Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Groucho » 15 май 2022 00:25

tiamat написа:Ми аз не се стрелям. Бих си взел оръжие, но в нашия щат законите са много строги и е много трудно. Не можеш ей така просто да си го разнасяш. Темата винаги ми е била много далечна и сюрреалистична... По принцип съм за възможността да притежаваш оръжие, ама не някакви ракети еб@си, и да не раздават на куцо и сакато.

Всичко това много убу, ама не виждам да пишеш причина за тия стрелби и защо се случват толкова често всяка година в САЩ.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 май 2022 00:25

Groucho написа:Не ме интересува. Нито какво работиш, нито какви оръжия имаш.

Тогава не ме споменавай като пращаш препратки към мен.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 15 май 2022 00:26

Тц, демокрация сме, сори.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 15 май 2022 00:34

Между другото, вчера един иракчанин беше "боцкал" малко хора във влака около Аахен, Дойчланд ..... но и това не е нещо ново, стана си традиция, мулти културализъм, дето се вика.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 15 май 2022 00:38

Groucho написа:
tiamat написа:Ми аз не се стрелям. Бих си взел оръжие, но в нашия щат законите са много строги и е много трудно. Не можеш ей така просто да си го разнасяш. Темата винаги ми е била много далечна и сюрреалистична... По принцип съм за възможността да притежаваш оръжие, ама не някакви ракети еб@си, и да не раздават на куцо и сакато.

Всичко това много убу, ама не виждам да пишеш причина за тия стрелби и защо се случват толкова често всяка година в САЩ.

Не знам бе човек. 20+ години съм тук и въобще не ми е правило такова огромно впечатление. Причината е според мен, че в някои щати много лесно ги раздават оръжията. При мен никога не е било проблем.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 15 май 2022 00:43

tiamat написа:Не знам бе човек. 20+ години съм тук и въобще не ми е правило такова огромно впечатление. Причината е според мен, че в някои щати много лесно ги раздават оръжията. При мен никога не е било проблем.

Eдна от причините е лесният достъп до оръжия, да. Ама и Бразилия е 200 милиона, и там може да се намери лесно оръжие, па не се стрелят в училища и магазини всеки месец. Явно изперкват по-лесно новите ти съграждани.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 15 май 2022 00:46

Groucho написа:
tiamat написа:Не знам бе човек. 20+ години съм тук и въобще не ми е правило такова огромно впечатление. Причината е според мен, че в някои щати много лесно ги раздават оръжията. При мен никога не е било проблем.

Eдна от причините е лесният достъп до оръжия, да. Ама и Бразилия е 200 милиона, и там може да се намери лесно оръжие, па не се стрелят в училища и магазини всеки месец. Явно изперкват по-лесно новите ти съграждани.

Може и това да е. По-скоро ги продават на вече изперкали, без необходимите провери... еб@ ли...
Е, в Бразилия те се стрелят по фавелите достатъчно още преди да отидат на училище :))

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 май 2022 00:48

tiamat написа:
Groucho написа:

Не знам бе човек. 20+ години съм тук и въобще не ми е правило такова огромно впечатление. Причината е според мен, че в някои щати много лесно ги раздават оръжията. При мен никога не е било проблем.

Не е това причината. Просто например за такива като мен с моите оръжия са си чисто легални закупени от магазин или предоставени от работата ти по длъжността т.е. начислени. Останалото, което се вилнее на улицата е взето от черният пазар с изтрити номера, а има не малко газови преправени на бойни.

Тези, които имат законно оръжие си го държат в тях и не се разкарват по улиците с тях и това е за самозащита предимно, защото имаш право да стреляш ако някой влезе в имота ти.

Лапетиите, които стрелят в училищата ги взимат именно от такива места или от тъмната мрежа, където няма никакъв контрол и може да си намериш всичко, а вече се плаща и с боткойни, което прави транзакцията непроследима. Преди това ставаше на ръка като се срещнеш с човека лично и може да изгориш само ако си попаднал на полицаи под прикритие, защото там има много подобни заложени капани.

В Бразилия също се стрелят и миналата година имаше стрелба в училище, а редовно се стрелят в магазините при грабежите, ама такива хроники рядко стигат до международният обмен. Аз поне имам бразилски тв канали и им следя какво се случва у тях.

Ей ги двама откачалки от едно от масовите убийства там преди 3 години.
https://www.youtube.com/watch?v=1V_snL-JVF8

Посред бял ден в присъствието на деца.
https://www.youtube.com/watch?v=t2NsMcs0VC4

В Мексико преди няколко дни също имаше убити цивилни заради престрелка на улицата, ама и това не влиза в хрониките.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 15 май 2022 01:06

paceto написа:
tiamat написа:
Groucho написа:

Не е това причината. Просто например за такива като мен с моите оръжия са си чисто легални закупени от магазин или предоставени от работата ти по длъжността т.е. начислени. Останалото, което се вилнее на улицата е взето от черният пазар с изтрити номера, а има не малко газови преправени на бойни.

Тези, които имат законно оръжие си го държат в тях и не се разкарват по улиците с тях и това е за самозащита предимно, защото имаш право да стреляш ако някой влезе в имота ти.

Лапетиите, които стрелят в училищата ги взимат именно от такива места или от тъмната мрежа, където няма никакъв контрол и може да си намериш всичко, а вече се плаща и с боткойни, което прави транзакцията непроследима. Преди това ставаше на ръка като се срещнеш с човека лично и може да изгориш само ако си попаднал на полицаи под прикритие, защото там има много подобни заложени капани.

В Бразилия също се стрелят и миналата година имаше стрелба в училище, а редовно се стрелят в магазините при грабежите, ама такива хроники рядко стигат до международният обмен. Аз поне имам бразилски тв канали и им следя какво се случва у тях.

Ей ги двама откачалки от едно от масовите убийства там преди 3 години.
https://www.youtube.com/watch?v=1V_snL-JVF8

Посред бял ден в присъствието на деца.
https://www.youtube.com/watch?v=t2NsMcs0VC4

В Мексико преди няколко дни също имаше убити цивилни заради престрелка на улицата, ама и това не влиза в хрониките.

Не знам... На първо четене не съм съгласен, щото по тая логика с крипто (предполагам с монеро, не биткойн, щото последния е сравнително проследим) могат да си вземат оръжия навсякъде по света, не само в щатите, а някакси най-вече тук има такива стрелби (от цивилизования сват имам предвид). Но както казах, далечна ми е темата и не съм се замислял сериозно...
А в Мексико се гърмят като за световно, но ако разглеждаме цивилизования свят, определно имаме проблем тук най-вече.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 май 2022 01:33

Те не само се стрелят показано, а излагат и труповете показно.
Редовна практика е да провесват обезглавени трупове над подлези по магистралите или да хвърлят нарязани тела демонстративно пред полицията.

Преди няколко месеца бяха наредили 15 обезглавени трупа на една градинка като ги сложили на столове и главите им бяха в коленете.

[offtopic]Изображение

Изображение

Ето подобна демонстрация.

Изображение[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”