Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: !

Мнениеот Thsmith » 25 апр 2022 22:40

MomciloGavric написа:
Thsmith написа:Момчиле, ти ли си го облъчил с тази дивотия? Да питам и теб тогава, ти колко разплодни крави си приготвил за да увеличаваш популацията?

Той ти го каза. Добрият живот, това да ти е подсигурено всичко - безплатно образование, здравеопазване, сигурност, води естествено и до раждането на повече деца. Какъв е проблема да имаш 2-3 ?

Сега, защо са ти 2-3 деца ? С какво ще ги храниш ?

Той може да ми каже, че небето е лилаво. Това няма да го направи истина. Колкото и да не ви е удобно, няма как да оборите фактите, че в най-бедните и пропаднали държави, точно там раждаемостта е най-голяма и прираста на населението е най-голям. Точно обратното на това, което се опитвате да защитите.

Ще ги храниш с хамон, yагю, кобе и каквото ти душа иска. Стига да искаш деца де.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Soulen » 25 апр 2022 22:43

MomciloGavric написа:
Thsmith написа:Момчиле, ти ли си го облъчил с тази дивотия? Да питам и теб тогава, ти колко разплодни крави си приготвил за да увеличаваш популацията?

Той ти го каза. Добрият живот, това да ти е подсигурено всичко - безплатно образование, здравеопазване, сигурност, води естествено и до раждането на повече деца. Какъв е проблема да имаш 2-3 ?
Понеже Помияра много дрънка глупости и ми дава примери с царството, дето било станало 6,5 милиона, ама горкия грам няма понятие, защо тогава са се раждали толкова много деца. Ами защото, когато над 80% от населението е селско, трактори и комбайни си виждал само по разни списания, дървеното рало и железният плуг са кът, тогава на помощ идва човешката ръка. Колкото повече челяд, толкова по-добре. Или на чист български - за да обработиш земята си се изисква работна ръка, която не може да наемеш. Затова и майките са раждали по 10 деца. Освен това и медицината е била толкова слабо развита, че почти винаги 20-30% (а и повече) от децата са измирали от болести. Аз от баба ми знам, за каква чудовищна мизерия става дума... Тя е от едно село на границата с Румъния, близо до Йовково.
Сега, защо са ти 2-3 деца ? С какво ще ги храниш ?

Мастъре, да не си изтри акаунта заради оная простотия къде написа? :дд

Няма развита държава с положителен прираст освен Ирландия май. За САЩ не съм сигурен. В другите само емигрантите им ги поддържат. При нас без мангалите и турците, ще е още по-зле положението. Просто така се движи света, хората искат да си живеят както искат и 1-2 деца са лимита.

Който реве, че изчезваме с какво е допринесъл и колко деца има? Или чакате друг да ви ги прави? Само Африка, Азия и Южна Америка се плодят, тоест мизерните държави.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 25 апр 2022 22:50

Soulen, на теб и Смитито, проблема ви е, че гледате от камбанарията на това, че сте софиянци (не те знам от кой град си), а не виждате в по-малките градове за каква смрад става дума... То е нещо страшно, заклевам се !
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 апр 2022 22:50

Само да ти кажа, че западните държави ударно привличат диваци и скоро ще са пълни кочини. Аз съм бил във Франция в средата на 90-те, бях и скоро, да ти кажа, усеща се сериозно деградацията. По улиците е пълно с нефранцузи, да се изразя така (по паспорт може и да са) .... доста предградия на Париж, Марсилия и т.н. .... не е за доближаване дори .... там имаш чувството, че си в Уагадугу или Бенгази ....

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 апр 2022 22:53

Нека да се върнем към конкретиката на това, което се каза.
Вярно ли е, че най-пропадналите държави в света са с най-голям прираст? Да или не?
Вярно ли е, че най-богатите държави на глава от населението са с един от най-ниските показатели в тази статистика? Да или не?

След като отговориш честно на тези въпроси, как точно това се отразява на тезата ви за добруването преди 90 в резултат на прираста на населението и на демографската криза след като границите са отворени?

