Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот paceto » 10 май 2022 22:56

Изображение

Руската телевизия представи гангстерите Бони и Клайд като руски войници от Втората световна война

По време на празничния концерт, посветен на Деня на победата, който беше излъчен по руската държавна телевизия "Канал 1" на 9 май, на сцената се появи снимка на Бони и Клайд, представени като войници от фронтовата линия. Известно е обаче, че двамата американци са били престъпници - те са обикаляли САЩ с бандата си по време на Голямата депресия през 30-те години на XX век като са ограбвали и убивали невинни хора. Едва ли може да има нещо по-неуместно от това тяхната черно-бяла фотография да бъде свързвана с Втората световна война.

Кадърът с двойката американски престъпници се появи на концерта докато звучеше песента "Ако нямаше война" в изпълнение на певицата Зара и идеята бе двамата да символизират двойка, която е била разделена от войната.

Изображение

Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 май 2022 00:45

Groucho написа:Демокрация и евроценности, ама някои страни като Гърция не са съвсем готови да си подритнат интереса и приходите, за да угодят на САЩИзображение

Ами умен е грЪкО, у магазина искат пари, не "евроатлантически ценности" ....

Ние, обаче, сме пълни глупаци ... отказахме се от руския газ, без да имаме разумна алтернатива и днес КЕВР пак отлага решението за цената на газа за настоящия май месец ... на 10-и май ние още нямаме цена, клиентите потребяват, без да знаят какво ще плащат .... очевидно е, че взимаме газ (руска пак) на солени цени и харвардците се чудят как да натаманят някаква схема за по-поносима потребителска цена ...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 11 май 2022 02:47

paceto написа:Изображение

Руската телевизия представи гангстерите Бони и Клайд като руски войници от Втората световна война

По време на празничния концерт, посветен на Деня на победата, който беше излъчен по руската държавна телевизия "Канал 1" на 9 май, на сцената се появи снимка на Бони и Клайд, представени като войници от фронтовата линия. Известно е обаче, че двамата американци са били престъпници - те са обикаляли САЩ с бандата си по време на Голямата депресия през 30-те години на XX век като са ограбвали и убивали невинни хора. Едва ли може да има нещо по-неуместно от това тяхната черно-бяла фотография да бъде свързвана с Втората световна война.

Е какво неуместно има тук? Руските прасета какво са правили тогава? Същата работа...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 11 май 2022 06:42

Сводка 6 седмици от началото на войната: елементарни хранителни стоки с до 40% по-скъпи от преди войната, а доходите на хората не са мръднали.....Не бе те санкциите хич не действат. Само дето редовия руснак обеднява още по-вече ама като му е празна кратуната и му се привиждат неонацисти в Украйна нека сега пие жълт сняг.......
https://www.youtube.com/watch?v=nNLqPU2J43M
П.С Видеото е от края на Април.

LBJ23

!

Мнениеот LBJ23 » 11 май 2022 08:31

paceto написа:Александър III ака Мечока, който се противопоставя на Съединението на България.

Изображение

ОФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ...
Как ги плещите тия глупости без да имате хабер от история !??!!

БЕЗ РУСИЯ НЯМАШЕ ДА ИМА СЪЕДИНЕНИЕ ! КОЙ ОСУТЯВА ОПИТИТЕ НА ТУРЦИЯ ДА НАХЛУЕ ТУК ! КОЙ !?!??!?!

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 11 май 2022 08:39

Ей ти само една кратка справка, ама знам че ще избягаш от него като дявол от тамян.

Александър III прави опити да наложи консервативно управление и в България. Той подкрепя отмяната на Търновската конституция от княз Александър Батенберг през 1881 и се противопоставя на Съединението на България през 1885. През 1886 Русия вдъхновява държавния преврат, довел до абдикацията на княза, а през следващите години организира още няколко опита за насилствена смяна на властта в страната, като дори заплашва с пряка военна намеса. Съпротивата на българското правителство срещу руския натиск довежда до прекъсване на дипломатическите отношения между двете страни. Русия признава избора на българския княз Фердинанд едва след смъртта на Александър III.

Ето го и филма официално качен в канала за архиви, за да лъсне най-накрая тази Освободителка през 1944 какви неща е правила у нас.

Второто освобождение
https://www.youtube.com/watch?v=Vk-1L-1_ucg

Съмнявам се, че върлите привърженици на червената идея ще го изгледат, но все пак тая някаква надежда, че поне младите ще го направят понеже за старите е вече късно. Който ще махне с лека ръка и ще се откаже да го изгледа до край, то просто е редно да си признае пред себе си поне, че е привърженик на комунизма.

