аргументите "ad hominem" показват безпомощност и не помагат за защита на вашата теза (каквато и да е тя).

Темата не е за моята скромна форумна особа, придържайте се към заглавието на темата!

@JimBeam - изгубих интерес да водя диалог с теб, вече два пъти обясних защо...но оно рупа ли рупа...

Не си в позиция да изискваш нещо от мен!

.....................................

Колкото до украинската нация - Украйна преди XX век означава гранична територия. Има стотици Украйни разположени къде ли не в Източна Европа. През XVI век Жечпосполита нарича Киевския район - Województwo Okraine. До втората половина на XIX век никой не е чувал за украинци. Като местното население на Западна и Централна Украйна се е наричало руснаки или русини, не украинци. Някои още продължават да се наричат така.

Дори Богдан Хмелницки не е чувал за народ с име украинци, той нарича сънародниците си русини (ruthnens).

Иначе изкуствено създадени народи като украинци и македонци много обичат да си присвояват чужда история, защото си нямат такава.
Например, в Украйна тече пропаганда, че Исус е роден в Галилея и е украинец.

Прилики между украинци и македонци:

* И двете се мислят за отделна народност с уникален език, макар че не са

* И двете наричат родителската си народност - татари и фашисти

* И двете са създадени от политическите опоненти на истинската им народност (при първите от поляците, при вторите от сърбите)

* И двете крадат историята на родителската им народност
- Македонци – Самуил е македонски цар борил се с бугарите-татари (напълно невярно)
- Украинци – Киевска Рус(ия) е украинска държава и е била открадната от московитите-татари (напълно невярно)

* И двете си присвояват чужди личности

Но любимото ми е че французите, като потомци на галите, всъщност са украинци, испанците като галисийци - също са украинци.

Точно тук е тънкия момент. Няма как да накараш някой да се чувства и самоопределя такъв какъвто не е.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 10 авг 2022 03:14

Малко мнения на заем по въпроса с атаките над Крим, които руснаците се опитват да прокарат като запалени авиационни бомби от жегите понеже било 30 градуса хаха.

Добре де, трябва да са много тъпи к0п3л3т@, за да пропагандират за всеки подобен инцидент с "нарушена пожарна безопасност" (пушене вероятно ОТНОВО), но и явно трябва да са още по-тъпи онези, които да вярват на това ОТНОВО!

Те така се "самовзривяват" боеприпаси, от каквото и да е естество - от цигара... изключително достоверно...
Без да съм военен експерт, си мисля, че дори можеш да си загасиш цигарата върху ракета/снаряд и пак да не се случи нищо, заради солидната метална обвивка.

ЕДИТ: Другия вариант, е да си запалиш огън в склада с боеприпаси

За теб може да изглежда тъпо. Но за техния контингент си е идеално. Това са хората които показаха как нещо удря прозорец на третия етаж на жилищна/административна сграда и казаха че това е видео от унищожен HIMARS.

По-назад пуснах как се присмиват на мизерстващите немски пенсионери принудени да ходят през студените месеци по ол инклузиви на тропиците, за да не се мъчат със сметките за отопление.

На севернокорейците ако им покажеш CGI как rocket man лети с реактивна струя от задника и сваля с шамари американски спътници в орбита, защо да не му повярват.

След време и тия ще са така между другото. Сереш си във външния кенеф, триеш си гъза с трева, и си доволен че запада мизерства и не може да спи от страх от руските ракети.

Могат понякога да посменят малко текста поне, примерно скъсан колан/счупено скеле при транспортиране или съхранение... ама всеки път "пожарна безопасност"? Има хиляди други начини да се взриви боеприпас...
Обаче прави впечатление, че тъпаците ако наистина ги удари Украинската армия - казват че са пушили.... ако стане инцидент без намесата на Украйна - обвиняват Украинската армия и им приписват деяния педеруската педерация станаха за смях на целия свят, чудно ми е докога ще си мислят, че са това, което си мислят че са? (и във военен и в икономически аспект)

П.С: Както казваше баба ми навремето - не ме е яд, че ме лъжеш, яд ме е, че си мислиш, че ти вярвам!

Е не са толкова тъпи бе, много ясно, че не е от цигара.
В статията пише, че било топло времето, 30 градуса, та напълно нормално на авиобомбите и ракетите да им е станало горещо и да са гръмнали.
То всички боеприпаси са така - дойде ли лятото и започват да гърмят от жегата.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 10 авг 2022 10:30

Ето видео от летището в Крим след взривовете:
https://youtube.com/shorts/SbRt6fTwLYU?feature=share
От видеото става ясно, че там са унищожени повече от един самолет

Към момента е известно, че 4 часа преди удара на откритите площи на летище Сака са били:
- 13x Cу-30CM
- 12x Су-24М/Р
- 1x Ил-76
- 6x Ми-8

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 10 авг 2022 10:52

А ето тук се виждат и множество унищожени автомобили:
https://t.me/bochkala_war/7491

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 10 авг 2022 11:19

В Крим голямо пирошоу става. И все повече ще става....

Върни се в “Свободна зона”