Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

23LBJ
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот 23LBJ » 19 май 2022 00:36

pomiqrat написа:Масова психоза, издрънкаче. Би трябвало да си запознат с психичните проблеми.

Горното ти мнение го доказва. Пак си дал всичко от себе си.

Помияр, ако искахме да разберем, що е това чудо "етнос", щяхме да ти дадем думата.
pomiqrat написа:САЩ воюват извън територията си, за да не могат Китай, Северна Корея, Русия и мюсюлмани да напускат границите си и да издевателстват над останалите. Елементарно, но не и за елементарни хора!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 май 2022 00:38

Ти наясно ли си какво количество експлозиви са нужни, за да свалиш такъв мастодонт ?? Наясно ли си, че е невъзможно незабелязано да ги вкараш и поставиш, щото 24/7 там има много хора - и в сградата, и в района ??!

Само един пример ще ти дам - 1999-а, когато бяха бомбените атентати срещу блокове в Русия, една вечер един от живущите в блок в Рязан вижда как от една Лада хора внасят чували към мазетата ... после се оказа, че са от ФСБ Москва .... това е жилищен блок, дори и там е сложно да не те видят, тук говорим за сърцето на Ню Йорк, как се внасят незабелязано такива експлозиви и се поставят, като е фул с народ денонощно ....

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 19 май 2022 00:40

ReBorn1982 написа:Британската група Колдплей пък щяла да намаля С СО2 емисиите си с 50% на световното си турне ........ и една от мерките било почитателите им по време на концерта да въртят някакви педали и да скачат по някакви платформи (като хамстери) и така щели да генерират електричество за апаратурата на концерта .....

Това е много добра идея на групата от екологична гледна точка.

Но пък същевременно е много лоша идея от гледна точка на задържането на вниманието на публиката към концерта...

Нищо чудно людето да гледат тия, които въртят центрофугата и генерират екологичен ток, а не пеенето и свиренето на ColdPlayИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ReBorn1982 написа:Ти наясно ли си какво количество експлозиви са нужни, за да свалиш такъв мастодонт ?? Наясно ли си, че е невъзможно незабелязано да ги вкараш и поставиш, щото 24/7 там има много хора - и в сградата, и в района ??!

Досадно е това с кулите, което почнахте да коментирате.
Но не е кой знае колко нужното количеството експлозив според мен. Само трябва да се постави на точното място.
Десетина години по-рано нали имаше подобен атентат. В Оклахома или къде беше, не си спомням в момента? Ван с около тон експлозив. Така че "незабелязаното вкарване" също не е чак толкова трудно нещо...
Нъли, не защитавам тезата, че американците сами са си бутнали Кулите.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 май 2022 00:49

Граучо, ми нали щеше да има свидетели как избухва ван при СТЦ, ако беше такъв случаят .... никой не е видял такова нещо, а е имало фул хора.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 19 май 2022 00:59

ReBorn1982 написа:Граучо, ми нали щеше да има свидетели как избухва ван при СТЦ, ако беше такъв случаят .... никой не е видял такова нещо, а е имало фул хора.

Казах: не защитавам тезата, че американците сами си бутнали кулите. Казвам само, че не е чак толкова невъзможно, особено ако са се заели специалисти да го правят.

Ако въобще ще коментирам нещо по темата, това ще е може би действията на диспечерите и какво се е случвало, след като са разбрали, че толкова самолети не отговарят или се отклоняват от маршрутите си. Ако са се отклонили рано от маршрутите си, разбира се.
Като цяло Кулите са стара история и са ми безинтересни в момента.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 май 2022 01:03

Ами и специалисти да са, не са невидими. Подчертавам, това е долен Манхатън, сърцето на Ню Йорк, там 24/7 е фул с народ и камери. НЕма начин просто такава операция да остане невидима.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 май 2022 01:17

Падането на кулите е под ефекта на доминото, а ми беше смешно как се показваха някакви снимки и кадри при момента на срутването как излизало пушек под долните етажи, което говорело за експлозиви. Не им идва до акъла, че този пушек се показва заради огромната маса, която притиска долните етажи и налягане излиза навън. Елементарно е това за обяснение.

