Groucho написа:Чеки малко да обобщим.
Значи... Руската армия е гола вода, защото не може да победи Украйна два месеца, ама обединените армии на страните в ЕС не могат да и се противопоставят. Логика...
Извод: САЩ трябва да пази путките в Европа, защото те са много слаби военно.
Китай направо ще дойдат и те да завладяват военно Европа. Причини, които да мотивират китайците за това нещо - неизвестни.
Русия рано или късно ще накара миролюбивия Запад да се бие срещу нея... Мда...
Чудно как са накарали Наполеон или Хитлер да се вдигнат на пичка си майчина, да минат хиляди километри, за да се бият с Русия на нейна територия.
Руската групировка в Украйна си е гола вОда, и това се вижда. Не смятам, че е някаква "конспирация".
Русия все пак е и ядрена сила. Отделно, надали се бият с най-доброто като войнски състав и технология в Украйна, но като цяло това не е толкова важно.
Проблема е в мисленето/манталитетът на Кремъл. Хора от старата школа, закърмени с "Комунизма трябва да е по целият свят, ако не доброволно, то със сила". Достатъчно е само да им видим предаванията по националните медии, дето вече на няколко пъти "бяха изпращани" ракети по европейски цели.
Смятам, че ако не бе САЩ, Русия отдавна щяха да опитат някаква провокация в Европа. Не че т'ва в Украйна не е също вид такава.
И аз много искам ЕС да има собствена Армия, но за сега - греда.
Германия поеха някаква подобна инициатива по времето на Тръмп, но в последствие нещата позатихнаха.
Докато не се изгради Армия по британски и американски образец, страните в ЕС си остават с Армии, които няма как да гарантират сигурна победа срещу Русия.
Реално хората дето казват, че НАТО, са САЩ и Великобритания ( аз бих добавил и другата ядрена сила - Франция ) ... Са прави.
Всичко останало е пълнеж, за съжаление.
Що се отнася до Китай... Да, един ден ще тръгнат да бранят икономическите си интереси със сила. Точно както правят Щатите.
За момента просто разпростират финансовите си такива из всички континенти. И когато видят, че това си е страшна далавера, след т'ва няма да имат друг изход, ако искат да запазят това, ще използват и сила.
Инак няма логика да строят най-големият военно-морски флот в света.
Не съм сигурен, но бройката на китайските самолетоносачи май задмина тази на Щатските ...
А сега си отговори на въпроса, каква е функцията на самолетоносачите ...