ReBorn1982 написа:

Само да ти кажа, че западните държави ударно привличат диваци и скоро ще са пълни кочини. Аз съм бил във Франция в средата на 90-те, бях и скоро, да ти кажа, усеща се сериозно деградацията. По улиците е пълно с нефранцузи, да се изразя така (по паспорт може и да са) .... доста предградия на Париж, Марсилия и т.н. .... не е за доближаване дори .... там имаш чувството, че си в Уагадугу или Бенгази ....

Това не го отричам и между другото, точно тази паплач се плоди, а не белите които живеят относително добре.
Последна промяна от Thsmith на 25 апр 2022 22:53, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: !

Мнениеот Soulen » 25 апр 2022 22:53

MomciloGavric написа:Soulen, на теб и Смитито, проблема ви е, че гледате от камбанарията на това, че сте софиянци (не те знам от кой град си), а не виждате в по-малките градове за каква смрад става дума... То е нещо страшно, заклевам се !

От всичко къде сме си говорили това беше най-голямата обида. Колко пъти съм писал за Пловдив...

А за малките градове пари няма, никой не иска да седи там и естествения процес ще е да останат областните градове и околните им села като реално са точно 4 града с някакво бъдеще и това никаква система не може да го промени.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 25 апр 2022 22:57

Thsmith написа:След като отговориш честно на тези въпроси, как точно това се отразява на тезата ви за добруването преди 90 в резултат на прираста на населението и на демографската криза след като границите са отворени?

Тия статистики не ги знам, доколко са верни. Освен това в голяма част от държавите има огромна общност от мюсюлмани, които се множат като цигани. Въпроса е друг, ставаше дума за България и защо тук хората раждат по едно, максимум две деца. Колкото до "добруването", то го има, независимо дали ти го смяташ за факт или не... Една партия като БСП толкова години се крепи само на соцносталгиците и то при положение, че са минали 32-33 години от тогава и повечето хора са измрели.

Изображение
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 апр 2022 22:59

Мастъре, между другото, негативната демографска тенденция води началото си още от соца. С привличането на младите хора от селата в околните градове и образоването им, почти всички семейства почват да имат по 1-2 деца. А както знаем, това е под стойността, водеща до репродукция на населението .... виж и статистиките, още от 70-те някъде се тръгва по наклонената плоскост. После дойде вече и емиграцията с отворените граници и положението стана Марио Метушев ....

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 25 апр 2022 23:00

Soulen написа:А за малките градове пари няма, никой не иска да седи там и естествения процес ще е да останат областните градове и околните им села като реално са точно 4 града с някакво бъдеще и това никаква система не може да го промени.

Декември месец ходих с бащата до Габрово. Трябваше да купим една преса за цеха му... Направо не е истина, кво се случва с подобни малки градчета. Казвам ти, то е нещо страшно направо...

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 25 апр 2022 23:02

ReBorn1982 написа:Мастъре, между другото, негативната демографска тенденция води началото си още от соца. С привличането на младите хора от селата в околните градове и образоването им, почти всички семейства почват да имат по 1-2 деца. А както знаем, това е под стойността, водеща до репродукция на населението .... виж и статистиките, още от 70-те някъде се тръгва по наклонената плоскост. После дойде вече и емиграцията с отворените граници и положението стана Марио Метушев ....

Нали обясних вече. Колкото повече хората започват да се приближават към градовете, толкова повече и тези семейства с многото челяд изчезва. А и говорим вече за държава с напреднало здравеопазване. Но както и да го погледнеш... 9 милиона брато ! Никога държавата не е била толкова, и то като се има предвид, че 600-700 000 души са прогонени заради Възродителният процес, който бай Тошо наложи заради турските организации на наша територия.

П.С.
Само да допълня, че през периода 1944-1989 страшно много български мюсюлмани са прогонени от тук, понеже на Турция им се играе на подобна дивотия. Може да се каже, че повече от 1 милион души са се изселили от нашите земи за целия период. Затова винаги виня Турция за този Възродителен процес, защото проблема идва от ТАМ, а не от ТУК !

Върни се в “Свободна зона”