LBJ23

!

Мнениеот LBJ23 » 11 май 2022 08:41

Има неприязън между него и братовчед му - Батенберг, поради разни семейни закачки. Всъщност той не е "против", просто иска нещата да се случат, както Русия желае. И дори и накрая той казва "Не може и дума да става за разединение !".
Пак казвам, Русия не допуска турчалярите да навлязат на наша територия и да ни сварят неподготвени, както би се случило.

paceto написа:Второто освобождение

Съмнявам се, че върлите привърженици на червената идея ще го изгледат, но все пак тая някаква надежда, че поне младите ще го направят понеже за старите е вече късно. Който ще махне с лека ръка и ще се откаже да го изгледа до край, то просто е редно да си признае пред себе си поне, че е привърженик на комунизма.

Искаш ли да ти кажа как се фалшифицира история ?
Я ми кажи, какво щеше да се случи, ако бяхме попаднали в западната зона ? Аз знам, ти ми кажи...

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 11 май 2022 08:42

Ама разбира се както Русия желае и това автоматично го прави поддръжник на Съединението, така ли? :)
Това не е пряка намеса в управлението на държавата макар и още тогава тя да е в наченките на нейното сформиране? Защо трябва тя да ни казва какво да правим и да е според тяхното желание?

LBJ23 написа:
paceto написа:Второто освобождение

Искаш ли да ти кажа как се фалшифицира история ?
Я ми кажи, какво щеше да се случи, ако бяхме попаднали в западната зона ? Аз знам, ти ми кажи...

Колкото и да го въртиш и сучеш другарю ми "червенков" срещу историята и фактите + разсекретените документи не можеш да се бориш. Тези неща във филма са ясни и са предавани и от уста на уста от години и не са никаква легенда. За съжаление много вече от тези хора свидетели на тези време не са между живите в това число и моят дядо, който почина преди 4 години. От него знам доста неща за тези времена, а тук просто думите му се материализират във факти с документи.

LBJ23

Мнениеот LBJ23 » 11 май 2022 08:45

paceto написа:Ама разбира се както Русия желае и това автоматично го прави поддръжник на Съединението, така ли? :)
Това не е пряка намеса в управлението на държавата макар и още тогава тя да е в наченките на нейното сформиране? Защо трябва тя да ни казва какво да правим и да е според тяхното желание?

А ти какво очакваш ? Да ни освободи и после "айде по живо по здраво" ? Нали се сещаш, че вече ще трябва и да бъдем най-малкото в приятелски отношения с тях. Безплатен обяд няма...

paceto написа:Колкото и да го въртиш и сучеш другарю ми "червенков" срещу историята и фактите + разсекретените документи не можеш да се бориш. Тези неща във филма са ясни и са предавани и от уста на уста от години и не са никаква легенда.

Кое не е легенда ? Че ако бяхме попаднали в западната сфера щяха да ни разпарчетосат ли ? Ами и там има документи ? Много при това ? Ми, аз лично предпочитам това, от другото...
Освен това, нито дума за многото съветски специалисти, които са пратени на нашата територия почти веднага след 9-ти, и започват да се строят язовири, пътища, електроцентрали, предприятия.
Това да го има във филма ?

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 11 май 2022 08:54

От какво точно ни освобождават ще ми кажеш ли? Я изгледай хубаво филма и неговото начало да видиш как ни прецакват комунистите с акт 15 от мирният договор. Нито един войник не е бил пращан на фронта срещу Русия и тя дори си го казва това и го знае, но понеже сме били съюзници на Хитлер и ни праскат като враг и хайде окупация. Ние сме избрали страна, когато и Германия и СССР си бяха съюзници и обявяваме формална война на САЩ и Англия, но после като нещата се обръщат и червената армия наближава нашите граници и е готова да ни смаже за няколко часа ние късаме връзки с Германия и пускаме съветската армия да влезе в България. Никакви боеве не е имало на нашата територия с тогавашната немска армия на нашата територия, а тя просто се изтегля от страната след това. Какво освобождение, какви 5 лева като дори при Хитлер пак имахме излаз до бяло море и войските ни бяха по-скоро миротворци из районите и не са водели почти никакви сражения.

Познай какво се случва след като ставаме съюзници на СССР и колко хиляди умират.

Върни се в “Свободна зона”