tiamat написа:Groucho написа:tiamat написа:Ми аз не се стрелям. Бих си взел оръжие, но в нашия щат законите са много строги и е много трудно. Не можеш ей така просто да си го разнасяш. Темата винаги ми е била много далечна и сюрреалистична... По принцип съм за възможността да притежаваш оръжие, ама не някакви ракети еб@си, и да не раздават на куцо и сакато.
Всичко това много убу, ама не виждам да пишеш причина за тия стрелби и защо се случват толкова често всяка година в САЩ.
Не знам бе човек. 20+ години съм тук и въобще не ми е правило такова огромно впечатление. Причината е според мен, че в някои щати много лесно ги раздават оръжията. При мен никога не е било проблем.
Не е това причината. Просто например за такива като мен с моите оръжия са си чисто легални закупени от магазин или предоставени от работата ти по длъжността т.е. начислени. Останалото, което се вилнее на улицата е взето от черният пазар с изтрити номера, а има не малко газови преправени на бойни.
Тези, които имат законно оръжие си го държат в тях и не се разкарват по улиците с тях и това е за самозащита предимно, защото имаш право да стреляш ако някой влезе в имота ти.
Лапетиите, които стрелят в училищата ги взимат именно от такива места или от тъмната мрежа, където няма никакъв контрол и може да си намериш всичко, а вече се плаща и с боткойни, което прави транзакцията непроследима. Преди това ставаше на ръка като се срещнеш с човека лично и може да изгориш само ако си попаднал на полицаи под прикритие, защото там има много подобни заложени капани.
В Бразилия също се стрелят и миналата година имаше стрелба в училище, а редовно се стрелят в магазините при грабежите, ама такива хроники рядко стигат до международният обмен. Аз поне имам бразилски тв канали и им следя какво се случва у тях.
Ей ги двама откачалки от едно от масовите убийства там преди 3 години.
https://www.youtube.com/watch?v=1V_snL-JVF8Посред бял ден в присъствието на деца.
https://www.youtube.com/watch?v=t2NsMcs0VC4В Мексико преди няколко дни също имаше убити цивилни заради престрелка на улицата, ама и това не влиза в хрониките.