Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TEDIMAR99
Контакти:

Re: Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер

Мнениеот TEDIMAR99 » 22 май 2012 20:53

ros написа:
gilento93 написа:Друс-друс,друс-друс,друс-друс... Преди няколко минути пак ме залюля докато си четях утре за матура по история. :|

Началото на поуста ти прилича на песен на Кака Радка :lol: :lol:

:lol: :lol:
[center][wrapimg=]http://forum.botevvratsa.com/images/smilies/vratzacoreo1.gif[/wrapimg][/center]

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 22 май 2012 20:55

venger написа:Еееее, не, нещо много линкове и примери ми станаха. Хайде да не се паникьосваме ненужно. Да си имаме едно наум, но да не прекаляваме. ;)

+1
Левски завинаги в моето сърце![

Потребителски аватар
TEDIMAR99
Контакти:

Мнениеот TEDIMAR99 » 22 май 2012 20:55

Sisi 1914 написа:
venger написа:Еееее, не, нещо много линкове и примери ми станаха. Хайде да не се паникьосваме ненужно. Да си имаме едно наум, но да не прекаляваме. ;)

+1

+2
[center][wrapimg=]http://forum.botevvratsa.com/images/smilies/vratzacoreo1.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 22 май 2012 20:56

Botevist_1912 написа:Според мен е безсмислено да давам линк при положение, че съм учил за това земетресение в УАСГ София и ни беше дадено точно като пример за подобен тип земетресения. :)

Ми те такива трусове са се случили 1-2 пъти в историята и точно тях да дискутираме сега ми се струва някак неуместно :roll:
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 22 май 2012 20:59

По принцип всеки случай е специфичен, арменският и особено този от Кобе не са удачен пример за тук. Коренно различни разломи, различни пластове и условия. И в двата случая залягането на пластовете е усилило ефекта! Тук е плитко, около 10 км, Вранча например е на огромна дълбочина и тресе целия полуостров... Но е факт, че в София е имало 7.0 и никой не може да твърди, че сега всичко е затихнало и приключва. Рано или късно пак ще има 7.0, да се надяваме, че ще е след 300-400 години.
Ние обаче трябва да сме готови. Шарлатани винаги е имало и ще има, за съжаление в света има един единствен случай на предсказано с точност от науката земетресение-в Китай, спасени са десетки хиляди хора! Учените тържествуват,но съвсем скоро следва унищожителен трус без предупреждение на друго място и умират хиляди...
София издържа теста на 6 по Рихтер. 7.0 е десет пъти по-мощно от снощното. Надявам се, че ще издържи и това, но айде по-добре да не го виждаме! ;)
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 22 май 2012 21:12

TEDIMAR99 написа:
ros написа:
gilento93 написа:Друс-друс,друс-друс,друс-друс... Преди няколко минути пак ме залюля докато си четях утре за матура по история. :|

Началото на поуста ти прилича на песен на Кака Радка :lol: :lol:

:lol: :lol:

Иииииииииии хууууууууу Й :lol:

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 22 май 2012 21:36

Много интересен коментар от една друга беседа :) :) :)

Днес много интересно ми стана, коментирахме земетресението и някакви евентуални последствия... И една приятелка ми сподели че всички българи секунди след труса слизали надолу по стълбите на блока, а едно семейство японци се качвали нагоре....Питала ги, защо се качват нагоре... А те просто отговорили - Защото спасителите ще ни намерят по лесно ако сме на по високо.... Останах гръмнат от фразата но като се замислих... много са прави....[/
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
ChelseaCL
Контакти:

Мнениеот ChelseaCL » 22 май 2012 21:39

BLUE CHAMPIONS написа:Много интересен коментар от една друга беседа :) :) :)

Днес много интересно ми стана, коментирахме земетресението и някакви евентуални последствия... И една приятелка ми сподели че всички българи секунди след труса слизали надолу по стълбите на блока, а едно семейство японци се качвали нагоре....Питала ги, защо се качват нагоре... А те просто отговорили - Защото спасителите ще ни намерят по лесно ако сме на по високо.... Останах гръмнат от фразата но като се замислих... много са прави....[/

Или аз съм много тъп, че немога да схвана, или това е просто някакво божие вярване, като по-възможно е първото.
WE Showed Man City how to beat NAPOLI we showed MAN UTD how to beat BENFICA, we showed the WORLD how to beat BARCELONA and we showed the WORLD THAT WE ARE CHELSEA !!!

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 22 май 2012 21:42

Принципно, ако живееш на по-горните етажи и няма как да се спуснеш бързо надолу, е по-добре да си останеш в апартамента на сигурно, защото в случай, че блока се срине, ще си най-отгоре...са няма гаранции, че някое парче няма да ти смаже фейса, но и аз знам за това нещо ! Отделно, смятам, че Самураите имат повече опит от нас когато говорим за трусчета :)
Изображение

Потребителски аватар
ChelseaCL
Контакти:

Мнениеот ChelseaCL » 22 май 2012 21:44

ChelseaCL написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Много интересен коментар от една друга беседа :) :) :)

Или аз съм много тъп, че немога да схвана, или това е просто някакво божие вярване, като по-възможно е първото.

Ясно. При тях при 5.8 Рихтер се срутват сградите, а при нас са по-издържливи.
WE Showed Man City how to beat NAPOLI we showed MAN UTD how to beat BENFICA, we showed the WORLD how to beat BARCELONA and we showed the WORLD THAT WE ARE CHELSEA !!!

Върни се в “Свободна зона”