Ако и след 90-та границите се пазеха с калашници и емиграцията бе забранена, и днес щяхме да сме 8-9 млн.
Нали нЕкой тук не си прави илюзии, че ако по времето на соца емиграцията бе разрешена, тук щяха да останат хора различни от членове на Партията, Армията, Милицията и техните роднини ?
То щото хората много "обичаха соца", за т'ва ДС имаха над 1 млн. "сътрудници" ( доносници ) на щат ...
И като сметнем членовете на БКП+Армия и Милиция, кажи-речи едно 4-5 млн. българи, е трябвало да отговарят за останалите, да не вземат да скочат срещу Системата ...
Тоест и тогава е имало едно разделение от типа на 50/50 както сега.
Само че онази половина дето е била против, е била буквално задушена.
А сега никой не спира дебилите да си хвалят соца, СССР и Путин ...
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
-
!
Нима ? И как от 6,5 сме станали 9 милиона, при положение, че към 1-1,5 са пратени в Анадола по време на Възродителния процес ?
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.
-
Re: Тема за политика - Свят
Нали вече писах, не е имало емиграция поради причини, дето ги обясних.
Напусналите турци съвсем не са милион половина ...
Съвсем отделно се пропуска момента с промяната на философията за живот.
Вижда се, че дори и проспериращите държави са с отрицателен прираст.
Няма да открием топлата вода ако кажем, че много неща се промениха след 90-та, а до преди това много неща са се случвали въпреки Системите, както на Изток, така и на Запад.
Въпреки това е вън от съмнение, че на Запад е било около 10 по добре от колкото у нас.
И никакви стъкмистики нема да променят това.
Напусналите турци съвсем не са милион половина ...
Съвсем отделно се пропуска момента с промяната на философията за живот.
Вижда се, че дори и проспериращите държави са с отрицателен прираст.
Няма да открием топлата вода ако кажем, че много неща се промениха след 90-та, а до преди това много неща са се случвали въпреки Системите, както на Изток, така и на Запад.
Въпреки това е вън от съмнение, че на Запад е било около 10 по добре от колкото у нас.
И никакви стъкмистики нема да променят това.
-
!
Да, така си е. Както и сега. На запад е 30 пъти по-добре, отколкото тук. И никакви оправдания с бивши комунисти и деца няма да променят това. Нали ?
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.
-
Това щеше да важи, ако тук не си бяхме спряли развитието за около 45 г.
Да не мислиш, че Западът получава този стандарт за 1-2 години ?
Това бе дълъг процес, но най-важният период бе "План Маршал" след ВСВ, когато долу-горе почти всички страни ( освен САЩ ) ... Бяха на идентична икономическа кота.
Да не мислиш, че Западът получава този стандарт за 1-2 години ?
Това бе дълъг процес, но най-важният период бе "План Маршал" след ВСВ, когато долу-горе почти всички страни ( освен САЩ ) ... Бяха на идентична икономическа кота.
-
!
Ти имаш ли понятие, колко пари е дала СССР на България ? Само ВПК-то е построено изцяло със съветски средства...
Митко Палаузов повече щеше да ти ходи Мастъре :D
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
-
THE G.A.M.E написа:Ако и след 90-та границите се пазеха с калашници и емиграцията бе забранена, и днес щяхме да сме 8-9 млн.
Невъзможно. Със семейства от по 1-2 деца (реално почти само циганите правят по повече) е абсурд да задържиш нивото на 8-9 млн. население.
Re: !
MomciloGavric написа:Thsmith написа:След като отговориш честно на тези въпроси, как точно това се отразява на тезата ви за добруването преди 90 в резултат на прираста на населението и на демографската криза след като границите са отворени?
Тия статистики не ги знам, доколко са верни. Освен това в голяма част от държавите има огромна общност от мюсюлмани, които се множат като цигани. Въпроса е друг, ставаше дума за България и защо тук хората раждат по едно, максимум две деца. Колкото до "добруването", то го има, независимо дали ти го смяташ за факт или не... Една партия като БСП толкова години се крепи само на соцносталгиците и то при положение, че са минали 32-33 години от тогава и повечето хора са измрели.
Кое не знаеш? Това, че най-пропадналите държави се плодят най-много ли? Недей да ставаш смешен. Няма къде да намериш нещо, което го оборва.
И за България е валидно същото. Плодят се най-ниските касти. Циганите и подобно. Хората в градовете не желаят да имат много деца, ако изобщо имат. Жените не желаят да развалят фигурата си, не желаят да отделят от времето си.
И стига с тези вицове за добруване. Ебати добруването от което трябва да те пазят с пушка да не избягаш. По скандинавските затвори "добруват" далеч по богато и луксозно от това, което предлагаш.
* Такива партии има по цял свят. Партия на идиоти, без значение дали е популистка, комунистическа, пост социалистическа или нещо подобно. Винаги се намира една маса, която да е подходяща за нея. Накрая идва една Корни, която ви се смее зад гърба, пренася семейството си в САЩ, но тропа по масата какво и било отнело демокрацията, колкото да се вържат ниските прослойки, което е и изборната и ниша. Е, ако искаш може да избереш и един хамстер каращ трамвай, който взе че направи най-полезната и дясна мярка в последните 20 години в лицето на плоския данък : ))) "защото сме социалисти" (Или защото за разлика от Жан, разбираше, че за да има какво да се крадне е нужно нещо поне да работи в тази държава)

Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet
-
!
Смити, недей да говориш за неща, които нямаш хабер. Ти например нямаш нито едно дете ? От ква камбанария го казваш това ? Пожелавам ти някоя от многобройните простит... пардон приятелки, да ти звънне след час и да ти каже "Здрасти, Тоше ! Да знаеш, станахме трима !" :Д
Аз ти говоря, защо тук никой не се стреми към по-голямо семейство. Ето от началото на годината абсолютно всичко е поскъпнало. Ток, вода, газ... Заплатите обаче си стоят същите. Кажи ми колко процента от семействата в днешно време, биха си позволили без кредит да си купят жилище ? Ако ще и панелка да е, ама жилище, където да градят дом и семейство ? Колко ? Аз с чисто сърце си признавам, че ако не беше богатият ми баща нямаше да мога. Купи ми едно в Русе, а на брат ми купи едно жилище във Варна.
--------------
Пак ти казвам, такова тежко завещание е останало от монархията, така че това е максимума. Говорим за страна, в която до тридесетте години са ги яли въшките и бълхите.
Ще го имам предвид... ;д
Аз ти говоря, защо тук никой не се стреми към по-голямо семейство. Ето от началото на годината абсолютно всичко е поскъпнало. Ток, вода, газ... Заплатите обаче си стоят същите. Кажи ми колко процента от семействата в днешно време, биха си позволили без кредит да си купят жилище ? Ако ще и панелка да е, ама жилище, където да градят дом и семейство ? Колко ? Аз с чисто сърце си признавам, че ако не беше богатият ми баща нямаше да мога. Купи ми едно в Русе, а на брат ми купи едно жилище във Варна.
--------------
Пак ти казвам, такова тежко завещание е останало от монархията, така че това е максимума. Говорим за страна, в която до тридесетте години са ги яли въшките и бълхите.
ivan56 написа:Митко Палаузов повече щеше да ти ходи Мастъре :D
Ще го имам предвид... ;д