Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Soulen » 21 апр 2022 13:16

Thsmith написа:
Soulen написа:Единствената причина поради която не мразим Русия тук е, че не граничим с тях като Румъния, Полша и Балтийските държави.

Как пък не : ) Аз си ги ненавиждам съвсем открито, дори да не граничим с тях.

Аз ги ненавиждам, защото са изостанала държава с имперски амбиции, живееща в 20 век, която може много сериозно да ти спре всякакво развитие, ако попаднеш в нейната сфера на влияние. Тоя филм нашите дядовци и прадядовци са го гледали.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 21 апр 2022 13:18

Groucho написа:
Soulen написа:Аз отговорих на Бубка, че никой не се меси освен Русия косвено с агресията си към съседите си.

Йеп. Точно. Косвено толкова се уплаши Швеция от войната в Украйна, че друго спасение няма за тях освен НАТО.
Иначе Русия ще прескочи Финландия и ще ги завземеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Ем тяхна си работа е колко са им основателни страховете. Личното ми мнение е, че само Молдова, Балтика и Полша са застрашените европейски държави в тази последователност, като реална заплаха към днешна дата има само за Молдова с руско малцинство и без НАТО и ЕС. Като Полша са застрашени заради евентуално тяхно действие. Много искат реванш.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 21 апр 2022 13:20

Soulen написа:Аз ги ненавиждам, защото са изостанала държава с имперски амбиции, живееща в 20 век, която може много сериозно да ти спре всякакво развитие, ако попаднеш в нейната сфера на влияние. Тоя филм нашите дядовци и прадядовци са го гледали.

Йеп, гледай европейско развитие на една от най-скъпите улици в София:

Фасада на сграда се срути на улица "Оборище" в София
Като по чудо няма пострадали

https://www.dnes.bg/sofia/2022/04/21/fa ... iia.527733

Кранистът и ръководителите на обекта са русофили сигурно. Късмет, че на пресечката на "Оборище" не минават хора в момента на падането на стената.

Soulen написа:Ем тяхна си работа е колко са им основателни страховете. Личното ми мнение е, че само Молдова, Балтика и Полша са застрашените европейски държави в тази последователност, като реална заплаха към днешна дата има само за Молдова с руско малцинство и без НАТО и ЕС. Като Полша са застрашени заради евентуално тяхно действие. Много искат реванш.

Ко стана с Румъния, нали и те граничеха с Русия? Айде, простена ти е грешката. Притрябвали са им Балтика и Полша на руснаците.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 21 апр 2022 13:23

Изображение

Не знам кой кого завзема всъщност? Нормално е Русия да се чувства заплашена от това американско военно присъствие. Аз ги разбирам - чисто политически защо е такава реакцията им. И това не само мое мнение, но и на немалко хора от Запада и САЩ включително, че това агресивно разширение и доминантно присъствие на американски(скрити под формата на натовски) бази по света, няма как да не доведе до ответна реакция.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 21 апр 2022 13:25

Groucho написа:
Soulen написа:Аз ги ненавиждам, защото са изостанала държава с имперски амбиции, живееща в 20 век, която може много сериозно да ти спре всякакво развитие, ако попаднеш в нейната сфера на влияние. Тоя филм нашите дядовци и прадядовци са го гледали.

Йеп, гледай европейско развитие:

Фасада на сграда се срути на улица "Оборище" в София
Като по чудо няма пострадали

https://www.dnes.bg/sofia/2022/04/21/fa ... iia.527733

Кранистът и ръководителите на обекта са русофили сигурно. Късмет, че на пресечката на "Оборище" не минават хора в момента на падането на стената.

Soulen написа:Ем тяхна си работа е колко са им основателни страховете. Личното ми мнение е, че само Молдова, Балтика и Полша са застрашените европейски държави в тази последователност, като реална заплаха към днешна дата има само за Молдова с руско малцинство и без НАТО и ЕС. Като Полша са застрашени заради евентуално тяхно действие. Много искат реванш.

Ко стана с Румъния, нали и те граничеха с Русия? Айде, простена ти е грешката. Притрябвали са им Балтика и Полша на руснаците.

Ем управляват 30 години хора расли по време на развития соц. Или морала и напредъка беше до 1989та и след това ги развалиха тия хора.

Правиш се на ударен за Румъния ли? От средновековието са им съседи и са им сърбали попарата. Буфера изстънява с всеки изминал ден.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 21 апр 2022 13:28

bubka написа:Изображение

Не знам кой кого завзема всъщност? Нормално е Русия да се чувства заплашена от това американско военно присъствие. Аз ги разбирам - чисто политически защо е такава реакцията им. И това не само мое мнение, но и на немалко хора от Запада и САЩ включително, че това агресивно разширение и доминантно присъствие на американски(скрити под формата на натовски) бази по света, няма как да не доведе до ответна реакция.

