Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот JimBeam » 09 май 2022 21:42

boabbb написа:Гледам сега идиоти по телевизията. Молдовското правителство забранило георгиевските ленти и днеска излизат и "осъждат" руската агресия... Тия идиоти ли са, или им плащат? Щото гледах доста голям парад в Кишинев, само липсва властите да ги налазят и после всички ще ядат бахура като дойдат зелените човечета да ги "освобождават" ...

И защо да не ги забранят? Тези ленти са символ на Руската империя и още царете им са ги носели т.е. чисто руски символ, който става по известен след ВСВ като символ на победата. Не виждам защо Молдова, България или някоя друга страна трябва да използва царски символи и ордени на Руската империя?

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 май 2022 21:49

Ти наистина ли задаваш въпрос или просто се правиш на тъп? От другата страна на границата им падат бомби точно заради подобно отношение. Лошото е, че в Украйна подобно индивиди са първите мишки, дето са си били камшика и ги гледаме тука с баровските коли, а нормалните хора останаха да ги трепят. Такива като вас с капутите от ДБ сте първите, дето ще се изнесете ако стане напечено, иначе сте ербап ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 09 май 2022 21:57

Ще има ли паради и за загиналите момчета в Украйна с техните снимки или те някак си ще минат под килима?
Утре този лудият като направи мобилизация и започне да вика момчетата от Москва и Санкт Петербург дали тези ще са доволни да пуснат синовете си на фронта? То сега лесно понеже в Украйна големият процент са от вътрешността на Русия и от азиатската част, но като почнат да викат момчетата от европейската част на Русия и започнат да умират ще ги видим дали ще са така доволни и от войната. В Москва и в Санкт Петербург са със съвсем различен начин на живот за разлика от другата част на Русия, които дори няма да усетят санкциите понеже са свикнали да живеят прост живот, ама на тези от светлата страна свят ще им се завие.

boabbb написа:Ти наистина ли задаваш въпрос или просто се правиш на тъп? От другата страна на границата им падат бомби точно заради подобно отношение. Лошото е, че в Украйна подобно индивиди са първите мишки, дето са си били камшика и ги гледаме тука с баровските коли, а нормалните хора останаха да ги трепят. Такива като вас с капутите от ДБ сте първите, дето ще се изнесете ако стане напечено, иначе сте ербап ...

Ти ще ми обясниш ли защо хора извън Русия трябва да носят тези ленти, които са си на Руската империя?

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 май 2022 22:04

Право на избор и себеизразяване - отвори си основите на ЕС и Кравария - има ги и на двете места. Друг е въпросът, че аз не съм съгласен с тези неща, понеже не са реални - те принципно са "имаш свобода на словото, ама ако говориш нещо, дето ни харесва, иначе не" - нашите и на Мъск го казаха за Туитър превантивно :D

По отношение на парада за украинците - нищо чудно идиотите в ЕС и това да измислят, но като цяло зависи кой ще излезе краен победител.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 май 2022 22:10

Паце, в САЩ имуществото, което е в джобовете на арестунан и осъден наистина ли остава негово и нямат право на конфискацията му
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 май 2022 22:13

pomiqrat написа:Паце, в САЩ имуществото, което е в джобовете на арестунан и осъден наистина ли остава негово и нямат право на конфискацията му

Имат в зависимост от престъплението. Може да се вземе имуществото, но това си е и до договаряне на двете страни или както казах в зависимост от престъпленията/то. Не съм запознат в детайлно с тези части от наказателният закон, а и във всеки щат има различни закони и тълкувания, така че не може да се каже това е така и така. :)

Относно тази лента тя е създаде с ордена Свети Георги от Екатерина II през 1769 и се ползва впоследствие и към царете или генерали, които управляват. Дори ги рисуват с тях по картините им.

Александър III ака Мечока, който се противопоставя на Съединението на България.

Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 май 2022 22:16

Бях гледал някакъв филм и мъжа каза на жена си да напъха колкото може повече по джобовете и да се окичи с бижута, докато полицаите нахлуваха в дома им.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 май 2022 22:27

pomiqrat написа:Бях гледал някакъв филм и мъжа каза на жена си да напъха колкото може повече по джобовете и да се окичи с бижута, докато полицаите нахлуваха в дома им.

Е, вероятно защото ще се заведат като доказателства и после няма да може да ги ползват докато не мине съда, делото и прочие. Ако се докажат после, че парите са нелегално взети, а бижутата също са купени с тези пари няма да им ги дадат и си остават в архива за доказателства. За другото имущество като коли, къщи, вили, апартаменти не знам точно как се процедира, но ако са свързани с пране на пари ще им ги вземат, но ако е някакво друго престъпление не знам точно как ще се процедира.

Съдебната система е много объркана като цяло (на всякъде по света) и дори хора занимаващи се от години като адвокати и съдии се учат всеки ден.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 май 2022 23:44

Thsmith написа:Да, вероятно щяха да успеят да ги превземат много по бързо, но отново щеше да им се наложи да оставят огромна окупационна армия за Западна Украйна.

Не смятам, че планът е бил завземането на цяла Украйна. Целта беше половината, включая Киев. Западна Украйна е ненужна.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 май 2022 23:49

pomiqrat написа:Паце, в САЩ имуществото, което е в джобовете на арестунан и осъден наистина ли остава негово и нямат право на конфискацията му

Я питай Пацето болшевиките в Калифорнийската социалистическа република какъв закон приеха за дребните кражби ?? ..... ха ха, пълно е с клипчета как Црънко влиза в магазина и си "бере", даже не се и крие ....

Върни се в “Свободна зона”