ReBorn1982 написа:Виж, мисли логично ..... сигурен съм, че укрите нямат скрупули да убиват нарочно цивилни. Но те не са глупави. Колкото и западният политпроп да филтрира новините, рано или късно информацията би стигнала и до западните общества. И това би ударило тежко реномето им на жертва в конфликта, т.е. обществената подкрепа към тях би намаляла сериозно. Това, по ефекта на доминото, ще накара и западните политици да се дистанцират, за да не губят електорална подкрепа. Неслучайно скочиха така срещу доклада на Амнести, те знаят, че имиджът им на жертва е ключов.
И ти мисли логично. На САЩ (великия блюстител на мира) им е през оная работа за Украйна. Използват марионетката Зеленски за да ударят по Русия. И да си буустнат икономиката... Много ги интересува, че умирали невинни хора.
Говоря основно за Щатите, понеже те са основната им опора.
Аз след това...
През последните две десетилетия всяка година на 9 май задавам въпрос на моите студенти кое е най-важното събитие на тази дата. Отговорите варират: тайфун в Индонезия, отвличане на самолет в Шри Ланка, избори в Южна Корея. През последните 20 години единственият път, когато получих правилния отговор – т.е. капитулацията на Германия, бе от студент, роден като Михаил Горбачов в Ставропол.
По-голямата част от моите студенти, повечето в 3-та и 4-та година в специалност политология, с малки изключения не бяха чували за Червената армия. Втората световна война се преподава по следния начин: Хитлер нахлува в Европа, след това е денят D (десантът, когато около 156 000 американски, британски и канадски сили щурмуват Нормандия), след това е ден V (Денят на победата). Накратко -американската армия унищожава германския Вермахт.
Моите студенти бяха изненадани да научат, че всъщност Червената армия побеждава Германия и че жертвите на СССР са 26 000 000 в сравнение с 418 000 американци и 45 000 канадци. Този така наречен “алтернативен възглед” не се отнася за някаква незначителна регионална битка, а за най-опустошителния конфликт в човешката история.
Вече наистина съм убеден, че това са болни мозъци. По такъв начин, да промиеш мозъците на собственото си население относно най-големият военен конфликт в света !? Все пак е история, мамка му... Провеждай си националистична политика в образованието, ама чак пък толкова... А ние искаме в нашите учебници да пише за турско "присъствие". Кво да говорим !?