А тея бази насила ли идват американците да ги строят или самите държави искат сигурност?

Как точно ги заплашват базите? Ако Русия си действа като Италия и Германия например и си гледат нещата в държавата и не се месят никъде, кой ще ги закача? Защо някой ще бомби или провокира Русия, ако те нямат имперски амбиции за влияние в съседни държави.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 21 апр 2022 13:29

Soulen написа:Ем управляват 30 години хора расли по време на развития соц. Или морала и напредъка беше до 1989та и след това ги развалиха тия хора.

Ама, разбира се, в 2022-а година ще обясняваме/оправдаваме всяко сране в държавата с периода от преди 89-аИзображение
Сори, комунягите се пребоядисаха и станаха капиталисти. Действията им са на капиталисти, каквито ще да са били преди 89-а.

Soulen написа:Правиш се на ударен за Румъния ли? От средновековието са им съседи и са им сърбали попарата. Буфера изстънява с всеки изминал ден.

Ok, айде, Румъния граничи с Русия, след като държиш толкова на това си твърдениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Промити до гладко мозъци.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 21 апр 2022 13:33

Изображение
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 21 апр 2022 13:40

Soulen написа:

Защо някой ще бомби или провокира Русия, ако те нямат имперски амбиции за влияние в съседни държави.

Защото този, който ги провокира има имперски амбиции. Не е тайна, че англосаксонският елит иска да е еднолично доминантен в целия свят. И единствените реални пречки пред тези му амбиции са Русия и Китай.

Относителна демокрация може да съществува (на места) по света само при противоречия между великите сили, т. е. Многополюсен свят. Най-силните и продуктивни години за САЩ и Европа бяха докато имаше СССР. Трябва да има силен външен враг, иначе започва разпад на обществото. Какво ни чака нас, а и света, ако всичко се контролира от един център - без значение дали той е САЩ, Русия и Китай, беше загатнато по време на пандемията, когато буквално повсеместно и навсякъде всички демократични принципи се изпариха, а държавите навсякъде тестваха доколо податливо би било обществото на евентуален тотален контрол. Битката Русия - САЩ на територията на Украйна е всъщност битка за това в какъв тип общество ще живеем от тук нататък, т.е доколко ще продължаваме да съществуваме в що-годе нормалнен тип държави и демокрация и доколко ще навлезем в новия неолиберален дигитален тип тоталитарно общество. А ако САЩ увеличи световното си влияние след края на тази война, нищо добро не ни чака що се отнася до последното. За щастие засега нещата не вървят натам.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 21 апр 2022 13:45

bubka написа:
Soulen написа:

А тея бази насила ли идват американците да ги строят или самите държави искат сигурност?

Защо някой ще бомби или провокира Русия, ако те нямат имперски амбиции за влияние в съседни държави.

Защото този, който ги провокира има имперски амбиции. Не е тайна, че англосаксонският елит иска да е еднолично доминантен в целия свят. И единствените реални пречки пред тези му амбиции са Русия и Китай.

Относителна демокрация може да съществува (на места) по света само при противоречия между великите сили, т. е. Многополюсен свят. Най-силните и продуктивни години за САЩ и Европа бяха докато имаше СССР. Трябва да има силен външен враг, иначе започва разпад на обществото. Какво ни чака нас, а и света, ако всичко се контролира от един център - без значение дали той е САЩ, Русия и Китай, беше загатнато по време на пандемията, когато буквално повсеместно и навсякъде всички демократични принципи се изпариха, а държавите навсякъде тестваха доколо податливо би било обществото на евентуален тотален контрол. Битката Русия - САЩ на територията на Украйна е всъщност битка за това в какъв тип общество ще живеем от тук нататък, т.е доколко ще продължаваме да съществуваме в що-годе нормалнен тип държави и демокрация и доколко ще навлезем в новия неолиберален дигитален тип тоталитарно общество. А ако САЩ увеличи световното си влияние след края на тази война, нищо добро не ни чака що се отнася до последното. За щастие засега нещата не вървят натам.

А на какъв принцип трябва да приемаме имперските амбиции на Русия? Само защото се противопоставят на САЩ ли? Мутренска държава, управлявана еднолично от бивш КГБ-ец, където се шири корупция, беднотия и престъпност. Май единственото хубаво нещо е липсата на либерални джендър простотии.

А най-строги при една ковид пандемия са диктатурите. Точно Китай стана концлагер,Русия също с лекота може да бъде превърната в такъв.

Когато се появи по-добра алтернатива на САЩ и Запада тогава ще говорим. Русия си я знаем, а Китай са още по-големи уроди. Онея са от роман на Оруел, всичко са имплементирали вече.

Върни се в “Свободна зона”