Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот paceto » 16 май 2022 10:30

Real написа:
paceto написа:
Real написа:
paceto написа:Ходя въоръжен, защото такава ми е работата.
Имам и такива ако те интересува.

S.W.A.T.?

Нито мога да потвърдя, нито мога да го отрека.
В тези среди е ако мога по някакъв начин да отговоря поне що се отнася публично. :)

Това да не е някаква дипломатична версия на "Ако ти отговоря - ще трябва да те убия."
Нищо не съм те питал! :)

Не, просто за тези неща не е редно да се говори много публично по една или друга причина. :)

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 16 май 2022 10:37

Тези ненормалници продължават да копаят дъното и да живеят назад в миналото. Кой ще купи такава кола днес? Преди имаха пазар заради СССР, а сега къде и кой луд ще си купи този железен ковчег?

Русия конфискува завод на „Рено“, започва да произвежда „Москвич“

Активите на Renault Group в Русия стават държавна собственост, съобщи Министерство на промишлеността и търговията на Руската федерация.

„Делът на Renault в Avtovaz е предаден в собственост на Русия в лицето на NAMI“, съобщават от министерството.

Национализираният завод на Renault ще произвежда автомобили с марката Москвич, заяви кметът на Москва Сергей Собянин.

"Чуждестранният собственик е решил да закрие завода на Рено в Москва. Това е негово право, но не можем да позволим хиляди работници да останат без работа. Ето защо реших да поема завода под управление на града и да възобновя производството на леки автомобили под историческата марка "Москвич", пише кметът.

Той добави, че ще се опитат да запазят по-голямата част от персонала, пряко нает в завода, и свързаните с него работници.

"Камаз" ще стане основен технологичен партньор на възстановения Московски автомобилен завод "Москвич". На първия етап ще бъде организирано производството на класически автомобили с двигател с вътрешно горене, а в дългосрочен план - и на електрически автомобили. Освен това заедно с „Камаз“ и руското Министерство на промишлеността и търговията работим по локализирането на производството на максимален брой автомобилни компоненти в Русия", уточни Собянин.

По думите му автомобилният завод на Волгоградски проспект има дълга и славна история. Преди почти сто години тя започва с производството на автомобили Форд. В продължеение на десетилетия тук се произвеждат легендарните местни автомобили "Москвич". От 1998 г. насам заводът си сътрудничи с Рено, като от поточната линия слизат Logan, Duster и Sanderos.

"През 2022 г. ще отворим нова страница в историята на Москвич", добави кметът.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 16 май 2022 10:59

Eeee стана ясно поне Пацето защо го влекат тези неща и се занимава със сводки от войната и
пускане на всяакви мнения на тази тематика. Наистина не мога да ви разбера войнолюбците
ама ширoк свят има всякакви хора.
Последна промяна от Pichichi на 16 май 2022 11:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 16 май 2022 11:08

Това е глупаво сравнение, защото ти ако работиш в силите на реда това означава ли че и ти си военолюбец? Едното няма нищо общо с другото.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 май 2022 11:12

Като цяло думата е лишена от смисъл.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 16 май 2022 11:13

Никой не съм искал да обидя и дано никой не се чувства засегнат.
Ако има такива да ме извиняват!

23LBJ
Контакти:

!

Мнениеот 23LBJ » 16 май 2022 11:28

Войнолюбец е човек, който през живота си не е стъпвал на бойното поле. Има един чудовищен цитат на бившият монарх на Сърбия - Петър Караджорджевич. Когато един от младите му съветници му съобщава, че Австро-Унгария са им обявили война и, че пак ще трябва да се брани родината, той буквално го секнал с думите: "Няма нищо по-лошо от войната. Ако имаш късмет, ти ще си отидеш пръв, понеже няма да станеш свидетел, как един по един умират твоите другари. Не загиват тия, които заслужават, а загиват тия, на които им е съдено, да срещнат куршума. Да си смел по време на война, не е абсолютно никаква добродетел. Който успее да запази хладнокръвие в този ад, не е нормален. Войната отключва у човека чудовището... След ден-два буквално губиш и разум, и памет, движейки те инстинктът животински. Загубата по време на война не е най-лошото, най-лошото е, че войната убива душата ти!"
pomiqrat написа:САЩ воюват извън територията си, за да не могат Китай, Северна Корея, Русия и мюсюлмани да напускат границите си и да издевателстват над останалите. Елементарно, но не и за елементарни хора!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 16 май 2022 13:34

ФЕД почна да вдига лихвите, но придворният му помияр - ЕС, се тутка ..... резултатът е, че доларът още повече се засилва спрямо еврото ... което налива още и още инфлация в Европа ....

Ама всичко, което правят еврочиновниците, е в услуга на САЩ, всичко ....

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 16 май 2022 15:04

paceto написа:
Real написа:
paceto написа:
Real написа:
paceto написа:Ходя въоръжен, защото такава ми е работата.
Имам и такива ако те интересува.

S.W.A.T.?

Нито мога да потвърдя, нито мога да го отрека.
В тези среди е ако мога по някакъв начин да отговоря поне що се отнася публично. :)

Това да не е някаква дипломатична версия на "Ако ти отговоря - ще трябва да те убия."
Нищо не съм те питал! :)

Не, просто за тези неща не е редно да се говори много публично по една или друга причина. :)

Сега разбирам защо никога не съм влизал в спор с теб и като си ми писал съм изпълнявал. Шестото ми чувство ме е пазело. Като изключим факта че те мислех за момиче, но откъде да ми мине през акъла преди 13 години, че мъж може да си сложи снимка на жена :D
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 16 май 2022 20:46

Против всякакви войни съм аз и надали има нормални хора, които искат подобно нещо. Ако работех в сферата на въоръжението т.е. да произвеждам оръжия бих имал полза, но само ако съм в управата на подобна компания. Това, че работя в силите на реда така да се каже не ме прави човек, който обича войната и не говоря много за тези неща, защото имаме договори свързани с правителството както на федерално ниво, така и на военно и това няма нищо общо с производството на оръжия.

Коментирам въоръжението и кое как става на фронта така да се каже, защото съм поне малко вътре в нещата и знам как се движи механизма ако мога да го нарека така цялото това безумие.

Върни се в “Свободна зона”