Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот paceto » 30 апр 2022 22:07

Различни договори са подписани като крайна дата да се плаща всеки месец и затова ние сме първи.
Освен ние с Полша и Литва или Латвия е със спрян газ, ама мина някак си незабелязано покрай новините.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 30 апр 2022 22:13

THE G.A.M.E написа:Мен обаче ме притеснява реакцията на ония в Москва... Не че нещо, но нали "УЖ сме братя", па все нас прецакват.
Само на нас се спрели газа, а преди т'ва, само за нас са "преференциалните цени", на енергийните ресурси.
И после - "Ама как така има русофоби".
Ми, де да беше само историята ...

"Уж сме братя" мое ти да го ползваш, ама Кирчо и Кокорчо много ясно поставиха България сред вражеските страни на Русия.
След като ясно сме се дефинирали като вражеска страна, защо трябва да получаваме приятелско отношение от Русия?
Това да не е детска градина? Ние ще серем върху вас, ама вие недейте нищо да предприемате.

Руснаците много ясно казаха, че вражеските страни ще плащат по нова схема доставките. Който иска да плаща по новата схема, получава газ. Който не иска да плаща, прав му път в търсенето на демократичен газ.

На 23 март:
България може да плати за природния газ и в руски рубли, коментира министърът на енергетиката Александър Николов по време на брифинг в Министерския съвет, на който беше дадена информация за авария в ПАВЕЦ "Чаира".

"У нас има контрагент, който да извърши разплащанията и в руски рубли, така че доставките за следващите месеци не са застрашени", обясни Николов. По-рано днес стана ясно, че "Газпром" ще приема плащания само в руски рубли от своите клиенти във "недружелюбни държави", сред които попада и България.

https://www.investor.bg/energetika/472/ ... li-348709/

На 30 април:
Ако бяхме приели за плащаме в рубли, газът ще поскъпне с 11% само от това. Превалутирането не е под наш контрол и аз не съм съгласен с това. Абсолютно неприемливо беше за нас да се съгласяваме на схемата, която "Газпромекспорт" ни предлагаше - да плащаме в определената валута, а после другата страна да превалутира плащането и чак тогава да го потвърди. Това каза пред БНТ енергийният министър Александър Николов.

https://business.dir.bg/energien-pazar/ ... kuraturata

Като не са платили по новия начин, газът се спира. Александър Николов да дава обяснение какво се е променило за един месец в неговата позиция.
И като цяло правоверните русофоби трябва да празнувате спирането на този газ и зависимостта от Русия.
Какъв е тоя кански рев вече няколко дни?

Изяснете си позицията - искате или не искате да прекъсваме всякакви връзки с РусияИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Последна промяна от Groucho на 30 апр 2022 22:16, променено общо 1 път.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 30 апр 2022 22:13

paceto написа:Различни договори са подписани като крайна дата да се плаща всеки месец и затова ние сме първи.
Освен ние с Полша и Литва или Латвия е със спрян газ, ама мина някак си незабелязано покрай новините.

Полша прекупува руска газ от Германия. Иначе вече са "свободни" .....

Германия има дългосрочен договор с Газпром на много евтина цена и сега прави пачка, препродавайки с печалба на балъците същата тая руска газ, от която уж вече са се освободили .... т.е., Полша пак пълни гушата на Путин, просто вече снася и на Дойчо, да ви имам и "свободата" ....

На нас ни готвят същия кур-капан .....

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 30 апр 2022 22:19

ReBorn1982 написа:Полша прекупува руска газ от Германия. Иначе вече са "свободни" .....

Германия има дългосрочен договор с Газпром на много евтина цена и сега прави пачка, препродавайки с печалба на балъците същата тая руска газ, от която уж вече са се освободили .... т.е., Полша пак пълни гушата на Путин, просто вече снася и на Дойчо, да ви имам и "свободата" ....

На нас ни готвят същия кур-капан .....

Ще прекупуват, ама САЩ ще ги потупа по рамотоИзображение
Част от демократизирания в Германия газ трябва да се върне през Полша и в Украйна.
Чудно защо и Полша, и Украйна не са решили да спират транзита през тяхната територия на тоя руски газИзображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 30 апр 2022 22:26

Това ли е новата спусната опорка?

Латвия и Литва се отказаха сами.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 30 апр 2022 22:28

Те и САЩ що дизел напазаруваха тия месеци от Русия ..... иначе санкции-манкции Изображение

А по едно време вдигнаха и санкциите от руските минерални торове, щото Джо от Айова изпищя на умряло ....

Потребителски аватар
ImmortaL_1000
Контакти:

Мнениеот ImmortaL_1000 » 30 апр 2022 22:30

pomiqrat написа:Българската икономика няма да рухне за разлика от германската без газ, русоробски путьонофили. Ние се радваме, че ще можем да се оттървем от руската власт и ще платим цената за тази радост. А руснаците спират газа с цел да ни затруднят, защото знаят, че са си вързали гащите благодарение на кремълофилните подлоги и нямаме алтернатива. Договорите са, за да се спазват.

Страхотна логика и после на кой ще сме роби? САЩ , Германия ??? И как няма рухне Бг икономика във кой свят живеете някав друг ли? БГ се разпада със всяка година ако не виждаш какво става. Бг в момента се самоунищожава сама от некадърно управление .
[wrapimg=]https://gmsrp.cachefly.net/images/20/04/22/dfc5092693fb95b20c3a83264e9c2408/320.jpg[/wrapimg]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 30 апр 2022 22:32

Между другото, Граучо, ние се очертава да прекупуваме руска газ от Византиеца .... просто прекрасно, вместо да купуваме директно от Газпром, ние ще пълним гушата и на ГрЪко ....

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 30 апр 2022 22:36

Таз опорка със САЩ и тя беше погребана.

В България се живее супер яко. Кафетата винаги са пълни. Всеки чужденец и работещ в чужбина му е чудно как става това.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 30 апр 2022 22:51

ReBorn1982 написа:Между другото, Граучо, ние се очертава да прекупуваме руска газ от Византиеца .... просто прекрасно, вместо да купуваме директно от Газпром, ние ще пълним гушата и на ГрЪко ....

Не знам, ще видим откъде ще намерят демократичен газ. Нали от Азербайджан нещо, а-у...
Но и според мен има голяма вероятност да почнем да купуваме руски газ от трета страна, да.

Върни се в “Свободна зона”