Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Re: Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 22 май 2012 21:45

ChelseaCL написа:Или аз съм много тъп, че немога да схвана, или това е просто някакво божие вярване, като по-възможно е първото.

При срутване на блока, ако си бил да речем на 1-ия етаж, върху теб ще има тонове отломки, ако си бил на последния върху теб ще има единствено един панел и вероятноста да си жив е значително по-голяма.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 22 май 2012 21:49

ChelseaCL написа:Ясно. При тях при 5.8 Рихтер се срутват сградите, а при нас са по-издържливи.

Ясно. С теб дискусията е твърде сложна!
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
ChelseaCL
Контакти:

Мнениеот ChelseaCL » 22 май 2012 21:49

BLUE CHAMPIONS написа:
ChelseaCL написа:Ясно. При тях при 5.8 Рихтер се срутват сградите, а при нас са по-издържливи.

Зням зням
WE Showed Man City how to beat NAPOLI we showed MAN UTD how to beat BENFICA, we showed the WORLD how to beat BARCELONA and we showed the WORLD THAT WE ARE CHELSEA !!!

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 22 май 2012 21:52

BLUE CHAMPIONS написа:

Челси, кви глупости говориш ? Хората са изпитвали подобно нещо и знаят как да постъпят ! Но това, че са преживели такива трусове не означава, че знаят колко е магнитуда на земетресението и че не е над 7.
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
ChelseaCL
Контакти:

Мнениеот ChelseaCL » 22 май 2012 22:06

Без име написа:
BLUE CHAMPIONS написа:

Челси, кви глупости говориш ? Хората са изпитвали подобно нещо и знаят как да постъпят ! Но това, че са преживели такива трусове не означава, че знаят колко е магнитуда на земетресението и че не е над 7.

Аз малко си говоря така, сякаш всички подразбират какво говоря. Имам притурка на десктопа, която ми показва, къде и кога са земетресенията, в Япония, Хоншу всеки ден по два-три пъти удря по 5 и нещо. Но това е там, където няма сгради, а когато е в града има сериозни поражения. Безмислено е да говорим, няма да ме разберете.
WE Showed Man City how to beat NAPOLI we showed MAN UTD how to beat BENFICA, we showed the WORLD how to beat BARCELONA and we showed the WORLD THAT WE ARE CHELSEA !!!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 22 май 2012 22:10

Япония е група острови. Земната кора там е доста по-тънка, отколкото континенталната и поведението на пластовете е различно. всъщност магнитудът е оценка енергията, освободена при труса. Един и същ магнитуд дава съвсем различни поражения в зависимост от факторите. В Италия падаха сгради, тук-комини! А хората от Япония и Чили са спецове и щом са се катерили нагоре, значи има логика и причина! Те са обучени, дисциплинирани и действат съобразно условията-кой може да знае какъв е магнитудът и какви ще са последствията по време на труса? Ние трябва да се научим, да научим и децата, а не след 3-4 месеца да забравим, все едно не е било!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

GibbonKolev
Контакти:

Мнениеот GibbonKolev » 22 май 2012 22:19

http://en.wikipedia.org/wiki/Richter_magnitude_scale
вземете вижте разликата между 5,6 и 6,1 колко е разликата в силата на труса. В Италия удря трус поне четири пъти по силен отколкото в България.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 22 май 2012 22:29

Blue_Lion написа:Принципно, ако живееш на по-горните етажи и няма как да се спуснеш бързо надолу, е по-добре да си останеш в апартамента на сигурно, защото в случай, че блока се срине, ще си най-отгоре...са няма гаранции, че някое парче няма да ти смаже фейса, но и аз знам за това нещо ! Отделно, смятам, че Самураите имат повече опит от нас когато говорим за трусчета :)

Да, но и ще паднеш от високо, ако се срути цялата конструкция... Абе да не се налага и да не се стига до там, но не съм убеден, че е добра идея и това да се качваш нагоре. Ако поддаде цялата конструкция пак нямаш шанс
Последна промяна от MORSKI на 22 май 2012 22:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChelseaCL
Контакти:

Мнениеот ChelseaCL » 22 май 2012 22:30

Всичко свърши преди 20-тина часа, радвайте се, жертви и останали без дом няма ! :) :)

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 22 май 2012 22:33

GibbonKolev написа:http://en.wikipedia.org/wiki/Richter_magnitude_scale
вземете вижте разликата между 5,6 и 6,1 колко е разликата в силата на труса. В Италия удря трус поне четири пъти по силен отколкото в България.

Според различни източници разликата е по-малка! Според някои е равна. 5.6-5.9 за Перник и 5.7-6.1 за Италия. Средно 5.8 срещу 6.0, взимайки предвид логаритъма, разликата е около 1,5 пъти...
Мен друго ме притеснява. Според картите два от трусовете не са в Пернишки, а във Витошкия разлом! Едното е Владая, а другото-Плана планина направление Ковачевци-Самоков! Обясняваха ни, че няма нищо общо, но фактите са други...Линкове няма да давам-знаете сайтовете! Ако е с цел да не се всява паника-бива, но пък и да се крие истината не е работа!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Върни се в “Свободна зона”