Гориво от самолетите е намерено чак в долните етажи понеже е минало през шахтите на асансьорите и е имало горене долу ниско.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 19 май 2022 01:17

ReBorn1982 написа:Ами и специалисти да са, не са невидими. Подчертавам, това е долен Манхатън, сърцето на Ню Йорк, там 24/7 е фул с народ и камери. НЕма начин просто такава операция да остане невидима.

Да е, нема начин да остане невидима...

Хипотетично приемаме, че ЦРУ или друга тяхна организация за сигурност иска да направи/пусне атентатите.

Първо: може крайната цел да е била просто самолетите да се ударят в сградите и падането на небостъргачите да е било неочаквано явление. Виновно ли е ЦРУ като организатор - Да.

Второ: приемаме, че крайната цел е била да паднат Кулите.
Това не е нещо, което се планира и изпълнява за една седмица.
Наемат с кухи-фирми нужните етажи две години по-рано да речем, затварят за ремонт нужните етажи седмица преди атентатите, къртят и поставят експлозивите.

Кой точно ще види? Охраната на входа и паркинга? Охраната на етажите? Дали тази охрана на Кулите няма да направи кръгом и обратно с козируване, ако организаторите и изпълнителите им покажат някаква карта на съответната служба?
Съвсем изпълнимо си е, без някой обикновен човек да види кой знае какво нередно или подозрително.

Доказуемо ли е със снимки и видео от падането на сградите? По-скоро не.
Трябва някой от организаторите и изпълнителите да се разприказва.
Последна промяна от Groucho на 19 май 2022 01:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 май 2022 01:22

Аз единствено се съмнявам за самолета паднал в Пенсилвания и под съмнения имам предвид, че е бил свален от въздушната отбрана. Имам съмнения понеже почти никакви части не бяха открито от самолета, а мястото на катастрофата приличаше все едно е паднал малък едномоторен самолет, а не голям пътнически лайнер.

Съмненията са ми заради издадената заповед на Буш да се сваля всичко, което лети и не отговаря на обажданията, а този самолет пада последен. После замаскирват нещата как хората в самолета са вземали нещата в своите ръце и са превзели самолета и заради това се е разбил, защото ако беше станало ясно, че е свален може би щеше да има огромно недоволство въпреки ситуацията в целият ден.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 19 май 2022 03:01

paceto написа:Аз единствено се съмнявам за самолета паднал в Пенсилвания и под съмнения имам предвид, че е бил свален от въздушната отбрана. Имам съмнения понеже почти никакви части не бяха открито от самолета, а мястото на катастрофата приличаше все едно е паднал малък едномоторен самолет, а не голям пътнически лайнер.

Съмненията са ми заради издадената заповед на Буш да се сваля всичко, което лети и не отговаря на обажданията, а този самолет пада последен. После замаскирват нещата как хората в самолета са вземали нещата в своите ръце и са превзели самолета и заради това се е разбил, защото ако беше станало ясно, че е свален може би щеше да има огромно недоволство въпреки ситуацията в целият ден.

И при този случай както при пентагона. Самолет, летящ с над 700 км/ч се забива в земята. С почти пълни резеровари. Шанса да остане нещо от самолета е минимален. Има десетки самолетни катастрофи, при които има удар в земята или скали с пълна скорост и от самолета не остава нищо. Там има първичен удар, с огромна сила, който раздробява всичко, след това има пожар, който унищожава останалото. Ако самолета е поразен от ПВО отломките ще паднат в много голям периметър и все ще има хора, които да казват, че са намерили я колело, я парче метал в двора или на улицата. Тук такъв случай няма.

Върни се в “Свободна зона”