Коронавирусът в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Коронавирусът дойде в България
На база здрав разум и опит с всички предишни грипове. На фона на това, че нищо страшно не се случва и смъртността е изключително ниска.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
CSKA 78 написа:Уйе, много повърностно мислиш, ве, ама не съм изненадан!![]()
Дал съм ти линк, та виж сам колко е общо легловата база в Бургас, заедно с интензивните легла! Въпросът е, че интензивните легла, ако са само 16, трябват и за други пациенти, които не са болни от ковид! Както и цялата леглова база приема и други пациенти, които са хоспитализирани не заради коронавирус! А след като легловата база е почти запълнена, тогава при една силна вълна от ковид здравната система в Бургас(а скоро и в други населени места) ще изпадне в колапс! Сигурен съм, че си наясно какво ще последва!
Що се отнася до въпроса ти какво ще стане с тези 800 положителни от днес след 2 седмици - ще ги пишат оздравели, ако нямат симптоми, или нямат нужда от болнично лечение! Схващаш ли какво ще стане?! Тези 800 от днес няма кой повече да им обърне внимание, защото след 14 дни ще има нови 10 000(може и да са повече)!! Просто няма да има персонал(медицински лица, полицаи, служители на РЗИ) за вълната, която приижда!!!
Вземи да се спри да си измисляш нещата. Днес на брифинга съобщиха тези цифри и това са легла на национално ниво за лечение САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ХОРА С ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА КОВИД. В другите отделения също си имат интензивни легла и те нямат нищо общо с ковид оборудваните. До тук СЛАБ 2.
По втория абзац освен да се смея, какво друго мога да направя. Вземи напъни тоя мозък малко, няма да вдигнеш температура.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
CSKA 78 написа:ivan56 написа::)![]()
Ужас, как живееш бе човек.
Супер черноглед.
Днес оня пъпеш здравният цитира, какви проценти са заети от легловата база, нищо страшно.
Дал съм ти примери по-горе с Италия и Испания! Писал съм за в бъдеще време, близко при това! И между другото съм реалист, а не като теб оптимист на границата на лудостта!Колко ли време здравната ни система според теб ще издържи при и над 1000 новозаразени на ден?! И ако ме питаш дали тези хиляда ще бъдат въобще болни и колко от тях ще починат - отговорите ще намериш, пак в примерите с Италия и Испания! Няма да се учудя, ако до средата на Декември имаме по над 2500-3000 новозаразени и по 400-500 смъртни на ден!
Айде стига си давал примери с едни и същи държави. Хайде да погледнем Турция примерно, става ли?
400-500 смъртни случая на ден в България? - да ти имам мечтите само и само да натриеш носовете на опоненти в един форум. Определено имаш нужда от психиатър.
Колко е смъртоносен вируса не зная, но към момента смъртността в световен мащаб е 2,82%
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
Dust написа:Вземи да се спри да си измисляш нещата. Днес на брифинга съобщиха тези цифри и това са легла на национално ниво за лечение САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ХОРА С ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА КОВИД. В другите отделения също си имат интензивни легла и те нямат нищо общо с ковид оборудваните. До тук СЛАБ 2.
По втория абзац освен да се смея, какво друго мога да направя. Вземи напъни тоя мозък малко, няма да вдигнеш температура.
Аз да те попитам с включения Caps lock по-умен ли се чувстваш?! Да взема и аз да си го включа тогава, за да достигна твоя неземен интелУект!

Това е ясно, че има изградени или по-скоро пригодени такива клиники, които са превърнати в инфекциозни отделения само за Ковид! Само дето инфото от вчера гласеше, че не достигат легла въобще, а не че не достигат "Ковид-легла"!

Относно втория абзац - написал съм защо се прави! Защото персоналът няма да стига, за да търсят контактни лица и въобще да се обръща повече внимание на новозаразените, ако не са достатъчно болни, за да бъдат хоспитализирани! И може би искаш да ми кажеш, че при 800 новозаразени на ден, за 2 седмици няма да се съберат 10 000?!
ПП Което оборва твърдението на твоя съфорумец TodorT, че се хоспитализират хора без симптоми, защото нямало къде да се изолират! Може би е имало някой и друг такъв случай! Но, ако това се правеше постоянно, тогава болниците навсякъде щяха вече да са пълни!

