Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqrat » 26 апр 2022 15:26

В Кипър заплатите са същите, като в България. Предимно имигрантите работят местните отдават под наем или са в развлекателния бизнес
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: !

Мнениеот ivan56 » 26 апр 2022 15:30

MomciloGavric написа:
ivan56 написа:Аз кво те питам, ти къде ме пращаш.

Пращам те, понеже не мога с точност да цитирам, какво пак беше излъгал Киро Харварда и после по какъв начин беше оборен от украинския министър, който ни бе на гости. Ставаше дума точно за военната помощ.

Остави ги какво приказват, че и тоя измамник Гебрев. Естествено че никой, няма да си признае, че изнасят оръжие, щото естествено пак са някакви мазни схеми и уж го играем "Не пращаме оръжие" да не лъснат мазните схеми на каката ти Корни, Кинтекс и който се сетиш още.
Само наивници могат да смятат, че нашите тарикати няма да се възползват от тази война, да изкарат някое прилично евро.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 апр 2022 15:42

MomciloGavric написа:Ти ебаваш ли се ? Нали съм ти ги подчертал, какво повече искаш ?
Дали е случайно, че държави като Кипър (20-та по БВП на глава), Ирландия (3-та по БВП на глава), Франция (15-та) и Малта (17-та) са с най-ниска смъртност и най-висок естествен прираст ?! Великобритания е ясна, няма какво да я коментираме...

Дали е случайно, че държави като България (35-та), Латвия (30-та), Унгария (27-ма), Литва (22-ра) и Румъния (29-та) са на другия полюс ?

---------------
Както виждаш има една половина (топ 20) и друга половина (от 22ра позиция до края). Между другото Украйна е на 44-то място по БВП на глава от населението. Реших да погледна каква е демографията и... О ЧУДО !

Според Държавната статистическа служба на Украйна раждаемостта през 2021 г. може да стане най-ниската в цялата история от обявяването на независимостта на страната. От 2014 г. цифрата е намаляла с 40% и продължава да пада. През 2019 г. всеки месец се раждат средно 25,7 хиляди бебета, през 2020 г. - 24,5 хиляди, а през първата половина на 2021 г. - 22 хиляди. Последният път, когато в Украйна се наблюдава ръст на населението е още по времето на СССР - през 1990 г. Оттогава насам то само намалява. Най-лошата раждаемост през последните 30 години е регистрирана през 2020 г., когато на бял свят са дошли само 293 457 бебета. И ако се съди по настоящата динамика, 2021 г. може да припокрие този антирекорд.

Не ме интересува смъртността.
Една държава си избираш, която смяташ за добро икономическо място. След това ще говорим защо там не се раждат деца и защо най-бедните и най ниски прослойки раждат най-много.

pomiqrat написа:Само Смит си е признал, че е егоист и не иска да отделя време и пари за деца. Другите се оправдават с липса на пари. Бившата, с която бяхме шест години също не искаше деца заради посочените от Смит причини. Първо си мислех, че е временно явление, но се оказа вечно. Омъжена е от 4 г. и няма деца.

Защото аз нямам скрупули да казвам нещата такива каквито са. Другите повече се опитват да оцветяват нещата и се притесняват какво ще кажат хората.

Просто времето е такова, вече центъра на съществуването ти не е е да се плодиш, а да живееш щастливо и да правиш това, което те прави щастлив.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 26 апр 2022 16:00

ReBorn1982 написа:
THE G.A.M.E написа:Ако и след 90-та границите се пазеха с калашници и емиграцията бе забранена, и днес щяхме да сме 8-9 млн.

Невъзможно. Със семейства от по 1-2 деца (реално почти само циганите правят по повече) е абсурд да задържиш нивото на 8-9 млн. население.
Не ми се проверява колко излязохме при последното преброяване миналата година... По памет, май към 6.7-6.8 млн.
Според мен сме не-повече от 6 млн. постоянно пребиваващи ( живущи ) в България.
А според различни източници, българите в чужбина били между 2 и 3 милиона... Ако ги добавим към тия 6 тук, нещата се напасват.
Просто явно нямаше да имаме някакъв положителен прираст за тия 30-на г. а щяхме да сме на "нулева" база, или в най-лошият случай, с много минимален отрицателен баланс.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 26 апр 2022 22:07

DanailG написа:Аз освен Смит не познавам нито 1 човек който да е на позиция да изпращаме военна помощ на Украйна. Кажете и вашето мнение, защото някак си в обществото остава мнение, че кажи речи цяла България и целия парламент подкрепят тази теза, а аз не виждам подобно нещо поне около мен.

Моето мнение е, че който в България иска да доставя оръжие за Украйна, да си събират пари, да купуват и да доставят колкото искат (Кирчо им помогна, като им откри и сметка). Оръжието на българската армия е купено за българската армия и ще се ползва от нея, докато не го заменим с подходящо или по-добро.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 26 апр 2022 22:13

DanailG написа:Аз освен Смит не познавам нито 1 човек който да е на позиция да изпращаме военна помощ на Украйна. Кажете и вашето мнение, защото някак си в обществото остава мнение, че кажи речи цяла България и целия парламент подкрепят тази теза, а аз не виждам подобно нещо поне около мен.

И аз подкрепям.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 26 апр 2022 22:17

ivan56 написа:Те искат от всички, каквото могат да им помогнат срещу агресора.

Нямам спомен Ирак/Сърбия/Афганистан и т.н., когато бяха нападнати от световния агресор номер 1 - САЩ, да са простили така нагло оръжие от всеки. Толкова нагли хора като украинците няма, тея всеки ден пищят как всеки им е длъжен да им подарява, каквото те си изберат от него, и, ако им откажеш, те обвиняват все едно ти си ги нападнал ..... всички сме им длъжни да им робуваме, едва ли не .... не купувайте газ от Русия, не купувайте нефт от Русия, дайте ни танковете и самолетите си .... шшшш, ква сте вие, бе ??!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 26 апр 2022 22:21

Глупости, народа иска да се изпрати всичкото налично оръжие, да изипейне заплатата и да разкара руския газ.
Рахат неземен щял да настане, а хляба левче.
Товарния Антонов за какво кибичи тука, разбрахме ли?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 26 апр 2022 22:22

На няколко места попадам на анкети. Около 15-тина, 20 процента се движи чистата подкрепа за такова нещо, но много зависи как е формулиран въпроса.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 26 апр 2022 22:26

THE G.A.M.E написа:Не ми се проверява колко излязохме при последното преброяване миналата година... По памет, май към 6.7-6.8 мл.

Това "преброяване" е най-калпавото, правено някога на тази територия. Съветвам те грам да не го взимаш за база. Потресох се, като видях за какво иде реч - малко на брой преброители, половината от тях калпави, безчет непреброени хора, организация под нулата, допитвания наизуст .....

Върни се в “Свободна зона”