Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот boabbb » 15 май 2022 01:40

Батка, поне в офтопик да го беше сложил, тука има и деца вероятно ... Всяка една държава си има тъмни страни, дори канадците не се прегръщат по улиците и не се черпят с кленов сироп :) Наистина афинитета на американците към масовите убийства е доста странен, но донякъде може да се обясни със сравнително лесния достъп до оръжие и стресът, който съпътства ежедневието им. Отделно, те са 340 млн. , все ще се намери един откачен ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 15 май 2022 01:55

Паце, дотам ли пропаднахте, да се сравнявате с Мексико ??! Някакъв вид утешение, че и там било така .... много лошо в такъв случай, ясен показател накъде отива САЩ.

И не, не е проблемът в достъпа до оръжия .... оръжията не стрелят сами. Проблемът е другаде.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 май 2022 02:00

Проблемите са в многото негри и латиноси с достъп до оръжие. Това вдига криминалния рейтинг до небето.
Вече при отделни масови стрелби от някой луд, тук говорим за липсата на социализация у някой нърд и многото call of duty/medal of honor в многото свободно време. Защо преди 70-80 години не е имало от този тип престрелки? Ами хората е трябвало да работят, включително от малки за да има какво да сложат на масата. Тогава убиваш за пари, а не за да отмъстиш за това, че никой не иска да те покани на купон или те тормозят в училище.

---
Сега докато го пиша това и се сетих за някой съученици, които не оставях да дишат спокойно. Определено съжалявам за това и бих им се извинил вероятно ако ги видя някъде и ги позная. Децата са гадни типове, но... оф стана ми гадно къв идиот съм бил с някой по слаб/странен : ) Стига толкова по темата.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 15 май 2022 02:03

tiamat написа:Е, в Бразилия те се стрелят по фавелите достатъчно още преди да отидат на училище :))

Да, но това са гангстерски войни и престрелки по фавелите, макар и бандите да са пълни с малолетни. САЩ са лидер по масови убийства на нормални хора, извършени от един или двама кукувци на обществени места. Холивуд също промива мозъците, че всичко може да се реши с оръжие и не прави особена услуга на тия, които се борят такива масови стрелби да не се случват.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 15 май 2022 02:08

Бе откъдето и да го погледнем, проблем си е.

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 15 май 2022 02:42

paceto написа:Ходя въоръжен, защото такава ми е работата.
Имам и такива ако те интересува.

S.W.A.T.?

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 май 2022 03:57

Real написа:

S.W.A.T.?

Нито мога да потвърдя, нито мога да го отрека.
В тези среди е ако мога по някакъв начин да отговоря поне що се отнася публично. :)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 май 2022 20:04

Real написа:Не го знам какво говори Пасков (веднъж опитах да го чуя, ама не издържах...), обаче не е ли възможно войната да се държи на кантар, щото и путлеристите, и отвъдокеанските либерасти, имат интерес от дълга война? До рухването на... Европа.
Не беше ли по смислено да оставим "примитивните и немощни ватници" да овършеят провинцията си и да им изпием газа и петрола на безценица, вместо сега да пишем инструкции с колко брашно, вода и свещи трябва да се запаси всеки германец?
Звучи добре на теория. :)
Обаче реалността е такава, че рано или късно Русия използва инструментите, с които разполага, за да постига своите политоко-икономически цели.
Евтиното, доста често излиза пре-скъпо.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 16 май 2022 10:02

paceto написа:
Real написа:

S.W.A.T.?

Нито мога да потвърдя, нито мога да го отрека.
В тези среди е ако мога по някакъв начин да отговоря поне що се отнася публично. :)

Това да не е някаква дипломатична версия на "Ако ти отговоря - ще трябва да те убия."
Нищо не съм те питал! :)

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 16 май 2022 10:27

THE G.A.M.E написа:
Real написа:Не го знам какво говори Пасков (веднъж опитах да го чуя, ама не издържах...), обаче не е ли възможно войната да се държи на кантар, щото и путлеристите, и отвъдокеанските либерасти, имат интерес от дълга война? До рухването на... Европа.
Не беше ли по смислено да оставим "примитивните и немощни ватници" да овършеят провинцията си и да им изпием газа и петрола на безценица, вместо сега да пишем инструкции с колко брашно, вода и свещи трябва да се запаси всеки германец?
Звучи добре на теория. :)
Обаче реалността е такава, че рано или късно Русия използва инструментите, с които разполага, за да постига своите политоко-икономически цели.
Евтиното, доста често излиза пре-скъпо.

Ми това да им го беше казал на евро-политиците по-рано, да помислят за "диверсификация" и оскъпяване, та да им е евтино после. :)
За друго го писах това, обаче. Защо Щатите (и евро-пуделите им) не оставиха Русия да вземе ударно половин Украина и да се озове с 500к русофобски партизани в тил. Надъхани и евтини за поддръжка? Вместо да сипват сега тежко оръжие за милиарди. За сметка на собствените си граждани.
Защо русите не калиброваха още в първите дни мостове, тунели, жп и асфалтови артерии, та да не стига тежкото оръжие до употреба срещу собствените им войничета?
И в двата случая икономическия шок за Европа нямаше да бъде толкова тежък. Нямаше да се наводняваме с укро-арийци, за които сме... от "тъпи цигани" до "обидени лебервурсти", цялата гама подчовеци. Нямаше да си говорим за идещ глад и радиация...
Щатите, Китай, Русия, ЕС - запитай се за кого е най-тежка тази война? И дали воюват САЩ и ние срещу Русия, или САЩ и Русия (глобалисткият им елит, по-точно) срещу нас, Европа визирам, не България?
(...Украина изобщо не я слагам в уравнението, те само предоставят терена. Нещо като финал между Реал и Ливърпул на "Васил Левски".)

Върни се в “Свободна зона”