[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
И още един фактор. В момента се изследват само симптомни и контактни хора, а не както лятото масово се изследваха хора, на които им трябваше отрицателен PCR тест за Гърция и за това бяхме около 3-4 %.
Ти днес слуша ли брифинга на НОЩ, да или не?
Ти днес слуша ли брифинга на НОЩ, да или не?
Последна промяна от Dust на 15 окт 2020 18:34, променено общо 1 път.
Dust написа:Айде стига си давал примери с едни и същи държави. Хайде да погледнем Турция примерно, става ли?
400-500 смъртни случая на ден в България? - да ти имам мечтите само и само да натриеш носовете на опоненти в един форум. Определено имаш нужда от психиатър.
Колко е смъртоносен вируса не зная, но към момента смъртността в световен мащаб е 2,82%
Както написах по-горе аз съм реалист! Въобще не ми се иска да стане това, но е твърде възможно да стане! И защо е възможно?! Заради крах на слабата ни и без това здравна система! Ако имаме по над 2500 новозаразени на ден, а те са доста възможни вече, след като буквално нямаме мерки, а и те не се и спазват! Тогава колапсът на здравната ни система е твърде вероятен! От това са си патили много по-богати страни в Европа от нашата през пролетта, та можеш да си пишеш не ми пречиш!

[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Толкова си реалист, колкото националния отбор по футбол ще се класира на ЕП или СП.
Ето давам ти пример с многомилионна държава, наша съседка, Турция.
За последните два месеца бях три пъти там. Социална дистанция е просто невъзможна. Да миеш ръцете нон стоп докато си навън също. Маски на улицата се носят като тук. Всичко това в 15 милионен град. Ти гледал ли си скоро данните за тая държава?
Същата работа беше и в Бурса, и в Анкара, и в Измир. Отварял ли си им скоро статистиката и те ще мрат ли яко или не? Сега на 22 този месец отново ще ходя до там и ще ти направя лично за теб снимки, защо съм абсолютно сигурен, че си Тома неверни.
Ето давам ти пример с многомилионна държава, наша съседка, Турция.
За последните два месеца бях три пъти там. Социална дистанция е просто невъзможна. Да миеш ръцете нон стоп докато си навън също. Маски на улицата се носят като тук. Всичко това в 15 милионен град. Ти гледал ли си скоро данните за тая държава?
Същата работа беше и в Бурса, и в Анкара, и в Измир. Отварял ли си им скоро статистиката и те ще мрат ли яко или не? Сега на 22 този месец отново ще ходя до там и ще ти направя лично за теб снимки, защо съм абсолютно сигурен, че си Тома неверни.
Доколкото виждам от графиките Турция все още са на първата вълна!
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/turkey/
Когато започне втората, тогава се обади!
CSKA 78 написа:Доколкото виждам от графиките Турция все още са на първата вълна!
Кажи за чувалите в Швеция
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
CSKA 78 написа:Доколкото виждам от графиките Турция все още са на първата вълна!
Аз пък предпочитам да пия вода от извода https://covid19.saglik.gov.tr/ където реално за всеки ден и общо се вижда, какво е положението, а то е: около 2,8% положителни от всички тестове и около 2,8% смъртност, в реални цифри всеки може да си ги види сам.
Продължавай да чакаш второ, трето и което и искаш причастие.
Едит: за днес при тях, 1693 положителни от 116 103 теста, което е 1,45%. Другите данни в официалният им сайт, като в една от графите има много интересна статистика, а именно, че положителните развили пневмония за тази седмица са 5,9% или това са 2 505 човека. За 82 милионна държава във време на световна пандемия да имаш 2 505 болни с пневмония много ли е или малко. Тук отварям скоба, че всеки един живот е ценен и носи след себе си своите семейни тревоги.